Jučer sam išao sa dva frenda do kamenoloma Bizek, na Medvednici.
Išli smo tražit zmije i već nakon 15-ak minuta potrage pronašli jednog mladog poskoka (oko 25cm). Bio je to prvi poskok kojeg sam ja ulovio, a i ujedno prvi kojeg sam vidio u prirodi (iako ih već godinama tražim, do sad nisam imao sreće). Najljepše su mu bile oči - gornja polovica je bila žuta, a donja plava (!!! da, PLAVA !!!).
Nakon njega sam našao ženku i mužjaka za parenja, a ulovio sam samo ženku (gad je pobjegao), ali kad smo se vraćali sam ulovio i njega!!! On je bio toliko svjetlo sivi (gotovo bijeli), a šare su mu bile potpuno crne i prijelaz između njih i osnovne boje (sive) je bio veoma oštar.
Za kraj sam ulovio još jednog mlađeg muškog poskoka koji je bio i malo tamniji.
Osim poskoka sam ulovio i jednu bjeloušku (mladu), a jedna jako lijepa velika mi je (na žalost) pobjegla.
Uglavnom bio je to jako uzbudljiv i uspješan dan (pogotovo za prvi kontakt sa poskokom u prirodi) -> ozljeđenih nije bilo!!!

Ukupno smo našli 4 poskoka (3 muška i 1 ženka), dvije bjelouške i puno lijepih guštera (Lacerta viridis).
Na žalost za sad imam samo dvije slike jer nisam mogao slikat, držat poskoka i pazit na frendove istovremeno, ali kad mi oni pošalju slike stavim ih ovdje!!!!!!
Prva slika
Nakon puštanja!!Druga slika
Bijeg u obližnji grm!