Pozdravljeni!
Sem nov na forumu... Sem Slovenec, zato bo komunikacija malo težja ( pa sej bo šlo

). Odličil sem se da še na vašem forumu opišem mojo Malawi fontano!
Opis:
- D 150cm, Š 85cm, G 20cm ( zaenkar je še tako, v bližnji prihodnosti jo bom fontano dvignil za 10cm )
- Volumen : 200l
Filter : Fluval 305
Grelec : 300W
Luči: Reflektin viseči reflektor, 2x 54W 12000K
Dekorativni pesek: ORBIT, fina granulacija, barva ( glej slike )
Ostala dekoracija: Kamenje, ki smo ga kupili v Bauhauso ( glej slike ), korenini, kokosi.
Gnojila: NPK 20 ml na teden.
Podatki o vodi
- temperatura: 27 °C
- kislost (pH): 8,5
- karbonatna trdota (kH): 21 dKH
- skupna trdota (gH): 16 dGH
- nitrati (NO3): 0,1 mg/l
- fosfati (PO4): 1,0 mg/l
Ribe:
- Zelenoplavuti zebrasti ostrižnik ( Cichlasoma nigrofasciatum ) 2 samca, 1 samica
- Rumena ustonoša ( Labidochromis caeruleus ) 1 samec, 2 samici
- Metriaclima greshakei 1 samec, 2 samici
- Zebrasta ustonoša ( Pseudotropheus Zebra ) par
- Modri rogatec 1 samec
- Veliko mladikc ( Metriaclima greshakei ) 25kom in 8 mladic Malawijskega metulja ( Aulonocara jacobfreibergi )
Rastline (vrste):
- Tigrasti lokvanj ( Nymphaea lotus )
Zaenkart je še takšna postavitev ( dekoracija, rastline, ribe... ), kot sem že v uvodu napisal bom fontano preuredil v bližnji prihodnosti

! Po preureditvi sem imel v mislih takšno kombinacijo ribic:
- Rumena ustonoša 1 : 4
- Pseudotropheus sp. Acei 5kom
- Aulonocara Jacobfreibergi 1 : 4
- Labidochromis sp. "Mbamba" 1 : 4
Ali je ta kombinacija ok? Kaj mi predlagate za podlago ( pesek, mivka )? Imate kakšno idejo kako bi postavil kamenje? Jaz sem malo razmišljal da bi na desni strani fontane ( nasprotni strani filtra, 2. slika ) naredil bolj nizko gladino vode ( 10cm ), to pa bi naredil tako da bi na dno ( brez peska ) zločil kamenje, potem pa bi na to kamenje nasul pesek v debelini 3cm+ potem bi mi ostalo še 5 cm vode in bi nasadil kakšno travico ( Lilaeopsis brasiliensis ) tam gor bi lahko šle mladice ( tja nebi hodile večje ribice, ker bi bila nizka gladina vode 5cm + trava ). Na drugi strani tam ko pa je filter pa bi malo spremenil položaje kamenjev, ampak bi bilo vbistvu isto ( 6. slika ). Kaj pravite da bi na stene fontane naredil ozadje, samo na tisti strani ko je filter, tako da bi 10cm ozadja gledalo ven iz kamenja, od tam dalje pa bi pobarval z zelenomodro barvo za bazene ( pod vodni pogled v odprto ¨morje¨ ). V kakšen kot pa bi nasadil kakšo Vallisneria spiralis ( če jih nebi ustonoše pogrizle ).

cela fontana

sliko iz stopnic

mladice

Moder šef akvarija

¨Rumen par¨