Kolovoz 06, 2025, 13:50:54 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Cryptocorine + Vallisneria = ?  (Posjeta: 1091 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
Cryptocorine + Vallisneria = ?
« u: Travanj 06, 2008, 11:22:30 prijepodne »
Koliko je točna babska priča koju sam par puta čuo na pol uha da Cryptocorina ne može biti zajedno sa Vallisneriom tj. da će jedna ili druga propasti ako su u istom aq.? Najviše me naravno zanima da li netko ima vlastitih konkretnih iskustava po tom pitanju.

Offline mikica

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
    • BH akvaristika online
Odg: Cryptocorine + Vallisneria = ?
« Odgovori #1 u: Travanj 06, 2008, 11:45:55 prijepodne »
Moje rastu zajedno vec par godina i nista im ne fali .

Offline Boby

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #2 u: Travanj 06, 2008, 12:43:23 poslijepodne »
Ja sam isto imao predstavnike obaju rodova u istom akvariju i nije bilo nikakvih problema....... mada sam čuo da ne mogu ići zajedno...... kod kompeticije dvaju vrsta najčešće se radi o tome da jedna vrsta ispušta određene kemijske spojeve koji idu na štetu drugoj vrsti (usporava rast itd......), a samim time potiskuje tu vrstu s nekog staništa........ a kao što sam napisao kod mene su uspjevale,a vidio sam i kod mnogih drugih da rastu, tako da to vjerojatno nije istina.......

ja sam si malo razmišljao i mislim da je to možda zbog toga što Cryptocorine razvijaju veliko i jako korjenje, dok Vallisneria ima mali i slabiji korijen, pa ju Cryptocorine svojim rastom mogu ili izdignuti ili joj možda ne ostavljaju dovoljno prostora u podlozi da se razvija i oduzimaju joj puno hranjiva (mada Vallisneria raste ko korov doslovce)........ to mi je nekako logično, pošto su kod mene rasle i uspjevale obje vrste....... ali nigdje nista konretno još nisam  pročitao, tako da stvarno ne znam zašto kruže te babske priče........
« Zadnja izmjena: Travanj 06, 2008, 12:45:31 poslijepodne od Boby »

Offline speedcats

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #3 u: Travanj 06, 2008, 12:48:19 poslijepodne »
Po svemu sudeći bapske priče jer kod mene u  3 akvarija rastu i napreduju i jedne i druge.

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #4 u: Travanj 06, 2008, 14:15:29 poslijepodne »
Nikakvih problema sa te svije vrste ni u mom akvariju. Mislim da smo te uvijerili...  :nerd: