Srpanj 22, 2025, 06:33:31 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Betta, spol  (Posjeta: 1105 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline KEKE

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Betta, spol
« u: Prosinac 19, 2008, 23:09:33 poslijepodne »
Kada sam kupovao bette, kupio sam muzjaka i 3 zenke, i sve zenke su izgledale podjednako osim sto su bile razlicitih boja...

U zajednickom jedna betta se stalno skrivala pod panjem itd. dok nisam muzjaka uklonio van, zatim sam ih sve odvojeno stavio u onaj akvarij sa odjeljcima, i betan je sam a zenke su skupa...

Danas sam primjetio jako cudno ponasanje jedne bette (one koja se skrivala pod panjem). Pocela mi je proganjati jednu zenku i kostrijesiti se na nju i sumnjam na to da bi to zapravo mogao biti i muzjak...

eto pa procjenite sami...
slike su jako loše jer sam slikao skoro u mraku sa mobitelom, ali vidi se ono bitno...

Dotična "ženka"

Dotična "ženka" u akciji...

mislim, meni je glupo ovo pitati, i pitao sam jos jednu osobu koja se malo vise od mene razumije u to, i rekla mi je da je to zenka, ali moram pitati i vas...

Kako da budem siguran?

Offline Drazen79

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek-Antunovac
Odg: Betta, spol
« Odgovori #1 u: Prosinac 19, 2008, 23:33:46 poslijepodne »
Kad je vise mladih betta zajedno onda jedan muzjak moze biti dominantan dok neki se znaju prikrivati tako da ovaj misli da su zenske i sad kad si odvojio muzjaka ovaj se poceo otkrivati znaci vjerojatno je muski! Svaka Betta se najbolje pokaze kad odrasta sama jer i veci strucnjaci tesko odrede spol kad ih je vise u odrastajucem akvariju!  :)
780L
780L 2.dio

Offline KEKE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #2 u: Prosinac 20, 2008, 00:11:06 prijepodne »
znaci moguce je da je ovo muzjak?

issss, pa ja sam mjesec dana imao u akvariju 2 muzjaka :punch: i proslo je bez zrtava :D

Doduše, kada sam kupio bette, sve su bili kolko tolko odrasli primjerci, u docanu viđam i 4 puta manje od mojih...

Ali ovaj muzjak ni u jednom trenutku nije usao u sukob sa pravim muzjakom, doduse, mozda i je pa mu je zato falila četvrtina repeka, ali uglavnom podnosili su se...

Sada je betta/n odvojen/a i vidi se sa druge dvije zenke kroz prozirno staklo, budem vidio ponasanje u narednih par dana pa cu znati sigurno...
« Zadnja izmjena: Prosinac 20, 2008, 00:15:27 prijepodne od KEKE »

Offline Drazen79

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek-Antunovac
« Odgovori #3 u: Prosinac 20, 2008, 00:17:09 prijepodne »
Netvrdim 100% samo ti kazem sta je moguce  :up:
780L
780L 2.dio

Offline Marselus

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #4 u: Prosinac 20, 2008, 16:13:02 poslijepodne »
Mužjak je sigurno.. ovo na zadnjoj fotki su definitivno peraje mužjakaa i ponašanje ti sve govori

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #5 u: Prosinac 22, 2008, 15:01:41 poslijepodne »
I zenke se ponasaju tako, i zenke mogu imati takve peraje.

Nemoze biti siguran samo tako, a slike su lose da bi mi bili sigurni.

U svakom slucaju ce se bolje razviti ako ne vidi cijelo vrijeme druge ribe (zenke/muzjake), ovako bi to moglo ici usporeno ili nikako.

To sto se nisu tuklu u slucaju da je muzjak je samo zato sto je jedan bio veci i dominantan dok se drugi igrao zenke kako bi izbjegao batine. To sto muzjaku fale peraje moze znaciti i da su ga zenke pocupale.
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...