Lipanj 29, 2025, 19:44:43 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Koja tarantula za početak?  (Posjeta: 2598 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
Koja tarantula za početak?
« u: Lipanj 01, 2008, 23:28:40 poslijepodne »
Nakon viđenih terarija na AkTeru jučer, odluka je konačno pala: nakon tri akvarija na redu je terarij. :)
Već sam prije gledao razne životinje za terarije, i najljepše, a i što se terarija tiče najednostavnije za držanje mi se čine tarantule.
Želio bih neku tarantulu koja živi na tlu, nije pretjerano agresivna niti u nekom drugom pogledu zahtjevna za držanje, a da je aktivna i atraktivna. Molio bih preporuke, te savjete u vezi dimenzija i uređenja terarija. Hvala
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline Saša Puttar

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
Odg: Koja tarantula za početak?
« Odgovori #1 u: Lipanj 01, 2008, 23:45:02 poslijepodne »
Nakon viđenih terarija na AkTeru jučer, odluka je konačno pala: nakon tri akvarija na redu je terarij. :)
Već sam prije gledao razne životinje za terarije, i najljepše, a i što se terarija tiče najednostavnije za držanje mi se čine tarantule.
Želio bih neku tarantulu koja živi na tlu, nije pretjerano agresivna niti u nekom drugom pogledu zahtjevna za držanje, a da je aktivna i atraktivna. Molio bih preporuke, te savjete u vezi dimenzija i uređenja terarija. Hvala

Najbolje da se sam odlučiš koja je tebi atraktivna, a onda ti možemo reći kakvog je karaktera. Po meni je za početnika najbolja G. rosea, G.pulchra. Oba dvije su bile na akteru. Pa videl si otprilike uređenje terarija po svom ukusu samo ne ništa oštro. Dimenzije ja imam 35d X 35š X 30 v. Može i veči terarij.

Offline Johny

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Valpovo
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #2 u: Lipanj 01, 2008, 23:50:54 poslijepodne »
pogledaj si neku od Brachypelmi, one su dosta atraktivne(vecina vrsta), lagane za drzanje i jos mnogo toga sto je pogodno za početnika...
ugl. terarij 35X35X30 ili 40X30X30 ce biti sasvim dovoljan za odraslu jedinku, a za mlade naravno manja posudica ili terarij...
ugl. da ja sad ne pisem uzalud sve potrebno, vjerojatno si s nekim na AKTER-u razgovarao o hranjenju, drzanju na ruci i slicno, ali ako te nesto zanima slobodno pitaj...
pozdrav

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Lipanj 02, 2008, 00:00:15 prijepodne »
osobno ti nebi preporučio ni grammostolu ni brachypelmu ako želiš "aktivnog" pauka...

prije Lasiodoru parahybanu, nekog od Nhandua... ili nekaj slično...

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #4 u: Lipanj 02, 2008, 00:04:20 prijepodne »
Evo pogledao sam si malo te navedene, i jako mi se sviđa B. Smithi. Možete li mi reći nešto o njoj? I ako vam nije problem napisati nešto o hranjenju i držanju po rukama, te o ostalim bitim stvarima, jer nisam pričao s nikim na AkTeru o tome (stupid me)
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Lipanj 02, 2008, 00:07:25 prijepodne »
Sori Matija, nisam vidio tvoj post. Sad sam malo pretražio forum opet, sviđa mi se i Nhandu chromatus? Meže neki info? Je li tu na forumu uopće moguće nabaviti te navedene paukove? I kolike su otprilike cijene?
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Lipanj 02, 2008, 00:12:21 prijepodne »
držanje po rukama.. treba izbjegavat... to je uglavnom samo stres za životinju.. za večinu vrsta...
a ako volimo živine..onda treba taj stres smanjit na što je moguće manju razinu...

Offline Johny

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Valpovo
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #7 u: Lipanj 02, 2008, 00:18:53 prijepodne »
pa vjerojatno ti netko od ljudi sa foruma moze nabaviti pojedinog pauka...
ako zelis Nhandu chromatusa, oni su ti inace super, malo nekad znaju bit agresivni kada ih se uznemiri, ali ima puno agresivnijih paukova od njih, tako da, po meni su oni super, a vjerojatno ima netko ko ga prodaje sa foruma...
-tarantulu mozes hraniti iz posude, znaci u posudu ubacis jednog ili vise crva/ zohara/ cvrcaka i onda ga/ih pauk pojede... mozes ga hraniti da pustis plijen da ide prema pauku i onda ga pauk capi, to ti je i zanimljivija i po meni bolja varijanta jer vidis odma dali je pauk pojeo ili nije, a iz posude ti mogu i pobjeci...
-Chromatusa ces tesko moci drzati na rukama, pogotovo vece primjerke, jer ponekad znaju bit dosta agresivni, tj. zele ugristi ili bacaju iritirajuce dlacice...

eto, malo se oduzilo, ali sta da radim...
pozdrav

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Lipanj 02, 2008, 00:24:09 prijepodne »
Johny... ako ti crv ili neki drugi insekt pojegne iz posude to znači da ne koristiš dovoljno duboku ili dovoljno glatku posudu...

neki insekti se čim ih se stavi na podlogu poćnu ukopavati tako da hranjenje bez posude postaje kompliciranije nego je potrebno... i stresnije za pauka pošto dok kopaš za recimo fobasom po tresetu pored pauka ga uznemiravaš i "uništavaš" njegov okoliš i mrežu koju je ispleo......

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
« Odgovori #9 u: Lipanj 02, 2008, 07:15:48 prijepodne »
Chromatus je odličan, i meni prekrasan pauk. Moju ženkicu nije moguče držati u rukama tj, tolko je agresivna da joj se nije moguče niti približiti, ali pauci nisu zato da se navlače po rukama. Chromatus ti je odličan izbor, i u krajnjem slučaju treba sa svim paucima biti jako oprezan jer svaki pauk može ugristi.

Offline Baba

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Lipanj 02, 2008, 20:06:43 poslijepodne »
Ja bih ti isto preporučio Nhandu-a. Imam ga osobno. Pauk je odličan,jako je agresivan i atraktivan. Ja mu dajem živi plijen i uvijek se atraktivno baci na njega,a kaj je najvažnije pojede ga.. :up: :D.
You can't buy life whit money.....

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #11 u: Lipanj 03, 2008, 23:41:13 poslijepodne »
Da, bit će Chromatus :D. Hvala svima na savjetima, javim vam se ako mi kaj ne bude jasno ili kad sredim terarij i nabavim pauka :)
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
« Odgovori #12 u: Lipanj 04, 2008, 11:30:49 prijepodne »
Je li tu na forumu uopće moguće nabaviti te navedene paukove? I kolike su otprilike cijene?

Da ima ljudi na forumu šta prodaju Chromatuse. Eto javi se na PP za detalje.
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect