Ekipa... fala svima na lipin zeljama!
Grmi...
uspia san ih navest na parenje... e sad... oce li ona ostat gravidna ili ne to je vec stvar vise sile... srice i tako dalje. Ja se toplo nadam da ce nesto bit od svega ovoga i da ce se moj sav trud i ljubav :love: koju ulazen u ove zmije vratit najbolje kako moze a to je dobivanjem beba.

Jos je dug put do beba. Treba sad cekat ovulaciju, pa onda triba imat srice da izbaci zdrava i jaka jaja i onda triba ta jaja pravilno inkubirat i jos najgore skoro od svega, triba navest ekipu da jede

Filipe...
fala na lipim zeljama... ja bi bia sritan i s manjim leglom al s ovom brojkom, skaka bi od srece. Sumnjam iskreno u veci broj od 15 jaja posto mi je zenka dosta mlada i nije nesto pretjerano velika.
Sta se tice terarija, on je drveni, u stilu ormara u kojem se nalaze 4 terarija. Na slikama se vide samo gornja 2.
Od grana sam stavlja grane lijane kupljene u Belugu i grane vinove loze koje mi je poklonia prijatelj. Temperaturu u terariju odrzavam s lampon, Exo Terra Sun Glo 60W okrugla. U hladnijem dijelu terarija je temp. oko 25°C dok je u toplijem uz basking spot oko 32°C. Vlagu odrzavam tako da prskam chondre jednom dnevno i poslije prskanja ostavim otvorena vrata terarija nekih pola sata- sat dok se ne ispari visak vlage. Tako i poboljsavam izmjenu zraka tj. ventilaciju u terariju. Vodu mijenjam svako 2-3 dana. Od biljaka u terariju imam Scindapsus pictus i obicni hang. Cim vidim da je chodno defecira, odmah izmet pokupim i ocistim to u terariju da bi sprijecia ikakav moguci nastanak bakterija i slicnih nezeljenih gostiju u terariju.

Hvala Striceku Matiji na pomoci oko izrade ovog terarija, njegov je bia nacrt terarija a ja sam se bavia uredenjem interijera, hahaha

Nedavno sam ima kod jednog chondra koji je bia u posebnom terariju u sobi grinje. Smede male ektoparazite. Danas na trzistu nema bas puno izbora oko lijecenja istih itd. pa sam na nagovor kolegice s faksa pokusa unistit te grinje sa Ivermectin-om. Prska se chondro s otopinom Ivermectina i to se vrsi 5x svakih 5 dana. Rezultati su vidljivi odmah nakon prvog tretmana, smanjen je njihov broj. Poznato je da je grinjama omiljena destinacija, tj. mjesto napada podrucje oko ociju te ventralne ljuske. Cim sam uocia grinje s maslinovim uljem i stapicima za usi sam se bacia na posal i manuelno skida jednu po jednu koje su bile vidljive golim okom. Najvise sam ih skinia iz podrucja oko ociju i unutar tj. iza oka caudalno! Plus kupa sam chondra u mlakoj vodi 2 puta dnevno po pola sata svaki dan. Sad je sve 5. Takoder sam uzea Panacur. To je lijek koji unistava endoparazite. Tretirat cu sada chondre s tim cisto preventivno ako imaju ikakve endoparazite da se rijesimo i toga. Ubrizgavat cu otopinu Panacura injekcijom u misa ili stakora i hranit cu svakih 7 dana 5x.
Nadam se da vam se svidaju slike chondra i zmija.
Ovim se putem zahvaljujem prijatelju Nevenu Vrbaniću koji je zasluzan najvećim dijelom za moju ljubav prema zmijama. Da nije bilo njega nikad se nebi ni bavia ovim lipin hobijem koji mi stvarno iz dana u dan uljepsava zivot. Neven je uvik bia nesebican i spreman pomoc savjetima i svime. Puno ti fala