o betama sam ja razmisljao da uzmem muzjaka i 4 zenke i nije me bilo strah za zenke nego za muzjaka, mislim da bi ga skalari rastrgali kad porastu, a mozda i nebi, ko ce znat, ali za njihovo dobro sam odlucio da ne. Mislio sam cak i uzet jednog betana pa ga stavit u posebni akvarij, ali to mi je pak malo glupo...
Skalari su sad jedno 8 cm veliki(ako racunate gornju peraju i doljnje dvije "noge")i uopce ne ulaze u vece sukobe, osim sa švertovima, ali oni su preveliki da bi im skalari išta mogli... neonkice mi djeluju skroz skladno sa skalarima... kad ih hranim skalari pojedu one velike "krpe" a sta ostane, to neonke počiste, tako da vrlo malo padne na pod, pa mi corydorasi nemaju sta za radit, cijeli dan su najcesce mirnii opce ne kopaju po dnu pa im ubacim po dvije tablete, i tek tada krenu na klopu...
kao sto sam vec rekao, neonke jedino kada uđu u podrucje di se skalari trenutno nalaze, oni ih lagano rastjeraju i dalje je mir, svatko ode na svoju stranu. Jedino švertovima se nemre dokazat ništa oni plivaju di oce, jedu doslovno sve... prvo pociste povrsinu od "listića" pa krenu na tabletu, a kasnije sam isao probati sa prokuhanom salatom i to su rastrgali ko od šale, baš su žderonje al zato tolko i seru po akvariju, ali ujedno su i najumiljatije ribe... otvorim poklopac a one odma nahrle do mene, skupa sa skalarima i ako stavim prst u vodu odma se krenu češati o prst, dok skalari to ne rade, samo gledaju sta cu ubacit u aq.
toliko o mojim iskustvima...