Pazi ovo! Mrijestimo zebrice i iz ladice Mjužia uzima mrežicu u namjeri da vrati višak-zebricu u zajednieki akvarij. A ja gledam u taj mali rasplodni akvarij u koji je upravo uronjena mrežica i i nije mi jasno doga?a li se to ili haluciniram. Jer u akvariju s 3 zebrice pliva i gupica! Dakle, gospo?a gupia nekako je upala u mrežicu skupa sa zebricom iz zajedniekog, preživjela cca 1h u ladici i elegantno ušetala u rasplodni.
Ali mogu oni preživjeti još gore. Jednom zgodom isto nam se tako zavukao u mrežicu slijepi putnik, 1 mj. star gupia i preživio hladan tuš, tj. ispiranje mrežice pod pipom. A danas je vea tata. Mrežica je isto tako 15-ak min. prije pranja stajala na suhom.
Rekord nam drži gupica koja je nakon 3 h uspješno proplivala. Ali bila je doslovno isisana, tanka kao papir. Nakon 2,3 dana oporavila se fizieki.
Ti gupiji zaista guraju nos svugdje.
Ali jao! Prije koju godinicu, davno prije moje udaje, svekrva je u ZG-u kupila svježeg šarana koji je navodno ubijen udarcem po glavi. U vlaku do doma "mrtvi" je šaran uskrsnuo i poeeo se ritati po vreaici. Došao je doma i u kadi prieekao svekrov povratak s posla.