Srpanj 31, 2025, 14:50:32 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Akvarij za rođendan  (Posjeta: 4081 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dado_Gradacac

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 35
Odg: Akvarij za rođendan
« Odgovori #25 u: Listopad 25, 2008, 21:45:26 poslijepodne »
Ovako je sve počelo. Za jedan vikend sam bio odustan, povratak doma je bio iznenađenje jer mi je ekipa kupila, ugradila i napunila akvarij...iako je dio ljudi bio siguran da je to bačen novac i da će ribe riknuti nakon mjesec dana.

Hm...eto prošlo je pola godine i stanje je slijedeće: riknula su dva čistača jer nisu bila slatkovodna, te je uginula jedna ciklidica nakon što su ju ostale stvarno mučile i napadale i grizle. (nemojte se smijati, ja sam stvarno amater)
Ostalih 6 komada živi i dalje, ali u suživotu s 2+2 čistača koje sam kupio na preporuku prodavačice kad sam joj objasnio situaciju.

Imam plastično bilje, da imam pravo, mislim da bi ovih 6 prožrdljivica satralo za čas.

I sad...moja najveća dilema, čak i moralna dvojba:
htio bih nešto napraviti po pitanju podizanja kvalitete akvarija, staviti živo bilje, neke druge ribe, ali pitanje je što napraviti s postojećima? Bojim se da ako želim raditi ispočetka, da ću ih se morati riješiti, ali to mi je stvarno bed.
A opet...dosadne su i samo čekaju kad će jesti. Kako bi bilo staviti jato neonki unutra da "začinim" akvarij? Postoje li biljke koje su ribama nejestive tj. koje neće biti na udaru, jer se bojim da bi ovih 6 pogrickalo sve što im dodje...

Hvala hvala....hvala...(u ime mojih riba)

ubaci zive biljke
Pozdrav Gradačac

Offline Ronny

• Novi član
  • *
« Odgovori #26 u: Listopad 26, 2008, 21:49:48 poslijepodne »
peče me savjest

otišao sam na put, organizirao redovno hranjenje ribica, nazvali me da su 24 sata nakon što sam otišao doma neke ribe uginule...na kraju drugog dana, sve osim jedne (dakle 8 ukupno) su mrtve....

što može ubiti ribe unutar 24 sata, akvarij ste vidjeli i slikan je taj dan kad je i post objavljen; voda čista, uređaji rade redovno, hrana ista...ne kužim...

naravno; već je počela zezancija na teoriju zavjere jer sam ih htio zamijeniti, a one se dale u kolektivno samoubojstvo...ali horor je vidjeti ribe u tom stanju...sinoć smo imali karmine...sad je još jedna unutra i srce me boli od tog prizora...

dok malo dodjem k sebi, doći ću po nove savjete ;)
hvala na podršci

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #27 u: Listopad 26, 2008, 21:59:16 poslijepodne »
doista strašno i jako čudno!
da sve odu u 24 sata.....doduše, i mi smo svojedobno imali sličan pomor kojemu nikako ne možemo naći uzroka (iako mislim da smo prenaglo promijenili veliki di vode par dana prije toga i da je to moglo uzrokovati pomor)...
nego, jeli nešto upalo nutra? je li netko brčkao po vodi s rukama koje možda nisu dobro isprane od sapuna? ma, lupetam...ali doista strašno čudno...i potpuno te razumijem, slika je prestrašna!
no, čuvaj ovu sada koja je živa, promijeni joj 30% vode (s pripremljenom vodom) i ako bude sve OK barem tjedan dana, nabavi joj barem jednu družicu i par biljkica...
sretno! i nemoj odustajati!

Offline Ozoman988

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #28 u: Listopad 26, 2008, 22:41:41 poslijepodne »
naravno; već je počela zezancija na teoriju zavjere jer sam ih htio zamijeniti, a one se dale u kolektivno samoubojstvo...

Bez brige, pusti ti njih, ne znaju sto propustaju ovim hobijem (prije cak ovisnosti  :D) Nazalost svima se ovo dogodi, nemoj misliti da si jedini. Drzi se one: Sto te ne ubije to te ojaca. A ovaj forum i njegovi clanovi ce ti pomoci kolko se god bude moglo  :)
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Listopad 26, 2008, 23:27:57 poslijepodne »
Jaaaako mi je žao... :'(