Kolovoz 02, 2025, 21:02:13 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Moja pitoncina  (Posjeta: 4250 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ivborosa

• Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Moja pitoncina
« u: Rujan 08, 2008, 18:38:36 poslijepodne »
Evo prije 4 tjedna postao sam ponosni vlasnik kraljevskog pitona...tocnije zenke koja sada dugacka otprilike 60cm...zmijac je super i presladak ali slike govore 1000 rijeci pa prosudite sami
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Kisa

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
Odg: Moja pitoncina
« Odgovori #1 u: Rujan 08, 2008, 21:42:03 poslijepodne »
ovaj naslov zvući perverzno XD
al to je samo sa mog čudnog kuta gledanja lol

nego da, divan je ^^

Offline Ignus

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Rujan 08, 2008, 22:37:33 poslijepodne »
Slatkiš jedan  :heart:
Potpredsjednik udruge ljubitelja i uzgajivača Betta 'Betta Svijet'

Offline ninci

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #3 u: Rujan 09, 2008, 10:06:07 prijepodne »
Cccccc....
Svi će nam akvaristi na mračnu stranu....
Ciklidaši....  -?

Šalim se, mislim donekle!  :D
sretno s pitončekom.
Pustike, Turopolje

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #4 u: Rujan 09, 2008, 10:23:55 prijepodne »
Ivek, mislim da ti je objektiv na fotiću zmazan ...  :D

Offline BULL77

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #5 u: Rujan 09, 2008, 14:14:36 poslijepodne »
Molim te da napises koliko si ju platio osim ako ne zelis nema frke  :up:.

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Rujan 09, 2008, 14:33:22 poslijepodne »
strasan je..a i vidi se da dobro i klopa.kako se prilagodio na novu sredinu?

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #7 u: Rujan 09, 2008, 14:52:33 poslijepodne »
Ivek, mislim da ti je objektiv na fotiću zmazan ...  :D
A da fakat moguce kak se toga nisam sjetio...ja cijelo vrijeme mislim da mi se to sunce/flash blesci :o mislim ko bi se jos ciscenja objektiva sjetio...Pitonce je zakon jede redovito nevezano uz presvlacenje...odma od pocetka je izlazio van iz kucice po noci i sad stalno dojde vidjet cim se nekaj oko njega dogadja..prezivi je napadaje susjeda i znaranje..ja sam prezivio napade susjeda i bake i sad je sve super...proslo je prvo presvlacenje malo manje uspjesno jer mu se nije presvuko 1cm dio na repu ali to sam ja resil...prosli smo hranjenje kaj je najteze i za sad je super sve a nadam se da ce tak i ostat...
Svi u kuci su odusevljeni osim bake stalno dolaze gledat zmiju i sve me pitaju cak me mama tera da vodu mjenjam...onak dolaze kolege od tate i seke s posla vidjet zmiju i tak...totalna je atrakcija tak da vjerujem da joj je ponekad stresno no to ne pokazuje =)
Inace ima svakakvih ljudi od onih kaj mi kazu da sam idiot i koji oce vidjet zmiju pa onda pobegnu ko kreteni iz some do onih kaj ju odma oce oko vrata  :roll: ali priviknul sam se i nebi ju menjo ni za sto...92168784654 puta bolji ljubimac od psa, macke a i treba manje brige oko nje...

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #8 u: Rujan 09, 2008, 15:16:52 poslijepodne »
Evo jos cu napisat nekoliko rijeci o hranjenju...to je jedini dio koji me uz sredjivanje temperature u terariju brinuo...znaci takve zmije je najbolje hranit mrtvim pljenom jer kasnije postoji mogucnost da staksi ozljedi zmiju...
Uglavnom nabavio sam male bjele crvenooke miseke koji su bili pa mogu rec prilicno ruzni i bio sam uvjeren kak ce to ubrzat stvar i sad trebalo je odlucit kako ga ubit?? teska odluka jer je bezbolnih nacina jako puno ali svi su za mene nekak krvolocni =)stiskanje vrata(trganje kicme) kljestima drzanje za rep i povlacenje, pogodak u rub stoka od vrata neznam sve je bilo nekak preprecizno i za sve moras drzat miseka u ruci =) a to bas nebi mogo jer kad mi blinkne s onim mali okicama nekak mi se smili pa je odluka pala na vrecu...
znaci misa je bilo potrebno prebacit iz terarija u vrecicu a bez da ga pogledam i to sve s pincetom tak da sam ga nateravo jedno 30min i onda nakon kratkog pogleda bez kojeg ipak nisam mogo sam ga ubacio u vrecicu...onda iz vrecice treba istisnuti zrak da bi udarac bio bez amortizacije streses misa da padne na dno i onak muski udaris o cvrsu podlogu i misek je down bez sekunde bola onda se samo uzme hvataljkom i da zmiji koja ga rijesi u par minuta...
Sad kad pogledam i nije tak bas strasno jer bi ta zmija tak i tak pojela misa bilo gdje da se nalazi... mogu samo rec da je prvi put najteze i da sam se onak nakon hranjenja malo treso no jedna piva je rijesila sve ...
Potreban pribor:
-Vrecica koja moze sluzit za vise puta
-pinceta/hvataljka
-za one koji nisu hrabri 2-3 rakijice prije
-za one koji su hrabriji 2-3 pive poslije

Uglavnom;je mali problem ali nije razlog da se ne uzme zmija koja je prezakon..i da btw mis mrtav izgleda isto ko da je ziv samo kaj se ne mice nema krvi nema nicega a to mozete pogledat na slikicama koje su slikane sa zmazanim objektivom ali nisam znao da je zmazan dok mi vedran nije to natuknuo =)
Ljep pozdrav svima...i nadams e da sam barem malo pomogo nekima koji misle da je misa tesko ubit

Offline ribovlasnik

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #9 u: Rujan 09, 2008, 16:26:41 poslijepodne »
E, da živiš u mojoj zgradi odmah bi si nabavio zmiju  ;D
Zagreb, Kvatrić

Offline Rossi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
« Odgovori #10 u: Rujan 09, 2008, 19:27:08 poslijepodne »
Kisa, Kisa, sram te bilo.... na takve se stvari misli....ccccc
fakat lijepi regius.... :klap: :klap: :klap:
R-46

Offline Kisa

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #11 u: Rujan 09, 2008, 20:11:39 poslijepodne »
a štaš, prva asocijacija XD

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Rujan 09, 2008, 22:32:23 poslijepodne »
jadni misevi koji zavrse kod tebe..ti ocito nisi bio ljubitelj toma & jerrya.  ;D

Offline Ignus

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Rujan 09, 2008, 23:04:59 poslijepodne »
jadni misevi koji zavrse kod tebe..ti ocito nisi bio ljubitelj toma & jerrya.  ;D

Meni je Tom bio OK,ali Jerry mi je išao na živce
Potpredsjednik udruge ljubitelja i uzgajivača Betta 'Betta Svijet'

Offline agama

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
  • terarist
« Odgovori #14 u: Rujan 09, 2008, 23:17:26 poslijepodne »
Samo da pitam jel to obican bijeli misl sa crvenim ocima ili neki stakor i ako je mis jel ih uzgajas,jel smrde jako misev.
Pozdrav! :D
sta je tu je!

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Rujan 10, 2008, 17:37:39 poslijepodne »
ponudi joj zivog misa,regius od 60 cm nece imat problema sa njim.puno je prirodnije a tebi ce ruke ostat ciste.a stakori su puno agresivniji i opasniji,njih je potrebno uspavat.

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #16 u: Rujan 10, 2008, 18:53:15 poslijepodne »
Samo da pitam jel to obican bijeli misl sa crvenim ocima ili neki stakor i ako je mis jel ih uzgajas,jel smrde jako misev.
Pozdrav! :D
Pa to je neka vrsta misa koja tocno nemam pojma uglavnom nije obican i odrasli primjerak ove vrste je malo manji od odraslog stakora..ali cim budem mogo preci cu na stakore jer su hranjiviji a bolje je sto prije prec da mi se ne desi da ih poslije nece jest...i ne ne uzgajam ih doma jer mi se ne isplati nabavljam od uzgajivaca koji ih uvjek ima a stvarno za minimalnu cijenu prodaje...da ovi imaju crvene ociali nisu obicni misevi nego neki neznam moro bi pitat
Tom i jerry da volio sam crtic jerry bi bio za Kraljevskog pitona a Tom za neku Bou malo vecu =)

atena...nisi u pravu jer ako se zmija nauci na zivi pljen poslije ce ju bit opet tesko vratit na mrtvi a vjeruj da mi je puno lakse ubit misa pa polako sve vece i vece neko kasnije mrcinu od pol kile =)
Ruke ce mi ostat ciste???? pa ovo mi ej malo onak fuj recenica svaka je zivotinja za mene ista ali gle ta zmija mora nekaj jest a nemre jesr mrkvice i grasak jede miseve i to je tak a tak ce i ostat...znam da nije za svakoga ali gle ja sam se priviknul i nebi ju dal ni za sto...

Bas mi je drago kaj ima podjeljenih misljenja jer sam se ja isto zgrazo kad ljudi paukima daju miseke a glete me sad  8)
Mislim da je zmija jako zahvalan ljubimac i preporucio bi ju svakome =)

Offline Parisopolis

• Punopravni član
tvoje pitonce
« Odgovori #17 u: Rujan 10, 2008, 23:42:20 poslijepodne »
ja nemam srca ubit slatkog i dobrocudnog misa,a pogotovo na taj nacin na koji si opisao.bum i mis je down bez sekunde  boli.mislis?zaboli ga itekako..a sto se tice vracanja sa zivog na mrtvu klopu tu samo treba imat malo maste i nista drugo.nema beda samo ti ubijaj,ziher je ziher.

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
Odg: tvoje pitonce
« Odgovori #18 u: Rujan 11, 2008, 15:18:51 poslijepodne »
ja nemam srca ubit slatkog i dobrocudnog misa,a pogotovo na taj nacin na koji si opisao.bum i mis je down bez sekunde  boli.mislis?zaboli ga itekako..a sto se tice vracanja sa zivog na mrtvu klopu tu samo treba imat malo maste i nista drugo.nema beda samo ti ubijaj,ziher je ziher.
Gle svako ima svoje misljenje i to cijenim...zmije su isto zivotinje kao i sve druge samo se hrane time cime se hrane i tos e nemre promjenit...gle isto mi je ubit misa ili stakora...a da ga boli gle sumljam cisto to je sekunda vjerojatno se manje muci nego kad ga ovaj gusi...sta ja znam ja sam samo htio opisat kak ja to radim i mislim da je tako najbolje...a to je ono s cim se svi sa zmijama susrecemo...i da btw po cemu je to mis dobrocudan?? taj mali gnjus samo ceka kak ce ti neku stetu napravit =)
Meni je moja zmija puno sladja i dobrocudnija od misa iakos e nece svi samnom slozit...ja sam stavio slike da pokazem zmijaca i napiso kak ga hranim jer je mene to uvjek zanimalo naravno da je za neke to malo onak cudno ali gle neko voli miseve neko voli zmije =)

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Rujan 11, 2008, 16:51:49 poslijepodne »
" taj mali gnjus samo ceka kak ce ti neku stetu napravit =)"  haha,dobar si   :)
promotri ga malo bolje,vidjet ces da mali mis nebi ni mrava zgazio koliko je dobar..
 koliko je star tvoj regius?

Offline Sabaku No Gaara

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Varaždin
  • Animals 4 ever
« Odgovori #20 u: Rujan 11, 2008, 19:41:01 poslijepodne »
nemoj misliti da miš nebi ni mrava zgazio. :)
u vikendici je jedan par miševa napravio veliku rupu u trosjedu i cijelog ga popišali tak da je bazdila cijela vikendica po miševima. miš bude pojeo sve, pa  i vrečicu od vegete, luk, češnjak, sve nagloda pa tak ostavi i sve na kraju moraš baciti. Istina, ima ih slatkih, al te njihove mile okice znaju gadno prevariti. male štetočine X-(
I live for animals......