Tomy...ja sam testirao tu vodu barem 20puta, u akvariju, novo pripremljenu i svaki put mi je pokazalo max kolicinu nitrata...isao sam cak i vartit u zg test tamo gdje sam kupio, ali tamo je tip iz pipe izmjerio 5mg/l i 10mg/l u akvariju...znaci test je ok. Doma sam provjerio i s dest. vodom i stima, pokazalo je 0mg/l. Jos sam pokusal izmjerit nitrate u vodi iz bunara (centar grada, jedna stambena zgrada, crpi direkt iz bunara) i ista stvar, preko 40mg/l..
Sad je pitanje kakve ti ribe imas, ali kod mene ima problema...crkli mi corydoras pande, neoke su mi isto zadnjih dana malko cudne, pojavi se svako malo neka bolest... sto je jako neprihvatljivo za moj akvarij koji je dobro zacikliran, gusto zasadjen biljem, te vodu mjenjam s usisavanjem svakih tjedan dana 20%.
Takav stav, sve u redu, nista nisam izmjeril nije ti bas neki, nitrati za vecinu riba nisu trenutno toksicni, oni jednostavno dovode do toga da su ribe pod stresom, te podloze cestim bolestima i vecoj smrtnosti...taj test nisam ni kupio radi tu nekih pametovanja, nego da jednostavno vidim kada sam formirao akvarij, kakva je situacija...jel OK populacija, treba li mozda jos kakva brzorastuca biljka...a ispalo da uopce nemogu podesiti ravnotezu...