Kolovoz 03, 2025, 01:02:08 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: rozi barbus-problem (hitno)  (Posjeta: 3832 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline silvio

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • **
rozi barbus-problem (hitno)
« u: Srpanj 22, 2008, 20:45:17 poslijepodne »
imam problem s jednim barbusom, najprije je lezao na dnu na ledima pa se nekontrolirano kao "bacakao" nekak se okrene na pravu stranu ali pliva poprilicno nekontrolirano malo gore kao da hoce iskociti van pa na dno malo bocno uglavnom grozno :( trajalo je 10-15min, nedugo prije sam im dao hrane (i to navodno nije 1 put-stara je vidjela nesto slicno prije10-tak dana ali puno blaze) sad je kao dobro pliva na mjestu i ubrzano otvara usta. nikad nisam imao takvih problema, te ribice imam cca mjesec dana uzeo sam prek neta.
ak neko zna sto bi moglo biti bio bi zahvalan, inace mi je malo frka jer preksutra idem na more na 2tj. pa bu stara pazila na ribe a trenutno nemam karantenski akvarij (stoji u djelovima u garazi nisam ga stigao zalijepiti)
hvala
« Zadnja izmjena: Srpanj 22, 2008, 21:12:13 poslijepodne od silvio »
novi al se trudim

Offline Ribač

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Odg: rozi barbus-problem (hitno)
« Odgovori #1 u: Srpanj 23, 2008, 22:40:40 poslijepodne »
Ne znam što bi to bilo, dobro ga pregledaj ima li ikakvih promjena na njemu ...Nadam se da je samo previše pojeo, možda da ih probaš manje hraniti.

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #2 u: Srpanj 24, 2008, 19:53:20 poslijepodne »
vidim da kasnim s odgovorom....no, opet se ponavlja priča s bolničkim akvarijem....i sad, ostaje bolesna ribica, ne znamo što joj je....u zajednićkom akvariju na brizi mami... ::) :(....
možda je samo problem u prejedanju, ali se bojim da i nije baš tako....alike bi beskrajno puno pomogle - jeli trbuh natečen, jesu li ljuske malo nakostriješene, kakve su škrge... -?
no, nadam se da je sve OK i da će maleni preživjeti....

Offline silvio

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Srpanj 24, 2008, 20:21:32 poslijepodne »
riba je sad ok, nema nijednog od navedenih simptoma. mozda se samo prejela tj. bar se nadam jer od tad je pod stalnom prismotrom i ponasa se sasvim normalno. inace koliko sam primjetio jako su lakome, hranim ih jednom dnevno.
ovo mi je do sada prvi problem s ribama (a imam akvarij cijelih 8mj.  :))
za karantenu znam bio sam prisiljen ga razmontirati, al od posla u zadnje vrijeme jednostavno nemam vremena.
(btw u garazi me jos ceka staklo i za jednu tanganyiku 160lit-za pocetak, al i to ceka bolje vrijeme)
puno hvala na odgovorima
novi al se trudim

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Srpanj 24, 2008, 20:25:27 poslijepodne »
Možda da im probaš dati 2-3 puta dnevno manje količine hrane. -? :)

Offline silvio

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Srpanj 24, 2008, 20:38:43 poslijepodne »
Možda da im probaš dati 2-3 puta dnevno manje količine hrane. -? :)
tak sam radio polovice 6mj. al mi do nedavno nije imao tko ih hraniti ujutro (od 7 ujutro nema nikog doma) al stara se sad vratila s mora pa ce opet tak nastaviti (2x dnevno ih hraniti)
hvala  :a015:
« Zadnja izmjena: Srpanj 24, 2008, 20:43:07 poslijepodne od silvio »
novi al se trudim