Kolovoz 04, 2025, 15:29:56 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: ocerupani gupi  (Posjeta: 1896 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline jeca

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
ocerupani gupi
« u: Rujan 22, 2008, 20:07:44 poslijepodne »
Pozdrav dobri ljudi :D. Uvijek se moraju pojaviti neki problemi, ak. imamo godinu dana i sve je bilo super. Gupici su se mnozili ko ludi :klap:, vise nismo imali kome da ih dajemo posto su oni samo izvirali iz trave jedan po jedan, po jedan i tako citavo more. Prije tri dana smo primjetili da su im odjednom repovi izcupkani :dead: kao da se neko igrao voli me nevoli me. Sta da radimo i zasto im se sad to desava od jednom. Da li to moze biti zato sto ih je sad toliko (posto nemamo vise kome da ih damo, a zao nam je da ih posaljemo u WC solju :'(). Nadamo se da ce stici neki pametni savjeti. Pozdrav. :up:

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • AqVu
Odg: ocerupani gupi
« Odgovori #1 u: Rujan 22, 2008, 20:27:37 poslijepodne »
Moguće da ti je prenapučen akvarij i da ima previše mužjaka naspram ženki pa da se bore za ženke, a moguće i da ih neke druge ribe napadaju. A što se tiče viška malih gupija-najbolje ti je da izbaciš oglas na Akvaristički mali oglasi i uvijek će se naći netko kome treba! ;D

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #2 u: Rujan 22, 2008, 22:53:29 poslijepodne »
Jeco jesi li ti ona jeca&rade (ako se dobro sjecam nicka)?

Mislim da bi se tu prije moglo raditi o bakterijskoj infekciji, ako se odjednom desilo na vise riba...
Tuzlanka u Sarajevu

Offline jeca

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Rujan 22, 2008, 23:10:33 poslijepodne »
Pozdrav Ninina mama. Sjecanje te dobro sluzi to smo mi ali je bilo nekih problema sa prijavom pa smo morali da se preimenujemo. Desilo nam se odjednom i sa svim muzjacima gupicima, a sa ostalim ribicama je sve OK. Sve se radi isto kao i uvijek, zamjena vode, pranje filtera i ostalo. Mom bratu koji isto ima ribice desilo se nesto slicno,ali njemu su rekli u pet sopu da je to zbog pranja filtera sa cistom vodom, a mi nikad ne peremo filter sa pipovacom. Pa kako da se desi ista stvar, a razlicito odrzavanje AK. Ajde neki dobar savjet daj nam molimte. pozdrav i super ti je sjecanje. :up:

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #4 u: Rujan 22, 2008, 23:35:34 poslijepodne »
Drago mi je da vas opet "vidim". Naravno nije mi drago zbog povoda... :punch:

Cuj ako sam u pravu, zamijeniti 30% vode, sol, bactopur (ili neki drugi slican proizvod), pojacana temperatura i to je to...

Iskreno ne mislim da ta prica o pranju filtera drzi vodu. Naime, ja svoje spuzve (koje nisu jedini filter mediji) perem u pipovaci. (Oh strasnog li priznanja! :roll: :D)

I nemam problema. Zasto? Pa vjerujem da sam dovoljno brza i dovoljno NEtemeljita. Dakle bitnije je koliko spuzvu isperes, nego kakvom vodom... Mozda ste isprali previse bubica pa u periodu dok su se mnozile parametri otisli gdje ne treba... :nerd:
Tuzlanka u Sarajevu