Srpanj 31, 2025, 18:53:09 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Kupnja akvarija ?  (Posjeta: 8550 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Risbo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • www.fsb.hr/studrally
Kupnja akvarija ?
« Odgovori #50 u: Rujan 15, 2004, 23:51:00 poslijepodne »
Ja sam kupovao u Staklu u Zg staklo za poklopac (komad 80x35, 8mm - 80 kn) i oni imaju strojno brušenje, ali košta! Ovo isto sa brušenjem 150 kn. Ali zato ima rješenje. Nabavite brus za dlijeta, može i za noževe i udri. Za pol sata obrusiš sve strane akvarija bolje nego na kupovnom (pazi - brusiti na mokro, inaee sr...).
Risbo

Offline cichlid

• Punopravni član
Kupnja akvarija ?
« Odgovori #51 u: Rujan 15, 2004, 23:56:00 poslijepodne »
eto vidiš uvjek ima riješenja i jeftinije pro?eš

Offline Fauna

• Punopravni član
    • http://www.beke.co.nz/index.php
Kupnja akvarija ?
« Odgovori #52 u: Rujan 16, 2004, 11:09:00 prijepodne »
Citat: Stina
cichlid ja sam skužio da možeš puuuuno jeftinije proa sa domaaim staklom isto kao i ti i svi drugi....ALI...he he uvijek taj ali... juwel ima estetiku, on ima tak ljepo pobrušene rubove stakla da ga jebeš nijedan naš staklar ti to nebu napravio...

Jebiga, meni je juwel zakon iz jednostavnog razloga...estetski je najlješi... a katkad mi je estetika bitnija od litraže...

Prijatelju, tvoje trdnje uopste ne stoje

Prvo, svaka bolja staklorezacka firma ( ne radnja)imaprofi masine za obicno i profilisano brusenje ivica. Tako da akvarijum kojeg zelimo da pravimo,moze bolje da se izbrusi nego Juwelov, naravno da to kosta ali kako ti kazes estetika je "zakon".

Drugo, resenje filtracije kod Juwela (unutar akvarijuma) za mene licno je ispod proseka.Ne bih da ulazim dublje u diskusiju oko toga oni koji razumeju sta znaci da minimalni odnos izmedjuakvarijuma i filtera treba da je 1:6 a da je najidealnije 1:1, shvatice sta zelim reci.

Trece, idejno resenje postolja i poklopca moze isto tako dobro da se uradi u nekoj stolarskoj radionici i sto je mnogo bitnije , kvalitetnije. (he he to ti bolje treba da znas)

Da ne navodim druge primere kao sto je ostala prateca oprema koja se moze kombinovati po nasem izboru. Necu da tvrdim da bi tako nesto moglo biti jeftinije ali mogu da tvrdim da ralika ne moze da bude velika u ceni ali u kvalitetu je drasticna. Evo da te pitam Stina: Da li bi ti kupio pre "Opela Astra" ili "Rols-rojs 100EX"ako je razlika u ceni par stotina evra?"

( Stinaimau top da me postavi...)

Offline cichlid

• Punopravni član
Kupnja akvarija ?
« Odgovori #53 u: Rujan 16, 2004, 11:13:00 prijepodne »
nemam više šta dodat --fauna je reko sve i slažem se sa tim

Offline Risbo

• Punopravni član
    • www.fsb.hr/studrally
Kupnja akvarija ?
« Odgovori #54 u: Listopad 11, 2004, 01:00:00 prijepodne »
E ljudi saznao sam detalje u vezi onog akvarija koji je eksplodirao.
Akvarij JE bio Juwel od 500l sa originalnim postoljem i svim ostalim šta uz njega ide.
Pet Centar je platio kompletno preure?enje stana! Što je koštalo nakih 100-njak tisueica i još je dobila novi akvarij od 500l.
Tako da, što se toga tiee, Pet Centar se stvarno iskazao.
Eh da se meni tako nešto bar dogodi (mislim na preure?enje stana)
Risbo