Srpanj 27, 2025, 13:12:03 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: sl*ganje akvarija za mrijest zebrica  (Posjeta: 1357 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bopacak

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
sl*ganje akvarija za mrijest zebrica
« u: Listopad 11, 2004, 11:26:00 prijepodne »
Ovako stoje stvari akvarij 64litre koji sam sa pregradio sa 3 plexiglas ploee i dobio 4 akvarija. Kupovati 4 spužva filtera i 4 pumpe nije mi isplativo (jer ipak uzgajat au ribe iz gušta, a ne iz profita). Mogu li umjesto onakvih serinih spužva filtera uzeti 4 manja (ona po 20 kuna, proizvo?aea žmnj) koji se stavljaju obieno u kut, i kaofilter medij imaju vatu, i sve to spojiti na jednu zraenu pumpu tako da stavim 2T razvodnika? Hoae li to biti dovoljno jaka filtracija,ako uzmemo u obzir malo eešae izmjene vode? Ako neko ima nekakvu dobru ideju kako to lakše složiti dobija veliku zahvalu i pivo.

Offline chubby

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Listopad 11, 2004, 12:55:00 poslijepodne »

ja imam jedan 12 litreni pregradjen sa pleksiglasom koji sam fino izbusio s najmanjim borerom koji sam mogao naci. pleksi pregrada ima jedan brid lagano gumiran tako da je mogu uglaviti na bilo koje mjesto i podjeliti akvarij kako god zelim(samo po duzini). inace to mi nije bio plan, ali tajkomadje ostao kao otpad od poklopca i ubrzo je nasao primjenu

T-komad je cudna stvar jer dodro rasporedjuje zrak samo ako je ista dubina i otpor na obe strane, sto ce kod tebe biti slucaj, ali ipak uzmi t kom s ventilima jer vidjet ces da ce ti trebat

inace ja sam ovaj svij rijesio tako da sisa vodu iz jednog dijela prebacuje preko pleksija u drugi, ona prolazi krozrupice u prvi ... i tako u krug ... dve posude-jedan filter, prakticnije i jeftinije

Offline Risbo

• Punopravni član
    • www.fsb.hr/studrally
« Odgovori #2 u: Listopad 11, 2004, 14:37:00 poslijepodne »

Mozda da probas izrezati rupu (rupe) i preko njih staviti (zalijepiti silikonom) komade mreze (za komarce ili sl.).

Takomogao biti dobar protok kroz cijeli akvarij.
Risbo

Offline bopacak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #3 u: Listopad 11, 2004, 19:50:00 poslijepodne »

Da, ramišljao sam o tome da radim rupe, ali kakva ae to biti filtracija kroz takve rupe?

Offline Risbo

• Punopravni član
    • www.fsb.hr/studrally
« Odgovori #4 u: Listopad 11, 2004, 20:20:00 poslijepodne »
Pa ako ih ima dosta ili su dosta velike, protok ae se minimalno smanjiti, jedino bi se moglo smeae skupljati na mreži.
Risbo