Ja sam stavio 1 kg kaustike na nekih 40 litara vode, plasticno bure s poklopcem, u duplim rukavicama i zastitnim naocalama spustao kamenje u otopinu i ostavio oko tjedan dana da stoji (poklopac je blago zasarafljen da ne bi macka ili neka druga radoznala zivina dosla do tekucine, a opet nije bilo hermeticki zatvoreno). Bure je bilo vani u dvoristu na teze dostupnom mjestu, radi radoznalog ljudskog faktora

, a i eventualnih isparavanja.
Nakon tjedan dana pogledas situaciju, manji komadi kamena su skroz ocisceni, veci vjerojatno trebaju jos jedan krug u novoj otopini. Ciste komade dooooobro isprati u vodi, ja sam stavio crijevo sa slavine u posudu s izvadjenim kamenjem i pustio da ispire.
Prije stavljanja kamena u otopinu, dobro je odstraniti vidljive komade organskog porijekla koliko se moze, a pri radu i spustanju kamenja u otopinu biti vrlo VRLO oprezan da ne bi kamen ispao iz ruke i pospricao nekoga po kozi, pogotovu licu i ocima

Kausticna soda je kupljena u poljoprivrednoj apoteci, negdje oko 30 kn/kg, mislim da sam potrosio 2 kg za ciscenje 30ak kg kamena (u dvije ture)
Biti IZRAZITO pazljiv pri rukovanju, kamen je siljat i lako podere latex rukavice, ja sam stavio duple u to ime

Povremeno baci oko da vidis kako se stvar odvija, ostavi barem tjedan dana da stoji u otopini, a najvaznije je na kraju jako dobro ga isprati, po mogucnosti pod mlazom vode a ne ispiranjem u "vise voda" kao recimo pijesak za dno