Srpanj 19, 2025, 22:20:03 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Botia striata  (Posjeta: 3118 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Predrag

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Botia striata
« u: Siječanj 10, 2004, 23:44:00 poslijepodne »

Prije svega pozdrav svima na forumu od mene kao novog clana !

Dakle sad pitanje. Imam mali (jako mali ) akvarij u kojem imam samo 4 corydoras aenusa i neki dan sam primjetio da imam puzeve (one siljaste) i kao logicno rjesenje odlucio sam nabaviti botiu. Kupio sam botiu maracanthu koja je ubrzo nakon stvljanja u akvarij veselo plivala sa corydorasima. Nakon nekog vremena je iskocila iz akvarija (kojeg sam vrlo pametno ostavio nepoklopljenog ) i pala iza regala....kako nisam mogao neko vrijeme do nje (velik i tezak regal) je uginula ...

Nakon toga sam kupio botiu striatu koja je skoro cjeli dan nakon sto sam je stavio u akvarij imala pokusaje iskakanja i zaletavanja u poklopac (ovaj put sam zatvorio). Jel je to normalno ponasanje za botie ? ili im nesto ne odgovara ? ili su jednostavno preplasene ?

Offline kukurjek2002

• Punopravni član
    • http://www.geocities.com/lighters_nice/
Botia striata
« Odgovori #1 u: Siječanj 11, 2004, 09:55:00 prijepodne »
nije mi poznato da botie spadaju u ribce koje vole da skacu iz vode kakvo je stanje sa temperaturom da nije malo toplo unutra jedna iza druge malo je cudno
Oh sto te volim joj

Offline Elaron007

• Punopravni član
Botia striata
« Odgovori #2 u: Siječanj 11, 2004, 10:11:00 prijepodne »
Uzmi joj drustvo.
Rijeka / Hrvatska

Offline SandmanRI

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Botia striata
« Odgovori #3 u: Siječanj 11, 2004, 10:59:00 prijepodne »
prvo, botia makrakanta nikakako ne ide u mali, a pogotovo ne u "jako mali" akvarij. Vjerojatno se ne osjeća dobro, pa zato i iskače.Drugo, to je vrlo društvena riba i za opstanak joj treba društvo, dakle barem 4-5 komada treba držati skupa. Treće, iako ne raste brzo, dostiže 25-30 cm (ovisno o veličini akvarija). Dakle, eventualno ti preostaje Botia dario koja je znatno manja, ali opet - koliki je akvarij?
Rijeka / Hrvatska
><((((º> - previše ljudi premalo misli - <º))))><

Offline Predrag

• Novi član
  • *
Botia striata
« Odgovori #4 u: Siječanj 11, 2004, 12:28:00 poslijepodne »

Akvarij je mizernih 20 l , u skorom planu je 200 l al se jos nema para....

Da, macracantha je zavrsila kod mene mojom greskom i losim savjetom u pet shopu, doduse bila je duga 2 cm...

a sto je onda sa striatom ? zasto ona ima napadaje iskakanja ? ona naraste do 7 cm, trenutno ima isto kakvih 2 cm, a nazalost mislim da ih u ovaj akvarij ne stane vise

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Botia striata
« Odgovori #5 u: Siječanj 12, 2004, 09:29:00 prijepodne »
Bez obzira na veličinu rasta,ni njoj ne odgovara takav mali akvarij jer je brz i živahan plivač.Dvadesetlitarski je dovoljan jedino za jednog mužjaka Bette...

Offline chubby

• Punopravni član
Botia striata
« Odgovori #6 u: Siječanj 12, 2004, 19:08:00 poslijepodne »

za malu botiu je to dosta prostora(dok ne naraste),a u malom akvariju sporo raste.Jako se uzbude ako u novom akvariju imaju malo zaklona, svjetlu podlogui jako svjetlo-s obzirom da su ribe dna

Offline Predrag

• Novi član
  • *
Botia striata
« Odgovori #7 u: Siječanj 12, 2004, 19:45:00 poslijepodne »

Hvala svima na savjetima!

Striata se smirila i sad se zavukla u rupu i tamo cjeli dan chami, a po noci luduje po akvariju, mislim dabi totrebalo biti normalno ponasanje za tu vrstu. Jedino sam malo zabrinut za hranu... tokom dana ne jede, a u noci u mraku ne vidim , mozda su joj dosta puzevi preko noci pa po danu netreba....