Srpanj 22, 2025, 12:18:42 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pauk ili škorpion  (Posjeta: 3677 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Spaljeni

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
Odg: Pauk ili škorpion
« Odgovori #25 u: Kolovoz 24, 2008, 15:19:23 poslijepodne »
pa mogao biš i neku Brachypelmu(emilia,smithi,boehmei,albopilosum,vagans i druge vrste)...
i Chromatopelma cyaneopubescens je jako ljepa ali sporo raste no vrijedi čekati ;)...
i Grammostola aureostriata je ljepa no i ona sporo raste(ali neznam ako ne jede po par mjeseci ko g.rosea)...
imaš i Nhandu carapoensis i Nhandu coloratovillosus(uvjeti držanja su isti ko od nhandu chromatus)...

ove 2 vrste ipod ne preporučam:

Acanthoscurria geniculata(nju ne preporučam jer zahtjeva špricanje par puta tjedno a vlaga joj treba bit 70-80%)i brza je i agresivna.
i Theraphosa blondi(pauk sa največim rasponom nogu na svijetu)on ima jače iritirajuče dlake,brz je,ima jak otrov a nema ni puno strpljenja i traži svakodnevno špricanje terarija(i nije za početnike jer zahtjeva puno)

a ima i pravo škropac...bila bi tebi jako zanimljiva neka arborealna vrsta kao avicularia...one znaju skakat :D kad im bubne ili neznam ako da ali neki pauci skoče prema pljenu da ga čope...no interesanktni su a plus toga oni ne padaju ko kruške :Angel_Smiley:
« Zadnja izmjena: Kolovoz 24, 2008, 15:27:12 poslijepodne od Spaljeni »

Offline Spaljeni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
« Odgovori #26 u: Kolovoz 24, 2008, 22:30:39 poslijepodne »
evo ti ovaj site da pogledaš mlao slike pauka i da vidiš koje vrste manje poznate ima(vjeruj mi da poslje toga nečeš znat izabrat kojeg uzet hh :D)... evo ti...

http://www.t-o-w.de/html/gallery.html

Offline Johny

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Valpovo
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #27 u: Kolovoz 27, 2008, 02:02:19 prijepodne »
Ako si ozbiljan i ne namjeravas maltretirat zivotinju (stalno cackat i izazivat vraga), onda mozes poceti sa puno vrsta...
Od paukova jedino sta ti ne preporucam za pocetak su kopači i rodovi Psalmopoeus, Poechiloteria, Pterinochilus... ako uzmes kopaca, jako ces se razocarati odma na pocetku, a ove rodove, to nikako...

sto se skorpiona tice... ovi veliki se vole jako puno sakrivati... narocito pandinus... za pocetak su super, dok se ne stekne iskustvo, ali ako mislis ostati na jednoj zivini, onda to po meni nie pandinus, nego neki drugi aktivniji skorpion... imas milijarde vrsta koje bi mogao uzeti...
pogledaj na netu, pa pitaj sta te zanima, koja vrsta...
pozdrav...

Offline Fily

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split
« Odgovori #28 u: Rujan 27, 2008, 20:56:44 poslijepodne »
meni je super b. boehmea ona  mi je najdraža  :up: