Kolovoz 14, 2025, 08:22:02 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: ribica tone  (Posjeta: 1122 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ogi2004

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
ribica tone
« u: Travanj 13, 2008, 23:02:42 poslijepodne »
našao sam crnu neonkicu kako leži na dnu izvaljena na bok i diše. mislio sam da je gotova, ali ona već tri dana tako. ima problema sa plivanjem, kad zamahne perajama krene prema gore, čim stane sa zamahom poćne tonuti. muči se jadna, ali vidim da ima želju za životom. čim ubacim hranu, ona se digne sa dna i krene na klopicu.
jel to mjehur otišao ili što?

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Odg: ribica tone
« Odgovori #1 u: Travanj 14, 2008, 00:52:03 prijepodne »
Da, najvjerojatnij je plivajuci mjehur otisao, no pitanje je zbog cega. Neonkicama to nije cesti poremecaj, al nije nemoguc. Problem moze biti samo ako je rijec o bakterijskoj upali, onda je gotova unutar par sati/dana. Cesci uzrok je zacepljenost - a lijek je dijeta: lagano prokuhan oljusten grasak par dana, ne vise. Ako se popravi znaci da je to bio razlog.

Sretno!  ;)
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #2 u: Travanj 14, 2008, 07:17:40 prijepodne »
Vjerovatno je mjehur. Prije desetak godina imao sam takav problem baš sa crnim neonkama. Par ih je baš tako otišlo u dužem razdoblju. Počne gubiti ravnotežu, pada na dno i za dva tri dana je gotova. Samo ja sam u to vrijeme zahvaljujuči hrvatskim trgovcima bio uvjeren da se voda u 54l akvariju mijenja svakih pola godine, tako se i čisti filter, naravno pod mlakom vodom iz pipe, a jednom godišnje sam morao raditi generalku i sve se vaditi van i prati jer bi s takvim održavanjem to sličilo na baru. U principu, ako je otišao mjehur, najbolje je skratiti joj muke, ali ja nikad nisam imao želudac za to. Prodaj poboljšati kvalitetu vode i količinu kisika. Tu mi je babyboom prije par dana našla neke zanimlive stvari što sve može biti. Imao sam problem s coryjem. Imaš temu isto pod bolesti malo niže. 
« Zadnja izmjena: Travanj 14, 2008, 07:20:36 prijepodne od dante »

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 0 bodova
« Odgovori #3 u: Travanj 14, 2008, 11:25:10 prijepodne »
a čuj i inače su neonke jedne od najteže uzgajanih ribama u akvariju, zato je pohvalno ko ih uspije imati godinama!
Varaždin...