Kolovoz 21, 2025, 22:21:10 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: KOI  (Posjeta: 9384 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline scikac

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
KOI
« u: Listopad 28, 2007, 12:20:00 poslijepodne »
Pozdrav svim ljubiteljima ovih predivnih riba te onima koji još nisu otkirli ljepotu i čar držanja i mogućeg uzgoja Koi riba!
Otvorio sam ovu temu u nadi da ću susresti ljubitelje i uzgajatelje ove vrste riba kako bi podjelili zajednička iskustva, fotografije i savjete!

Offline big bang

• Punopravni član
  • **
KOI
« Odgovori #1 u: Listopad 28, 2007, 13:03:00 poslijepodne »
pozz scikac
prekrasni KOI
nadam se da ce i moji jednog dana biti takvi

cime ih hranis sad pred zimu??

Tovarnik

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
KOI
« Odgovori #2 u: Listopad 28, 2007, 16:43:00 poslijepodne »

dobrodošao još jedan "hladnovodni"!!!!

E, jako su ti lijepe ribe, al ovaj veliki...joj, kad ću ja imati takve!

Ajde nam malo piši onjmima, kakvo ti je jezerce kad su tako veliki?Filtracija? Što radiš s njjima zimi?

Offline scikac

• Novi član
  • *
KOI
« Odgovori #3 u: Listopad 29, 2007, 17:12:00 poslijepodne »
heh, nije to moje! ja imam nešt malo sličnije! ostavio sam slike na drugom podforumu... Nažalost! Možda za koje tri godine, jer planiram kupiti i druge! Za sad su samo obične neke koe, 3 platinasta, jedan žuti mladi i jedan narančasti koa!

https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=2801&PN =1&TPN=4

Offline Bear Bull

• Novi član
  • *
KOI
« Odgovori #4 u: Studeni 07, 2007, 07:02:00 prijepodne »
pozdrav,baš ljepo da netko pokazuje afinitete za koi-e,moja priča seže jako davno iako ih gajim već pet godina i danas posjedujem oko 30 tak primjeraka svih veličina i varijacija boja..te od prije dvije godine razmnožavam ih tj,prirodnim putem tako da godišnje uspješno odhranim oko 20 tak primjeraka...,naravno uz adekvatan prostor... ribnjak od 18 000 litara,filtraciju,oksidaciju te vodenu floru...
Ne znam. Naš način je drugačiji nego vaš. Izgled vaših gradova boli oči crvenog čovjeka. A možda je to jer crveni čovjek je divlji i ne razumije.

Offline Vedran_23

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
KOI
« Odgovori #5 u: Studeni 07, 2007, 08:36:00 prijepodne »
Wow!! Ovo prekrasno izgleda...
Da bi imao ono što nikad nisi imao,
moraš raditi ono što nikad nisi radio!

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
KOI
« Odgovori #6 u: Studeni 07, 2007, 12:59:00 poslijepodne »

Super, čovječe, kak je lijepo!

Ajde daj još koju o tom jezercu....i fotkice ribova, molim!

Offline Bear Bull

• Novi član
  • *
KOI
« Odgovori #7 u: Studeni 07, 2007, 20:07:00 poslijepodne »

hvala na komplimentima,rado ću koju slikicu poslati i ostalih ribnjaka koje sam dizajnirao i opremao,ako dobijem autorska prava vlasnika, hehe,morao bi i svoje slike negdje naći a ma tko bi znao gdje sam ih pohranio,šteta da više ljudi ne posjeduju koi-e,iako u cijeloj mi dostupnoj okolni razmjenjujem iskustva s ljudima koji ih posjeduju,mada se komercijalno ne bavim prodajom ali poradi gustog nasada moram i kojega žrtvovati, hehe,a i sve više ljudi spoznaju čari vodene površine,uređenjeokoliša u kojoj borave,elementu vode,sklada,poz,energije,istočnjačke kulture..i ljubavi prema tim zadivljujućim ribama koji iza svog imena kriju karizmatičnu priču...
Ne znam. Naš način je drugačiji nego vaš. Izgled vaših gradova boli oči crvenog čovjeka. A možda je to jer crveni čovjek je divlji i ne razumije.

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
KOI
« Odgovori #8 u: Studeni 08, 2007, 09:02:00 prijepodne »

Meni su osobno koi prelijepe i predrage ribe. I,naravno, sanjamo uskoro imati jezerce s njima... tako da me veseli kad ih netko posjeduje i voli, saznati što više iz prve ruke!

Ovaj jeu mrežici pravi ljepotan...šeta što je micao repom!

Offline scikac

• Novi član
  • *
KOI
« Odgovori #9 u: Studeni 16, 2007, 18:56:00 poslijepodne »
e to.... Kako prirodnim putem? Vani? Kako postižeš temperaturu i stalne uvjete koje treba imati, jer imam ja jedan ribnjak od nekih 7 500 litara gdej je mrjestilište s gustom travom 15-20 cm duboko, pa ostalo je 50 cm duboko gdje su ribe te 2, 5 m dubok bunar gdje prezimljavaju ribe! u nastavku na njega je jedan ribnjak s debelim najlonom koji je zamišljen ko mrjestilište od nekih 4000 litara.
Samo dolazimo do problema da se ribe KOI ne žele mrijestiti. Makar, vidjet ćemo druge godine kako će to biti jer su trenutno 2 platinaste koe pune ikre koju će valjda nekam korisno baciti, a ako ne, onda pšrelazimo na drugu soluciju- akvarij s grijacima i travom za mriješćenje! Molio bih te Bear bull par korisnih savjeta kako to uspjevaš...
Hvala

Offline Bear Bull

• Novi član
  • *
KOI
« Odgovori #10 u: Studeni 17, 2007, 07:31:00 prijepodne »
scikac,da bi došlo do uspješnog mrještenja ribe moraju zadovoljavati nekim kriterijima,u principu koi-i spolno sazrijevaju ovisno o spolu,mužjaci u praksi cca oko 3 godine a ženke od 4-te starosti,mada nije rečeno uvjek ima iznimaka.za sami čin parenja potrebni su i vanjski faktori,temperature vode,stoga je zimski perijod jako važan za njihov rad spolnih hormona(punjenje ikre i sazrijevanje spermija)jer ribe zimi miruju te postepenim zagrijavanjem vode,tj,dolaskom prolječa prirodno se njihov metabolizam ubrzava,potragom za hranom dolazi i želja za mrijestom.tako da opciju s akvarijem zaboraviš,em što je teško insuirati te uvjete potreban im je velik prostor.(pričamo o tisućama litara)...u to vrijeme kad voda se popne na cca 17-20 tak stupnjeva(večinom u 5 mjesecu)ribe dobijaju svadbeno ruho,tu uočavaš razlike u spolovima,mužjaci dobijaju točkice srebrnkaste boje u predjelu glave,prednjih peraja,te škržnih poklopaca,a ženke se više zaokruže te im je stomak zaobljeniji što ukazuje na punost ikre. Te samo ponašanje njih samih (mužjaci naganjaju ženke),možeš lako razlikovati spolove.što se tiče samog čina mrijesta mužjaci trljajuči se o ženku doticajuči ih tijelima i stimulirajuči ih perajama natjeravaju da ispusti ikru te oni nakon ispuštanja ispuštaju mlječ.oplodna je vanjska a ikra se ljepi po cijelom ribnjaku,tu dolazimo do vodenog bilja koje ima važnu ulogu u daljem procesu inkubacije jaja, zbog zaštite(večinu jaja mogu pojesti).mrijest se odvija u intervalima i može trajati i više dana ovisno o veličini i starosti riba tako da veče ženke cca 50 cm,mogu ispustiti i par sto tisuča pa i više ikre...

Offline Ssanja

• Novi član
  • *
KOI
« Odgovori #11 u: Studeni 23, 2007, 23:15:00 poslijepodne »
Lijep pozz. Imam vrtno jezerce koje sam sama napravila prije par godina, lani su mi se koi-šarani izmrijestili bez mog uplitanja, a to je dan koji ću vjerujem pamtiti dok sam živa! Osjećala sam se k´o da sam dobila na lotu!!

Dobila sam 30-ak novih stanara, ali kako nisam uspjela nagovoriti muža da mi "amenuje" dodatno proširivanje jezerca, podijelila sam ( u dobre ruke) 20-ak ribica.
Moram odmah priznati - ne razumijem se u akvaristiku, sve informacije koje imam pokupila sam s net-a, ali Jaaako volim svoje koi-je i oni to prepoznaju

mo´š kak ´oš

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
KOI
« Odgovori #12 u: Studeni 24, 2007, 17:40:00 poslijepodne »

Ssanja - što da ti kažem nego - čestitam!

Oni su osjetili da imaju super gazdaricu, i zato su ti poklonili to svoje malo veselje!

A gazdu ćemo obraditi ovo proljeće!

Offline Ssanja

• Novi član
  • *
KOI
« Odgovori #13 u: Studeni 24, 2007, 18:58:00 poslijepodne »
evo kako je izgledalo ljetos...
E497_2007_06_24.zip

..uh, to je bilo prije "velikog spremanja" pa je voda prljava...
mo´š kak ´oš

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
KOI
« Odgovori #14 u: Studeni 24, 2007, 20:18:00 poslijepodne »

Jako mi se sviđa -- djeluje prirodno! Nadam se da ćemo uskoro i mi se moći pohvaliti s tako nečim...

Al onaj šareni koi ti je zakon...jako je lijep!

I, ako bude trebalo kopat - uvijek ćeš ovdje na netu nać dobrovoljaca!

Offline Ssanja

• Novi član
  • *
KOI
« Odgovori #15 u: Studeni 26, 2007, 22:17:00 poslijepodne »
@babyboom: hvala ti najljepše, osobito na ovomu dijelu da izgleda prirodno - to mi je bio primarni cilj, i sada uživam gledajući kako vrapci i neke šarene ptičice(ne znam koje, naravno) piju vodu i "brčkaju" se, nakon što su "omastili brkove" mrvicama koje im istresem kroz prozor- jer taman mi kuhinjski prozor gleda u taj dio dvorišta!

Aaaa, u proljeće - vjerovatno ću prozvati dobrovoljce za kopanje!!

mo´š kak ´oš

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
KOI
« Odgovori #16 u: Studeni 27, 2007, 19:58:00 poslijepodne »
...super!

Offline khodalic

• Punopravni član
Odg: KOI
« Odgovori #17 u: Lipanj 07, 2008, 23:13:55 poslijepodne »
Evo da se i ja javim. Ove godine tj. prije tjedan dana koi šarani su mi se izmrijestili. Ikre sam prebacijo(travnu vegetaciju) u Bazen,a dio u akvarij radi zaštite od koi šarana samih. Sad u bazenu i akvariju imam na stotine malih lićinaka, koje su svakim danom sve življe i življe. Jedva ćekam da malo porastu da vidim od obojanih kakve su sve kombinacije ispale....

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #18 u: Lipanj 07, 2008, 23:17:35 poslijepodne »
čestitam, kolega....ali, ajde otvori novu temu (da se sad ja s time ne gnjavim  :-[ napala me linost)....pa nam daj više podataka o svemu....jibama, jezeru...slikice...
znaš već sigurno da ovjde čuči iza monitora hrpa znatiželjnih baba!  8)

Offline khodalic

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Lipanj 08, 2008, 19:58:13 poslijepodne »

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #20 u: Lipanj 08, 2008, 21:12:45 poslijepodne »
hvala!
a da nam malo i tu dadeš koju o ribama, slike i tako to--- koi su isto hladnovodni, zar ne!? :clown:

Offline khodalic

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Lipanj 15, 2008, 16:25:53 poslijepodne »
evo mojih koi šarana starih 2 tjedna + ličinke komaraca
Još neke slike starijih šarana u ribnjaku

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #22 u: Lipanj 15, 2008, 20:23:28 poslijepodne »
čoovječe, pa ti imaš pravu ekipu....bravo...očito im je jako "loše"... :klap: :D