Imam tri skalara, jednog mramornog (najveci je od svih) i dva klasicna prugasta (jedan veci, drugi manji). Svi su dosta mali (3-4 cm u promjeru, bez peraja). Do prije tjedan dana zivotarili (ako cemo iskreno, mucio sam ih) u akvariju od 40l i nije bilo nikakvih problema. Kad sam ih konacno preselio u veci akvarij od 70l (da se ipak malo manje muce, ceka se veci akvarij da svacijim mukama dodje kraj) poceli su problemi. Veci prugasti je toliko tukao mramornog da ovaj nije izlazio iz bilja. To je trajalo par dana i onda mi to dopi*dilo i tog "zlocestog" sam premjestio u karantenu gdje drzim par odraslih gupija. Danas, nakon dva dana hladjenja, sam "zlocestog" vratio u akvarij s ostalim skalarima i prica se u potpunosti okrenula, nakon dvominutne spektakularne tuce, mramorni je nadjacao "zlocestog" i sad je ovaj non-stop u bilju. Najmanjeg ne diraju, ocito je zenka.
Sva ta borba za teritorij mi se cini logicna… Ali kako da rijesim taj problem, ja zelim idilu… mir… Oba su mi draga i htio bih da oba ostanu u akvariju ako je to ikako moguce, da niti jednog ne moram udomljavati. Se da sto napraviti, da ih psihologinji iz big brothera mozda posaljem, ona se pravi mudra, nek u ovom slucaju donese pravu odluku!!!