Kolovoz 06, 2025, 03:44:22 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Tetratec ex 700  (Posjeta: 4829 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline janplexy

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Bling-Bling
    • http://janplexy.com
Tetratec ex 700
« Odgovori #25 u: Ožujak 18, 2008, 07:28:00 prijepodne »
Da, osim ukoliko ti se i aq ne nalazi na podu, u tom slučaju odnesi filter kod susjede kat niže..

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Tetratec ex 700
« Odgovori #26 u: Ožujak 18, 2008, 09:10:00 prijepodne »

Citat: damir1700
znaèi niže od akvarija ?

barem 50cm

Offline goran_2711

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Tetratec ex 700
« Odgovori #27 u: Ožujak 18, 2008, 10:49:00 prijepodne »
Mislim da je kolega dignuo frku i veliku prašinu oko nićega.
Koristim isti taj filter i sve je ok.

Specifikacija kaže da pumpa daje protok od 700L/h. Svaki proizođać će napisat max protok koji pumpa može postić, što je normalno. No kad se uzme u obzir da voda mora proć kroz sva onaj filter matrijal, te da ju pumpa mora dić natrag do akvarij, normalno je da će se protok smanjiti. Ljudi moji pa nemože pumpa prkosit zakonima fizike. Da ne govorim o tome koliko se protok smanji ako se filter i crijeva ne očiste duže vrijeme.

Ljepo kolega reci ti nama točno koji akvarij imaš. Uzmi neku posudu za koju znaš koliko ima litara i ljepo štopaj vrijeme koliko ti treba da ju filter napuni, jednom u visini gornjeg ruba posude, a drugi put neposredno izbad vrha filtera. Kad ćeš imat konkretne činjenice onda se možemo upustit u dublju raspravu i pljuvanje po određenim proizvodima kao i tužbe protive određenih firmi.

ODOKATIVNA PROCJENA jaaaaaaako vara.

Offline Mario.A.

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Tetratec ex 700
« Odgovori #28 u: Ožujak 18, 2008, 17:26:00 poslijepodne »
ne znam tko je digao prašinu oko ničega kolega goran 2711 ali protok je protok!Već sam sve u ovoj temi staroj 3-4 mijeseca rekao što mislim o tetri ex 700,pa možeš malo podrobnije pročitati!A što se tiče filtera imam ih od fluvala do eheima oni rade kako treba
Trogir Dalmacija

Offline krco

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
Tetratec ex 700
« Odgovori #29 u: Ožujak 20, 2008, 00:01:00 prijepodne »

Daj malo više argumenata. Mislim da bi objektivni mjerni rezultati nedvojbeno izuzeli bilo kakvu subjektivnost koja kod nas budi sumnju.Tvrdiš odokativno da je protok upola manji, možda ti je negdje nešto ostalo zaštopano u cijevima ako koristiš koju dionicu cijevi (ne mislim na vrijednosne papire na burzi) odprije, možda je i filter materijal naslagan u tetri drugačije... Ako još uvijekimaš stari filter napravi usporedni test ali probaj složiti iste uvijete unutar filtera (filter materijal), a visine bacanja, odnosno hvatanja vode hamperom neka budu kako reče goran_2711. Gorane mpogao bi i ti napraviti isti test sa svojim filterom pa bi se valjda moglo nešto nepristrano zaključiti.Edited by: krco

Offline Mario.A.

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Tetratec ex 700
« Odgovori #30 u: Ožujak 20, 2008, 11:39:00 prijepodne »
Što se mene tiče tema se može zaključati!Ja sam kupio fluvala i rješio problem,o tetri sam sve napisao!Testove mi se ne da raditi,u temi sam usporedio juvelov unutarnji filter i tetru pa mi se više ne da objašnjavati!Pozdrav
Trogir Dalmacija

Offline spaceair

• Novi član
  • *
Odg: Tetratec ex 700
« Odgovori #31 u: Studeni 07, 2008, 18:34:47 poslijepodne »
Što se mene tiče tema se može zaključati!Ja sam kupio fluvala i rješio problem,o tetri sam sve napisao!Testove mi se ne da raditi,u temi sam usporedio juvelov unutarnji filter i tetru pa mi se više ne da objašnjavati!Pozdrav

Koristiš Fluval u isti sobi u koji spavaš?