Kolovoz 10, 2025, 19:31:10 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Rasvjeta problem  (Posjeta: 1783 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline AnteK

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Rasvjeta problem
« u: Rujan 28, 2004, 13:36:00 poslijepodne »
Imam problem sa zelenim koncastim algama. Zna li netko koja neonka bi mi pomogla. Akvarij je 72lit. sa jednom neonskom lampom od 15W u poklopcu. Inace su biljke ok. i ribice sretne.

Offline chubby

• Punopravni član
Rasvjeta problem
« Odgovori #1 u: Rujan 28, 2004, 14:45:00 poslijepodne »

keko si unio te alge? s nekim biljem? jel ti ulazi sunceva svjetlost kroz prozor u akvarij?

nema nekog univerzalnog rijesenja problema ... probat cemo ti pomoci najbolje sto mozemo

Offline AnteK

• Novi član
  • *
Rasvjeta problem
« Odgovori #2 u: Rujan 28, 2004, 20:11:00 poslijepodne »
Hvala na sugestijama, suce na kratko u ovo doba godine obasja akvarij, nekih 20min. Samo tako je bilo od uvijek a alge su se pocele jace razvijati u zadnje vrijeme. Inace jedna biljka ima listove koji kad narastu do povrsine nastavljaju rasti pa plutaju po povrsini, a na tim listovima koji su neposredno ispod neonske lampe alge rastu najintenzivnije pa predpostaljam da im je takva svjetlost pogodna za rast.

Offline ZEC

• Punopravni član
    • http://htnet.hr
Rasvjeta problem
« Odgovori #3 u: Rujan 28, 2004, 21:15:00 poslijepodne »
I ja se borim s tom algom mijenjao sam i lampe i svakoh 2 tjedna 20% vode radi nitratanadogradjivao jos svjetla i svasta ali nista ne pomaze,
Lipik - Pakrac / Hrvatska
Covjek uci dok je ziv i opet umre glup

Offline cosmo

• Punopravni član
Rasvjeta problem
« Odgovori #4 u: Rujan 29, 2004, 08:04:00 prijepodne »
postoje one neke tablete algo stop depo ako se ne varam,ja sam ih koristio i fakat pomažu,naravno ako želiš koristiti kemiju,probaj obložit tu stranicu u koju ti tuee svijetlo neeim,posterom ili nekaj sl,naravno ako ti to nije glavna strana tj prednja.
Zagreb/Hrvatska

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
Rasvjeta problem
« Odgovori #5 u: Rujan 29, 2004, 16:49:00 poslijepodne »

sto se tice neonki, bilo bi dobro da uzmes neku koja u spektru ima sto manje crvene boje jer ona pogoduje rastu algi. npr. aqua-glo je dobra jer crvene boje skoro da i nema, dobra je za bilje i istice boju ribama

btw. sve zelene alge koje imate posaljite meni. Skupljam ih vec neko vrijeme i dobio sam ovo:

ovo je slikano taman nakon sto sam mjenjao vodu, a posto sam traljav i smotan (kak bi rekla moja stara ) malo prejaki mlaz vode izliven u akvarij mi je zgulio alge sa onog ful bljestavo-bjelog djela pjeska i onog kamena iznad, koji je cijeli bio prekriven algama. Al dobro nadam se da ce se oporavit uskoro

Offline Hacker

• Novi član
  • *
    • http://www.google.com
Rasvjeta problem
« Odgovori #6 u: Listopad 04, 2004, 23:19:00 poslijepodne »

ako se hoces rijesiti algi probaj tetra algizid

meni je pomoglo

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
Rasvjeta problem
« Odgovori #7 u: Listopad 04, 2004, 23:47:00 poslijepodne »

shadow, non stop sereš po forumu, al fakat ti je tank pravi ciklidaški...

Bio bi još bolji da su unutra malawi ciklidi jer me jednostavno tvoj tank na nnjih podsjeaa, al ak te nigriai vesele...Bože moj

Offline el_nino

• Punopravni član
  • **
Rasvjeta problem
« Odgovori #8 u: Listopad 05, 2004, 10:34:00 prijepodne »

Ja sam se rijesio tih algi....narafski s sijamcima...otkako sam njih stavio nestale sve koncaste alge...mozes vidjet svojim ocima kak ih sijamci brste.....cak i mekolisnate bilje cabombu ciste a da ih ne ostete

inace prije toga sam pokusao s novom zaruljom grolux,tenaromalizirati nitrate s 50% promjenom vode 2 puta tjedno...slabo pomoglo...opet su se za par dana pocele pojavljivati alge...Edited by: el_nino

Offline Risbo

• Punopravni član
    • www.fsb.hr/studrally
Rasvjeta problem
« Odgovori #9 u: Listopad 06, 2004, 01:33:00 prijepodne »
I ja sam se algi riješio samo sa eistaeima - na 100l dva ancistrusa i dva flying foxa. Nikakva kemija mi nije pomogla. Ni ništa drugo.
Risbo

Offline D.I.T.

• Punopravni član
Rasvjeta problem
« Odgovori #10 u: Listopad 06, 2004, 02:23:00 prijepodne »

kemija je kratkog vijeka, kad se izvadi van...sve po starom, a uz to i biljke baš ne rastu za vrijeme tretmana...drugim rijeeima izbjegavat. dok se ne otklone glavni problemi u vodi nema pomoai

uff idem spavat
Zagreb/Ravnice