Srpanj 16, 2025, 06:06:33 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Redukcija protoka u eheim 2213  (Posjeta: 1509 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Marko69

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Redukcija protoka u eheim 2213
« u: Rujan 04, 2004, 01:24:00 prijepodne »

Htio bih smanjit protok vode na tom filteru jer je možda pre jak za moj akvarij. Imam cayman 80 (120L) mada kad se pomnože njegove stranice ima malo manje od 150L. Nije bitno, to je filter za akvarije od 150 do 250l i ima protok od oko 400L/h. Našao sam na netu ovaj ventil koji bi to rješio pa je li to netko u nas vidio ili barem nešto slieno ili još bolje neko DIY rješenje. Možda da samo zgnjeeim malo gumu a?

Mada ljudi je li ima uopae potrebe za tim zahvatom? Držim ciklide koji su ionako prljave ribe!
Split/Hrvatska

Offline boban_nz

• Punopravni član
  • **
    • http://www.beke.co.nz
« Odgovori #1 u: Rujan 04, 2004, 04:44:00 prijepodne »
Prvo da ti kazem da je tvoja konstatacija potpuno pogresna. Ciklidi nisu prljave ribe a jos manje podnose prljavu vodu. Pogledaj odakle stizu ciklidi odnosno u kakvim uslovima zive pre nego sto izvuces takav zakljucak. Ako je voda u tvom akvarijumu zaprljana to neznaci da su tvoji ciklidi srecni mada su zivi. Oni samo nemaju drugi izbor.

Odakle su ciklidi je i kljucno pitanje. Ako su iz jezera onda protok vode treba da je manji a ako su iz reka onda je protok pojacan. Ti bi trebao konkretno da navedes o kojoj se vrsti radi. Posmatraj i same ribe pa ces da uocis da li im protok vode koji je u tvom akvarijumu prija ili ne.

Taj ventil koji je na slici je izuzetno dobar i sa njime mozes bez problema da regulises protok vode. Ako imas problema da ga nabavis onda mozes da nekom stipaljkom pritisnes i crevo na pumpi mada tu treba da vodis racuna da crevo vremenom gubi elasticnost pa ti negine zamena istog.

Offline Marko69

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Rujan 04, 2004, 18:33:00 poslijepodne »

Uf prijatelju moj. Odakle samo ti tvoji zakljueci. nije mi samo jasno kako si ih izvukao iz mog posta. Ako sam ciklide nazvao prljavima sigurno nisam mislio da su prljavi doslovno i još manje da žive u prljavim vodama.A najmanje da je meni voda u akvariju prljava . I još bolji zakljueak da pošto mi je voda prljava a i oni su prljave ribe protok im je prevelik pa bi ga htio smanjit. Mada mislim da cijeli zahvat nema potrebe jer sam izlaznu cijev stavio tako da radi samo minimalnu cirkulaciju.

Split/Hrvatska

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
« Odgovori #3 u: Rujan 04, 2004, 19:02:00 poslijepodne »
Citat: Marko69

Držim ciklide koji su ionako prljave ribe!

Marko69 a jesi ga zabrlja... eovjek ti ljepo napiše a ti njemu tako...

uglavnom na kraju krajeva nisi rekao ni koje ciklide imaš ni zašto bi želio smanjit protok vode, pa to uopae nema smisla... 400l/h na 120l ti je super... moraš shvatit da ee se s vremenom filter malo zaštopat pa ee i onda situacija bit drugaeija...

Offline Marko69

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Rujan 05, 2004, 14:19:00 poslijepodne »
Malawi. Dvaput sam zaboravio. Kakav njima treba protok vode? U ovom akvariju mogu namistit ili da nema uopae nema gibanja vode ili da bude tornado u akvariju. Pod tim da su prljave mislio sam da rade puno otpada pa ne može štetit veai protok.
Split/Hrvatska