Srpanj 31, 2025, 17:54:39 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Silver Dollar  (Posjeta: 6761 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aqua

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://majstor.purger.com
Silver Dollar
« u: Kolovoz 31, 2004, 21:08:00 poslijepodne »

Mislim da je latinski METYNNIS HYPSAUCHEN. Kupio sam danas u Pet Centru dva komada i ubacio ih u akvarij sa zivorotkama.

Molim da mi netko napise nesto o tim ribicama ili mi da neki dobar link. Dosta sam trazio po netu, ali sve je ofrlje napisano...

Kakva su vasa iskustva sa njima?

Offline kukurjek2002

• Punopravni član
    • http://www.geocities.com/lighters_nice/
Silver Dollar
« Odgovori #1 u: Kolovoz 31, 2004, 23:36:00 poslijepodne »
Aqua jarane ne sjecam se koliki ti je ono akvarijum ali se nadam da je 150+ jer to je potrebno za silver dolar(ja ih uvijek sa zudnjom gledam u prodavnicama).Sjecam se da su i ti i biljke jako lijepe (nadam se da ce brze rasti nego sto ih silver jede).Ukratko riba nije zahtjevna ali joj treba mnogo prostora(moze da naraste do 20cm),nije kavgadija cak je i stidna ali kao sto rekoh klopa biljke.
Oh sto te volim joj

Offline maelle

• Novi član
  • *
Silver Dollar
« Odgovori #2 u: Rujan 01, 2004, 00:31:00 prijepodne »
i ja si ih škicam neko vrijeme, ali imam samo 50l i jednog velikog carasa!!! (izme?u ostalog), vidjeh sam danas silver shark u dežmanovom. ne znam koje je latinsko ime, ali me zanima jel ista stvar ko i s dollarom? što se tiae biljaka i litraže?? baš mi je krasni

Offline maratonac

• Punopravni član
    • http://www.maraton.hr
Silver Dollar
« Odgovori #3 u: Rujan 01, 2004, 08:05:00 prijepodne »
Je, ista je stvar. Shark naraste i do 50cm (ako poživi) i brzo i puno pliva. Samo za velike akvarije!
Split/Hrvatska
* Festina lente! *

Offline Figaro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Silver Dollar
« Odgovori #4 u: Rujan 01, 2004, 09:54:00 prijepodne »
Ja sam imaotri silver dollara sa živorotkama (oko 50 komada gupija), sve biljke su mi srezale u korijenu i jedan dan sam primjetio da mi nestaju gupiji dok me brat nije pitao kaj to dollaru visi iz usta a ja skužih GUPI pojele su mi sve (ostalo mi je 10 komada koje sam premjestio), U prvi mah mi je došlo da ih zabijem frajeru u shopu u usta i velim mu da je to F..KIN svežder a ne biljožder ali su mi se vrlo brzo svidjele. Riba je super ako imaš jato (super izgleda) ali si moraš nabavit plastiene biljke.Ja sam ih imao u akvariju od 160 l ali mislim da im je to bilo i previše (sad bi ih stavio najmanje10 komada na tu litražu).
Šest puta bez vaðenja

Offline aqua

• Punopravni član
    • http://majstor.purger.com
Silver Dollar
« Odgovori #5 u: Rujan 02, 2004, 13:05:00 poslijepodne »

Imam 96L i uzeo sam 2 najmanja (oko 3cm) koja su imali. U Pet Shopu mi nista nisu znali reci o njima, no sjetio sam se da je netko na forumu spominjao da ima te ribe. Kako su mi se svidjele uzeo sam 2 komada za probu. Tek kad sam dosao doma pogledao sam na netu i vidio da narastu i do 15cm i da su biljojedi.

Za sada su miroljubive i nisam ih uhvatiou zvakanju bilja i gupija :-)

Kad narastu pokloniti cu ih nekome od vas sa velikim tankovima

Offline t.o.n.i

• Punopravni član
Silver Dollar
« Odgovori #6 u: Rujan 02, 2004, 15:32:00 poslijepodne »
ja sam ih prije imao.Njih je najbolej držati po 4-5komada+.Kao što ej gore navedeno trebaju velike akvarije.To da jedu gupye prvi put eujem.

Offline Figaro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Silver Dollar
« Odgovori #7 u: Rujan 02, 2004, 15:42:00 poslijepodne »

Kod mene ih nisu jeli nego satirali, oeistili su mi akvarij za par dana ali ne kažem da ae i njemu.
Šest puta bez vaðenja