Ako vam se slučajno dogodi da vam multilux prestane raditi odmah nakon isteka garancije, možete ga pokušati i sami popraviti.
Dečko iz petshopa mi je rekao da se multilux ne može otvoriti radi popravka, nego jednostano mijenjaš lampe ili kupuješ novi (a lampe rade!!!), no može se razbiti onaj dio sastrane na kojem multilux uopće stoji na akvariju da bi se došlo do prigušnica i zamjenilo ih se. No to je greška je i nakon što razbiješ sastrane ne može se otvoriti unutrašnjost jer je ona gornja plastika (na kojoj je folija dok ga kupite) zalijepljenja, tj. zavarena za donji dio cijelom dužinom. A dok jednom razbijete to sastrane ne možete ga više nasaditi na akvarij.
ono što se može i to bez problema je običnim skalperom izrezati kocka te gornje plastike. Treba samo malo stisnuti, ali ne previše da se ne izrežete ili ne razbijete. Prigušnica je na sredini i veličine je oko 20 cm. Još mi nije priopčeno ima li na ržištu prigušnice koja odgovara, ali uvjerena sam da ima. A poslije možete rupu začepiti pleksijom ili već nečim. Ili ju uopće ne začepiti jer je s gornje strane i neće se namočiti...
jel trebate slike ili ste skužili što je pjesnik htio reći?