Evo ga, doma je!
Početak sam savladala dosta dobro, mislim.
Svašta sam tu čitala i jednostavno sam izbombardirana informacija, i pitat ću neke stvari o kojima ste već sto puta pisali, svejedno molim vaša mišljenja i pomoč da i dalje nastavim onako kako trebam, pa ću od početka.
(Nemojte mi zamjerit za neku krivo napisanu riječ, al skužit će te što je pisac htio reči, nadam se

)
AQ: DIY 60x30x30
Poklopac: Juvel
Filter: unutrašnji filter aqua pro M380 s namjenom filtriranja vode i mreškanja površine
Plus još jedan vanjski DIY, made by me, protoka 400 l/h: u tuperware plastičnoj zdjeli (slagano od dna: vodena pumpa, filter spužva – stakleni kamenčići i komadići crijeva narezani na 3-4 cm dužine – spužva od nape – kvarcni pjesak umotan u til da se ne rasipa- 3 kom filtera za napu
Lampa: Arcadia original tropical lamp 15W
- Naglašava „reds i blues“
- Optimalno svjetlo fotosinteza
- Promiče biljni rast
(doslovno prepisano s kutije)
Grijač: "Snešto",nemogu pročitat (jer nemogu do zadnje stranice AQ), 100W
Podloga: CompleteSubstrate - TetraPlant
Kvarcni pjesak
Biljke: neznam imena, nisam upamtila

, al će znalci prepoznat sa slike
Znam da je AQ siromašan biljkama, al je tako loš izbor po dučanima za ono što sam si ja zamislila, pa ću se malo strpit i tražit ono što mislim da bi bilo
Stanovnici: Guppy 7kom
Plechostomus 1kom
Barbus tetrazon 5 kom: (neznam koliko će se znalci složit za ovu kombinaciju riba, s obzirom da barbus voli gricnut rep drugoj vrsti riba, ali sam naišla na više mjesta na podatak: ako se drže u jatu ne manjem od 5 kom ne rade štetu za biljke i ostale ribe, i nisam im mogla odlolit jer su tako jako lijepe i živahne)
Voda je zaciklirana i mjenjana prema „propisu“ i tu neću detalje. Ph vode i ostalo nisam mjerila, oslanjam se „Manitua da bude milostiv“

Prvi problem na koji sam naišla je puštanje crvenkaste boje loze, pa je loza ponovo završila u loncu i namakanju. U filter sam stavila aktivni ugljen .
Ovo su stvari koje me sad muče
1) koliko dugo da držim aktivni ugljen u filteru
2) što velite na rasvjetu, da li je treba pojačat ili je to dovoljno ( s tim da imam još
jednu lampu, original Juvelovu Daylite 15w)
3) kad bi bilo dobro uvest CO2 i minerale za prehranu biljaka, što da „pazarim od
silnih preparata za prehranu biljaka, tu mi je totalna zbrka u glavi od svih
informacija jer će se bilja biti još, naravno
i evo još malo slikica: da vidite sve s čim sam vas gore udavila
nisu Bog zna šta, al poslužit će