Srpanj 30, 2025, 08:09:34 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Molim par savjeta ...  (Posjeta: 2652 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pampa1

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • wywh
Molim par savjeta ...
« u: Ožujak 19, 2008, 09:56:00 prijepodne »
Pozdrav svima,
novi sam na forumu, a što mi najteže pada i u akvaristici.
Dobio sam 4 zlatne ribice (dakle akv. je hladnovodni) i odlučio kupiti akvarij za njih da se ne muče u nekakvim konzervama. Akvarij je 50l. lampa 15W (daylight).
Tek nakon kupovine akvarija i početnog uredjena malo sam počeo surfati netom po ovim temama zato mi ne zamjerite ako je nesto loše napravljeno:

1. podloga (1,5-2cm) su kamenčići granulacije oko 3-5mm, na panj koji sam kupio prije par dana i kuhao 2x3h zavezao prije anubias nanu koja se još nije primila za podlogu,a planiram i neku mahovinu (ali je još nisam nasao u zg, nisam bio u zoo-vili još), pitanje: da li je ova podloga dobra, ako nije da pripremim dok još nema biljaka?

2. panj izgleda jako malo pušta žutu boju unatoč kuhanju i namakanju, što da radim?
3. ostali savjeti o biljkama uz zlatne ribice su dobrodošli.
4. kod kuce imam sistem za filtriranje vode obrnutom osmozom, ribicama je izgleda ona dobra, molim savjete oko takve vode, za sada ništa ne koristim kao dodatak
5. imam nekoliko bijelih kamena veličine nokta i na njima se pojavljuje zelena boja, alge sigurno ali što dalje.
6. rasvjeta? znam da treba 10-12h na dan, ali što je u to uračunato, da li da lampa radi toliko ili kombinirano obično svjetlo, a kad ga nema pali lampu, ljepše je kad lampa radi ali da li je to dobro

Akvarij imam oko 2,5 mjeseca tako da dosta stvari o tome znam, prošao sam početne bolesti ribica i slične stvari, mijenjam svakih 10-14 dana oko 15-20% vode uz tretiranje aquasafeom i čišćenje filtera.

Hvala na mogučim savjetima, znam da je ovo bilo dugačko, ali ovo je početak moje akvaristike zato ne zamjerite.

..:: Zagreb, Dubrava ::..
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

Offline Zvonac

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Molim par savjeta ...
« Odgovori #1 u: Ožujak 19, 2008, 10:03:00 prijepodne »

Nisi napisao kako su ribice velike - trenutno.

Kada narastu ovaj akvarij će po mom mišljenju biti previše mali za njihov život. Imaš jako puno pitanja pa me kontaktiraj direktno a ja ću ti pomoći koliko znam -- budući da sam se oko tridesetak godina zabavljao i sa zlatnim ribicama.
zoja