Srpanj 27, 2025, 22:46:37 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: hexamita ili ??????- magnezij sulfat????  (Posjeta: 3166 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline beba1

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • :-)
hexamita ili ??????- magnezij sulfat????
« u: Rujan 14, 2008, 09:37:39 prijepodne »
  odrasli Discus pokazuje sve simtome hexamitoze!! Lijećen u karanteni u dva navrata prvi puta sedam dana na medazolu, zatim vraćen u matićni akvarij, Nakon dva tijedna bolest se manifestira, riba hranu uzima ali ju pljuje jednostavno je ne guta. Jede srce kao i ostale ribe, dakle ništa novo
vidno mršavi, uvućen trbuh, izmet bijel ali ima formu nije sluzav. U karanteni je proveo dva tijedna na medazolu, vraćen je nazad u aquarij, međutim opet po starom, ide na hranu ali je pljuje van, boja mu je blijeda idosta je smršavio. Rupa na glavi nema! Riba je kod mene nekih 5 godina bila je u izuzetnoj formi, do sad. Negdije sam proćitao za dodavanj magnezijevog sulfata u vodu, pa me zanima dali da još probam sa soli možda je rijeć o nekakvom trbušnom parazitu, mada sumljam! Ako netko zna kako i zašto se koristi magnezij sulfat, molim detaljan opis postupka ili već neki dugi prijedlog! Jer vrijeme sve brže prolazi a ja sam sve luđi od nemoći.  :'(

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Odg: hexamita ili ??????- magnezij sulfat????
« Odgovori #1 u: Rujan 14, 2008, 16:27:18 poslijepodne »
Hexamita bi trebala reagirati na medazol... stvarno neznam sto bi drugo bilo. Mozda neki drugi parazit. Jedino sto mi jos pada na pamet je da probas sa cesnjakom - iscijediti sok na hranu pa ako zeli pojesti.

Inace mi je cudno to da ne jede - kod parazita je obrnuto - jedu ribe dosta samo sto i dalje mrsave.
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline alleszusammen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #2 u: Rujan 16, 2008, 14:41:17 poslijepodne »
da probaš možda sa spirohexolom?
meni je u roku od tjedan dana izliječio microgeophagusa altispinosu. međutim, trichogaster nije bio te sreće :( isto sam ga liječila 100 godina medazolom, i na kraju je jadan uginuo. i isto je pri kraju pljuvao hranu van.to možeš izliječiti ako na vrijeme primijetiš, al ako nastane prevelika šteta u tijelu, onda nažlost mislim da nema pomoći. probaj svakako s češnjakom kako gwyneeth kaže.
držim fige ;)
zg centar

Offline Ignus

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Rujan 16, 2008, 18:18:12 poslijepodne »
Ja sam također koristio spirohexol protiv hexamite. Jednog od 4 oboljela diskusa sam izlječio a 3 su uginula.
Potpredsjednik udruge ljubitelja i uzgajivača Betta 'Betta Svijet'

Offline beba1

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • :-)
« Odgovori #4 u: Rujan 16, 2008, 21:37:11 poslijepodne »
...ponovo u karantenu na duplu dozu medazola, pa šta bog da!! :Angel_Smiley: