Kolovoz 11, 2025, 21:04:40 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: beba u akvariju, što sada???  (Posjeta: 2285 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Donna

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb - zapad
beba u akvariju, što sada???
« u: Prosinac 17, 2008, 15:36:27 poslijepodne »
Bok svima,

jutros sam primijetila ovo čudo u akvariju, da pretpostavljam da je to mala molica. Čuđenju nema kraja obzirom da mi je velika Molica oko mjesec dana sama a i nemam puno bilja pa je pravo čudo kako je beba opstala.
Dok se ne posavjetujem sa vama za svaki slučaj sam ju odvojila u posudicu koja pluta u akvariju,dala sam joj malo hrane koju inače koristim (namrvila sam u prah) i to je to.

Zanima me kada prestaje opasnost za nju tj. kada ju mogu pustiti drugim ribicama i da li trebam još što znati?
« Zadnja izmjena: Prosinac 17, 2008, 15:45:55 poslijepodne od Donna »

Offline kokolo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: beba u akvariju, što sada???
« Odgovori #1 u: Prosinac 17, 2008, 15:54:54 poslijepodne »
Nema ti ništa čudno što ti mollyjica donosi mlade, a sama je. Živorotke (porodica poeciliidae) mogu čuvati spermu i kasnije se po potrebi same oploditi.

Što se tiče opasnosti - pa dok ne procijeniš da je nitko ne može progutati. Iako ako imaš nekog gušćeg bilja, ribica bi se (vjerojatno) i sama snašla.
Josip...::...Split

Why are you wearing that stupid man suit?

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #2 u: Prosinac 18, 2008, 13:45:18 poslijepodne »
Moji mali endlery uopće nisu odvajani iz matičnog akvarija i preživjeli su zahvaljujući skrivanju u bilju, tako da ne brineš.

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #3 u: Prosinac 18, 2008, 18:38:05 poslijepodne »
I kod mene je tako, a akvarij je samo 30 l, ali gusto zasađen.

Offline fleki

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 41
No problemo!!!
« Odgovori #4 u: Prosinac 18, 2008, 21:13:44 poslijepodne »
Male bebice se inače same čuvaju. Bitno je da ima raslinja da se ima gdje sakriti. Dok sam ja nabavio živorotke prvi put, rekli su mi da malima hranu malo sameljem među prstima da im bude sitnija i da prvih tjedan, tjedan i pol ne mijenjam vodu zbog šoka.

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #5 u: Prosinac 18, 2008, 22:55:42 poslijepodne »
ako imaš guste trave super a ako nemaš odvoji.isto tako možeš super napraviti i tekuću hranu tako da žumanjak smrviš i pomiješaš sa malo vode i tako dodaješ hranu u obliku kapi za bebe.
čestitam i sretno sa mladima

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #6 u: Prosinac 18, 2008, 23:35:20 poslijepodne »
Moji mali endlery uopće nisu odvajani iz matičnog akvarija i preživjeli su zahvaljujući skrivanju u bilju, tako da ne brineš.
drukčije živorotke... :up:
koliko sam ja skužio njih u zadnje vrijeme,odrasli mi uopće neće jest male,i mali se ne ubijaju međusobno...dok kod mojih guppija u drugom akvariju to nije slučaj,tamo love malce...a ove koji su ostali živi s vremenom sam vidio da se poubijaju tako da ostane samo mali broj najjačih...
dakle pisao sam na koji način se potuku(isti način na koji se mužijaci potuku kad nema ženki..pa i Endleri!) i to mi je čudno odkuda tolika agresivnost kod gupija?! doduše te ženke su meni jako čudne bile,jako velike ali nećemo sad o tome
jel to nije čudno? :o

e da,ja sam recimo svoje endler bebe ubacio sa odraslim jatom zebrica...ma ne mogu vjerovat da su malci brži....i nakon nekoliko dana ove odustano od malaca i eto sad žive skupa  :D

ma samo ga ostavi u akvariju ako ima dosta bilja....
e sad...jel jedan ili ih je više?
šteta bi bilo da ako je jedan baš sad nastrada....a mi ti rekli da ga ostaviš... :(
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Donna

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb - zapad
« Odgovori #7 u: Prosinac 19, 2008, 13:09:46 poslijepodne »
drukčije živorotke... :up:
koliko sam ja skužio njih u zadnje vrijeme,odrasli mi uopće neće jest male,i mali se ne ubijaju međusobno...dok kod mojih guppija u drugom akvariju to nije slučaj,tamo love malce...a ove koji su ostali živi s vremenom sam vidio da se poubijaju tako da ostane samo mali broj najjačih...
dakle pisao sam na koji način se potuku(isti način na koji se mužijaci potuku kad nema ženki..pa i Endleri!) i to mi je čudno odkuda tolika agresivnost kod gupija?! doduše te ženke su meni jako čudne bile,jako velike ali nećemo sad o tome
jel to nije čudno? :o

e da,ja sam recimo svoje endler bebe ubacio sa odraslim jatom zebrica...ma ne mogu vjerovat da su malci brži....i nakon nekoliko dana ove odustano od malaca i eto sad žive skupa  :D

ma samo ga ostavi u akvariju ako ima dosta bilja....
e sad...jel jedan ili ih je više?
šteta bi bilo da ako je jedan baš sad nastrada....a mi ti rekli da ga ostaviš... :(

ma nemam puno bilja zato me je i strah, i da, samo je jedan. Obzirom da mi je to prvi mladi a k tome samo jedan ne bi htjela riskirat.
Koliko treba proći vremena da naraste duplo do ovoga kako je sada velik/a?

Offline KEKE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #8 u: Prosinac 27, 2008, 00:32:46 prijepodne »
prema svojem iskustvu rekao bih da je ovaj malac star nekoliko dana, mozda cak i tjedan, pa ako je do sad uspio izdržat, onda je stvarno snalažljiv... a posto kazes da je samo taj jedan, onda je mama pojela ostale... bilo ih je više sigurno, mozda ih jos ima pa se negdje skrivaju...

Doduše ja imam iskusta sa švertovima ali mislim da je skoro pa ista stvar...

kada sam ja odvojio mamu u tamnu posudu da izlegne mlade, uopce nije jela malce, niti jedna od njih, sad da li ih nije jela radi zamračenja ili zbog cega nebi znao, ali svi su prezivjeli (taj dan). Malcima sam još dodatno olakšao jer sam stavio filter spužvu na male kockice da se malci mogu zavući ispod, i stavio sam i dvije košarice od bilja...bilo ih je ukupno 67 od dvije mame, a sad mi ih je ostalo cca 10-12... nikako ih toćno prebrojat, prebrzi su malci.

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 0 bodova
« Odgovori #9 u: Prosinac 28, 2008, 10:45:25 prijepodne »
beba ko beba, treba puno papati.. :D
Varaždin...