Srpanj 25, 2025, 21:24:53 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Problem sa bettama !  (Posjeta: 1916 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Psyco

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Problem sa bettama !
« u: Rujan 29, 2004, 21:40:00 poslijepodne »
Vec dugo imam jednu bettu, zensku (tako su mi rekli u shopu i ima male peraje). Prije par dana sam kupio jos jednu i to vidno muzjaka… Muzjak je onako kilav, ne pliva puno i stalno stoji na mijestu, a zenka od kad je dosao cijelo vrijeme pliva oko njega i siri peraje, ali onako, jako ! I pomice skrge naprijed tako da izgledaju kao baloni ! Imam li ja dvije muske bette ili zenka samo hoce parenje ?

THNX
Nisam ja ni glup kak\' izgledam !

Offline anamarija

• Punopravni član
  • **
Problem sa bettama !
« Odgovori #1 u: Rujan 29, 2004, 22:11:00 poslijepodne »
Ženka je ako ima normalne peraje kao sve ribe.. A mužjak ti je još uplašen(nova okolina) pusti ga malo samog da do?e k sebi, provijeri je li bolestan, jede li, promatraj ga... I ako bude sve ok pokaži mu ženku u staklenoj posudi (teglici) on ae reagirati.. raditi gnjezdo... Ženku malo bolje pogledaj i vidjeti aeš da ima vodoravne crte po sebi (KAD NISU BLIZU), kad ih staviš skupa ona ae imati okomite crte... po tome aeš znati da li je to ženka betta!!!
..i ja sam tu..

Offline Psyco

• Punopravni član
Problem sa bettama !
« Odgovori #2 u: Rujan 29, 2004, 22:18:00 poslijepodne »
thnx !

Offline aleksandra

• Punopravni član
Problem sa bettama !
« Odgovori #3 u: Rujan 30, 2004, 10:30:00 prijepodne »
ja se vee 4mj.borim sa bettama.od 4 navodno ženki samo je jedna bila ženka sve ostalo mužjaci,problem u tim ribama je što se prodaju jako male jer im je životni vijek oko 2godine što naravno ovisi toplina vode.neke možeš skužiti po izrazitim bojama da su mužjaci ili ako su stariji od 5 mj imaju malko veee peraje(ovisi o skladištenju i hranjenju)kad sam ih kupovala lovila sam se na te proklete vodoravne pruge i gle vraga za par mjeseci mužjaci.naj stariji mužjak je doživio vea dva gadna okršaja,sve su mu peraje skraaene.stalno su bili u njegovoj blizni miroljubive a onda fajt.Za te ribe nema pravila dok ne odrastu.ako misliš imati dvije bete onda ih imaj u odvojenim akvarijima dok ne odrastu da budeš posve siguran.mješaj ih sa drugim odgovarajueim ribama,a kad do?e vrijeme spoji ih.a ako ih želiš mrijestiti moj prijedlog kupi ili nabavi veeu ženku.

Offline Psyco

• Punopravni član
Problem sa bettama !
« Odgovori #4 u: Rujan 30, 2004, 11:03:00 prijepodne »
Meni ova moja bestija lici na sve, samo ne na zenku !

Offline anamarija

• Punopravni član
  • **
Problem sa bettama !
« Odgovori #5 u: Rujan 30, 2004, 18:55:00 poslijepodne »

Ne kužim.. Ja ih uzgajam i vea sa 4 mjeseca znam odredit spol... prodajem ih... i nitko se još nije potužio da je dobio pogrešan primjerak...spola..

Za 4 mjeseca au ih opet prodavat pa ako želite ženku... javite se..
..i ja sam tu..

Offline Psyco

• Punopravni član
Problem sa bettama !
« Odgovori #6 u: Rujan 30, 2004, 20:17:00 poslijepodne »
ma ne znam... izgleda kao da ga cijelo vrijeme izaziva na fight ! kako izgleda proces parenja, idvaranja ?

Sad je malo zivnuo i jede sve cesce....

Offline Jasmina

• Punopravni član
Problem sa bettama !
« Odgovori #7 u: Rujan 30, 2004, 22:16:00 poslijepodne »
Citat: anamarija

Ne kužim.. Ja ih uzgajam i vea sa 4 mjeseca znam odredit spol... prodajem ih... i nitko se još nije potužio da je dobio pogrešan primjerak...spola..

Za 4 mjeseca au ih opet prodavat pa ako želite ženku... javite se..

Ha! A zašto bi se netko potužio ako mu mužjaka prodaš pod 3x manju cijenu ženke?! A pogotovo ako pro?e 2,3 mjeseca dok kupac skuži... pa neae ti za ribu od 10 kuna tada doai plakati.

Inaee, isti problem imama ja sa svojom "ženkom" prekrasne crvene boje koja napada i grize peraje mom mužjaku. Samo se pitam zašto onda ovaj moj stari ne napada nju, vea se jadnieak skriva. Sreaom pa ja imam 4 akvarija, mjesta za dva mužjaka k'o u priei.
Okomito plivanje je pola puta do plivanja naopako
Moto

Offline anamarija

• Punopravni član
  • **
Problem sa bettama !
« Odgovori #8 u: Listopad 01, 2004, 08:01:00 prijepodne »

Dušo.. ženke bette biraju mužjaka, zato je najbolje imati bar 2 ženke na 1 mužjaka... dakle tvoja ženka ne prihvaaa ponu?eno..

Pošto sam se posvetila uzgoju betta i prodajem ih po pet shopovima.. mislim da se ipak "malo" bolje kužim u njihovu vrstu.. Da usput ja imam 3 grupna akvarija, 3 mrijestilišta... 4 akvarija za rasplivavanje... i 14 malih bokseva za mužjake ( posebno napravljenih ).
..i ja sam tu..

Offline t.o.n.i

• Punopravni član
Problem sa bettama !
« Odgovori #9 u: Listopad 01, 2004, 11:54:00 prijepodne »
Citat: anamarija

Dušo.. ženke bette biraju mužjaka, zato je najbolje imati bar 2 ženke na 1 mužjaka... dakle tvoja ženka ne prihvaaa ponu?eno..

Pošto sam se posvetila uzgoju betta i prodajem ih po pet shopovima.. mislim da se ipak "malo" bolje kužim u njihovu vrstu.. Da usput ja imam 3 grupna akvarija, 3 mrijestilišta... 4 akvarija za rasplivavanje... i 14 malih bokseva za mužjake ( posebno napravljenih ).

"nije da se hvalim...."

šala

Offline anamarija

• Punopravni član
  • **
Problem sa bettama !
« Odgovori #10 u: Listopad 02, 2004, 14:35:00 poslijepodne »
To je odgovor na njezino "sreaomimam 4 akvarija", nije da se hvalim.
..i ja sam tu..

Offline Jasmina

• Punopravni član
Problem sa bettama !
« Odgovori #11 u: Listopad 02, 2004, 22:40:00 poslijepodne »

Bože, što nam je netko nabrijan!

Pa to sam napisala zato da vidite da imam kamo staviti ovog sumnjivog mužjaka i spasiti svog starog. Mislim da je to vrlo jasno iz konteksta. Ja imam akvarije tek 10 mjeseci i dovoljno mozga da se ne hvalim "starim" akvaristima po forumu koji su mi tu oduvijek pomagali i spašavali moje ribe kad god sam nešto zeznula.

Ajde, Anamarija, samo smo raspravljali o spolovima, nisam htjela tebe napadati. Pa znaš da nitko od nas nije nepogrješiv, uvijek se nekome zalomi nešto, pa tako se vjerojatno(?) i dobavljaeu kojiga je prodao pod ženku, pa i meni koja sam ga kupila pod ženku. Vidiš, ako sam i ja pogriješila, kako bih tebe mogla vrije?ati istom pogreškom?
Moto

Offline Psyco

• Punopravni član
Problem sa bettama !
« Odgovori #12 u: Listopad 03, 2004, 16:00:00 poslijepodne »
Primirje ?

Offline Jasmina

• Punopravni član
Problem sa bettama !
« Odgovori #13 u: Listopad 03, 2004, 23:07:00 poslijepodne »

Pa naravno. Ja sam tolerantan tip i ne naljuaujem se nikada, osim ako netko zaista ne pretjera, onda sam koma. UF! BJEŽI! Ali mali nesporazum nikako ne bih nazvala pretjerivanjem. Ipak mi tu samo eitamo, ne vidimo si geste, ne eujemo intonaciju, pa se lako dogodi da netko nekog krivo skuži. Mislim da na forumima nema mjesta ljutnji (ak' smo svi više-manje normalni )

A sad bi mi Anamarija mogla odgovoriti mogu li pariti mužjaka s tom zloeestom ženkom, ili bi to kobno završilo?

Ona je žarko crvena, on plav, mogla bih dobiti simpa ljubieaste malce (šala!!)
Moto

Offline Psyco

• Punopravni član
Problem sa bettama !
« Odgovori #14 u: Listopad 04, 2004, 10:13:00 prijepodne »
Citat: Jasmina

Ona je zarko crvena, on plav, mogla bih dobiti simpa ljubieaste malce (šala!!)

... a ja sam do sada mislio da se to stvarno moze ...

kak sam tupav... :udara se po glavi:

Offline Psyco

• Punopravni član
Problem sa bettama !
« Odgovori #15 u: Listopad 04, 2004, 21:28:00 poslijepodne »
BTW

Muzjak mi je jos uvijek malo potisten..... cijelo ga vrijeme "zenka" prati i plica usporedno s njim... kao da se hoce pariti, al on ne da.... ili nece....

A mozda je gay.... ?

Offline koka

• Punopravni član
Problem sa bettama !
« Odgovori #16 u: Listopad 06, 2004, 23:28:00 poslijepodne »
oba su muška,ja sam imo isti slueaj, kupljen jedan muški i tri ženke.na kraju ipak dva muška .možda uzgajivaei znaju razliku ali to ne znaei da razliku znaju prodavaai ili mi kupci

B\\gajnice

Offline anamarija

• Punopravni član
  • **
Problem sa bettama !
« Odgovori #17 u: Listopad 07, 2004, 07:48:00 prijepodne »
E pa zašto akvarij.net postoji? Kad budem imala ponovo malce javiti au vam... Komedija ovdje sam tipu prodala bette za 20kn (mužjake)i on ih sad prodaje za 64kn u pet shopu.
..i ja sam tu..