Srpanj 20, 2025, 03:49:44 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Neonke trudne???  (Posjeta: 2865 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Splico

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • Split
Neonke trudne???
« u: Studeni 03, 2008, 08:56:21 prijepodne »
Ima li teorije da su mi neonke trudne.
Naime na dvi neonke imam napuhan drob.
Gleda sam pod bolesti i ima neka koja im napuše drob ali im i peraje budu raspadnute.
Ove moje izgledaju više nego zdravo ali pare trudne.
Jel moguče da su trudne u akvariju kojemu je temperatura između 28-30C?

Offline Neve

• Punopravni član
Odg: Neonke trudne???
« Odgovori #1 u: Studeni 03, 2008, 09:54:21 prijepodne »
One ti izbacuju ikru kad se mrijeste, nisam primjetio da moje neonke imaju napuhnuti stomak prije nego što počne vatromet ikre...
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #2 u: Studeni 03, 2008, 14:45:08 poslijepodne »
Jednu takvu gnjavila sam lijecenjima 2 i kusur mjeseca i na kraju od jednog uzgajivaca cujem da je moguci problem u tvrdoj vodi. Naime, ona dugotrajno muzijake ucini sterilnim, a kod zenki nastaje problem sto ikra "otvrdne" i ne moze normalno izaci. Te dolazi do napuhivanja. Na kraju sam ovu moju vratila natrag u aq i ispuhala je u roku od 48h. Mozda ju je taj sok ipak natjerao da izbaci ikru... :nerd: A velim, gotovo 3 mjeseca je bila tako ogromna da sam bila gotovo sigurna da je rijec o vodenici...

P.S. I one imaju cikluse... :D
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Ozoman988

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #3 u: Studeni 03, 2008, 15:39:42 poslijepodne »
Jednu takvu gnjavila sam lijecenjima 2 i kusur mjeseca i na kraju od jednog uzgajivaca cujem da je moguci problem u tvrdoj vodi. Naime, ona dugotrajno muzijake ucini sterilnim, a kod zenki nastaje problem sto ikra "otvrdne" i ne moze normalno izaci. Te dolazi do napuhivanja. Na kraju sam ovu moju vratila natrag u aq i ispuhala je u roku od 48h. Mozda ju je taj sok ipak natjerao da izbaci ikru... :nerd: A velim, gotovo 3 mjeseca je bila tako ogromna da sam bila gotovo sigurna da je rijec o vodenici...

P.S. I one imaju cikluse... :D
Vidis, ja sam se isto ovo pitao, naime nedavno sam primjetio da mi neonka ima sve veci i veci trbuh, pa sam vec posumnjao na onu bolest (ne znam tocno kako se zove, ima na pocetnoj o bolestima) i odvojio naravno u karantenu i za par dana vidim trbuha nigdje a na dnu akvaca kao jedna poveca tamna masa, recimo velicine glave neonke, dosta, rekao bih tvrda (nemojte se smijati, istrazujem pa eto, da i to vidim  :) )
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline Mladen

• Punopravni član
  • Dob: 55
« Odgovori #4 u: Studeni 03, 2008, 17:49:41 poslijepodne »
Jedan od najsigurnijih simptoma vodenice se nakostriješene ljuske pa riba izgleda kao rašpa za drvo.
TuroPolje - nekad More

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #5 u: Studeni 03, 2008, 18:00:28 poslijepodne »
Jedan od najsigurnijih simptoma vodenice se nakostriješene ljuske pa riba izgleda kao rašpa za drvo.
ali ne u početku....u početku bude tako kako je Splićo opisao...i onda na kraju dana ili sutra dan se ljuske odvajaju..odnosno kad se nakupi voda ispod kože(otkazali bubrezi)

imao sam takvih slučajeva kod crnih neonki...jedna dobila dropsy drugu sam lječio jer sam mislio da je i ona zaražena..ali na kraju ova 1. je uginula sutra dan..a ova druga se "ispuhala" i živila je još nekoliko mjeseci(do moje ekološke katastrofe prilikom mjenjanja vode  :( :()
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst