cichlid ja sam skužio da možeš puuuuno jeftinije proa sa domaaim staklom isto kao i ti i svi drugi....ALI...he he uvijek taj ali... juwel ima estetiku, on ima tak ljepo pobrušene rubove stakla da ga jebeš nijedan naš staklar ti to nebu napravio...
Jebiga, meni je juwel zakon iz jednostavnog razloga...estetski je najlješi... a katkad mi je estetika bitnija od litraže...
Prijatelju, tvoje trdnje uopste ne stoje

Prvo, svaka bolja staklorezacka firma ( ne radnja)imaprofi masine za obicno i profilisano brusenje ivica. Tako da akvarijum kojeg zelimo da pravimo,moze bolje da se izbrusi nego Juwelov, naravno da to kosta ali kako ti kazes estetika je "zakon"

.
Drugo, resenje filtracije kod Juwela (unutar akvarijuma) za mene licno je ispod proseka.Ne bih da ulazim dublje u diskusiju oko toga oni koji razumeju sta znaci da minimalni odnos izmedjuakvarijuma i filtera treba da je 1:6 a da je najidealnije 1:1, shvatice sta zelim reci.
Trece, idejno resenje postolja i poklopca moze isto tako dobro da se uradi u nekoj stolarskoj radionici i sto je mnogo bitnije , kvalitetnije. (he he to ti bolje treba da znas)
Da ne navodim druge primere kao sto je ostala prateca oprema koja se moze kombinovati po nasem izboru. Necu da tvrdim da bi tako nesto moglo biti jeftinije ali mogu da tvrdim da ralika ne moze da bude velika u ceni ali u kvalitetu je drasticna. Evo da te pitam Stina: Da li bi ti kupio pre "Opela Astra" ili "Rols-rojs 100EX"ako je razlika u ceni par stotina evra?"

( Stinaimau top da me postavi...

)