ma bila je sa drugima al ne malim ribama,sa skalarima somicima...al je ova stvarno agresivna(kao sto sam napisao prije "lud ko slapa" nisam rekao da nemogu skupa samo da je moja agresivna i da ona nemoze platile su to dvije neonke ali sta je tu je...
uostalom pa i ti si rekla da ovisi o njemu da nisu svi borci isti(zar ne?)...
a i nmvz.sad sam kupio endlere(imas slikice na endlerove zivorotke) a sa njima nemoze biti 100% jer bi ga drazili sareni repici (ako se nevaram al mislim da bi ga tek oni podsjecali na drugu betu)pa da nebi i oni platili :'(
Poštovani robi2578,
Pročitavši temu, i sugestije nalazimo da nije bilo loših namjera.Naime, i naše iskustvo u držanju betta sa neonkama,pa i ostalim živorotkama, nema većih anomalija.Jedini problem su agresivne botie, koje na kraju unakaze bettu.I trenutno imamo neonke sa betta mužjakom i ženkom, hrpu živorotki, itd.Jedino što mi pada na pamet, je mogućnost, da je Vaš mužjak bette, predugo bio sam ili bez ženke, i onda svaki iskazuje povećanu dozu agresivnosti.Možda biste problem riješili, uselivši mu ženku, jer tada njegova pažnja ide u drugom smjeru.Vjerovatno će se i tada zaletjeti za kojom od neonki,ali zato u toku noćnog dijela, kada ima manevre po dnu i ganja ženku, neće ih dirati.Neznam koje somiće imate, ali ako su ancitrusi, jedino što se može dogoditi, da " drčni" betta mužjak, nadrapa od mužjaka ancitrusa, i to smo vidjeli.Naravno kad je bio takav, kao što Vi opisujete tog vašeg!
Eto, malo podjele iskustva, možda pomogne!
Lijepi pozdrav!
Kolonelo sipica & pripadajući članoci tima