Kolovoz 02, 2025, 00:21:59 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: kombinacija ribica  (Posjeta: 2110 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline maja

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
kombinacija ribica
« u: Rujan 26, 2008, 11:28:04 prijepodne »
hy :)

može savjet!
imam 160 l akvarij, "u razvoju" ...podloga, drvo, anubiasi barteri i nana (btw, barteri su mi propadali i prekjučer sam presložila cijeli akvarij nakon što sam ovdje pročitala postova i postova o njima),par lijepih biljčica kojima ne znam ime ali su su korisne radi nitrata (navodno)...uglavnom, planiram sa još bilja...ali ono što me sad mući su ribice - naime, imam 3 ancistrusa i 2 siamensa i plan je bilo staviti jata lijepih tetrica, e sad ne znam točno koja vrsta, zebrice i na kraju 2 para skalara.
Kupila sam 7 zebrica, i na poklon dobila 1 betu - i nakon noći 1 zebrica nestala. U šoku sam bila, moram se priviknut na to da će neke i uginuti   :(
da li vam se čini ta kombinacija ok?

i tu priči nije kraj - prijateljica imala viška black molly koje mi je donjela - iskreno, uopće mi se ne sviđaju, plivaju bez reda, imam dojam da ne daju nikome da dođu do hrane...nisu mi nekako sjele, a i čini mi se da u ovoj mojoj zamišljenoj kombinaciji ne bi ni funkcionirale..
s obzirom da imam mogućnost ih pokloniti, pa da se ne zaletavam, a i ne uzrokujem previše stresa ribicama...zanima me vaše mišljenje...tnx a lot

Offline sarita

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
Odg: kombinacija ribica
« Odgovori #1 u: Rujan 26, 2008, 11:43:31 prijepodne »
Tetra ima dosta vrsta i nekom se sviđaju ove,nekom one druge.Tak da je najbolje da sama odlučiš koje ti se sviđaju i kupiš ih.Važno je da znaš da se one u jatu najbolje osjećaju,a ti imaš dovoljno veliki akvarij za poveće jato.Ja sam svojevremeno imala skalare s neonkicama i nije bilo problema,dok s druge strane moja šogi nije imala takvo iskustvo.Ona je uvjerena da su joj skalari tamanili ribice.Ali imaš na raspolaganju i veće tetre.