Da, ovo bi onda odgovaralo. Jedan filter za sve, meduprostor prikuplja vodu iz svih komara prema filteru i plus toga regulira nivo vode u svim komorama , tako da se nemoze desiti da jedna prepuni i prelije.
Mislim da cu ipak naparviti ovakav akvarij.
Puno ti hvala za ideju

.
Samo da mi jos netko da savjet oko debljine stakla i pumpe bilo bi izvrsno.
Jedino sto bi ja onda mjenjao je to da bi komoru za pumpu polozio ovako jer bi sirina komora za filter i predprostor filtera (stavio sam strelice) bila 5 cm, sto znaci da bi komora za pumpo i grijac bila npr 10 x 15 cm, 15 u duzinu.
Radi toga bi prosirio i citav akvarij za 10 cm, tako da bi umjesto 40 bio sirok 50 cm, znaci 120 dx50 šx 30 v cm a to je onda 180 l, tako da mi svaka komora za ribu bude 25x40x30 cm
Takva širina komora za filter mi odgovara zbog toga sta bih za filter materijal koristio juwelove filter spuzve a one su dimenzije 12,5x12,5x5 cm i stavljo bih po dvije okomito u komoru.
Mislim da bi za takav akvarij stako za bazu bilo dovoljno 8 mm, vanjske stranice 6 mm i pregrade filtera i komora 4-5, s obzirom da je sam akvarij pojacan ovom resetkastom konstrukcijom i da nebi bio dodatno opterecen kamnjeme i slicno.