Kolovoz 07, 2025, 10:50:22 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Hmmm...problemcic sa preseljenjem...  (Posjeta: 1854 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mirivah

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Hmmm...problemcic sa preseljenjem...
« u: Ožujak 08, 2008, 18:59:00 poslijepodne »
Bok svima!
Eto, i ja sam nova (i ako prema akvaristici mi nije nova).
Imam 1 problemcic pa bih vas molila za neki dobar savjet (jer znam da ih imate).
E pa ovako: imala sam jednu zlaticu u akvarijiću od 15l sa pumpicom i filterom i frendici se ona toliko svidjela da me jedno jutro probudila i donjela mi jos 2 ribice!
Bila sam al opet i ne bas jer ipak 3 ribice u 15l vode...
Danas sam kupila novi akvarij (54l) nisam mogla veci iz vise razloga... Ugl..mene zanima da li imate koji savjet kako da im olaksam zivot u tih 15l dok ne sredim ovaj novi aq...????
Tenk ju ...

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
« Odgovori #1 u: Ožujak 08, 2008, 19:15:00 poslijepodne »

teško... tri zlatne u 15 litara je stvarno velika gužva. Moj ti je prijedlog da novi akvarij napuniš odmah i startaš ga (pokreneš filter). Polovicu vode iz 15 litara stavi u novi akvarij, stari dopuni do 15 litara sa svježom vodom. Za 24 sata preseli ribice u novi akvarij zajedno sa njihovih 15 litara.

Možda bi ti bilo dobro da nabaviš nitrivec ili neko slično stredstvo za snižavanje nitrata i startanje akvarija. Želim ti sreću.

Svakako počni razmišljati o velikom akvariju (ako misliš imati zlatne) ili o udomljavanju zlatnih u nekom jezercu ili velikom akvariju i naseljavanju prikladnih riba za 54 litre.

pozz i, naravno, dobrodošla

Offline Mario.A.

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #2 u: Ožujak 08, 2008, 19:47:00 poslijepodne »
Dobrodošla E&D su ti sve rekli..
Trogir Dalmacija

Offline Mirivah

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Ožujak 08, 2008, 19:59:00 poslijepodne »
tenk ju veri mac !

Offline Timi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #4 u: Ožujak 09, 2008, 10:22:00 prijepodne »
Evo moje iskustvo s preseljenjem:

Jedna zlatna bila je smještena u 4l vode. Pod hitno sam nabavio akvarij, također 54l, stavio supstrat i šljunak, vodu dio iz slavine, dio destilirane (da smanjim tvrdoću i pH), sredstvo za neutralizaciju klora i teških metala, te sredstvo za brzo startanje akvarija (koloniju bakterija, od čega se voda lagano zamutila mliječno bijelom bojom, ali se već sutra razbristrila), te upalio filter i svjetlo i ostavio 24 sata. Slijedeći dan još sam malo korigirao pH s "pH minus" sredstvom. Planirao sam ostaviti tako barem tjedan dana da se kemija i bio-ravnoteža stabiliziraju, a onoj jadnici sam mijenjao dio vode svaki drugi dan. No, nitrati i nitriti su bili vrlo visoki, unatoč izmjenama vode, te sam na kraju ribicu ipak preselio 2. dan nakon startanja akvarija. I sad već nekoliko dana ribica mi je sretna i vesela, a već minutu nakon preseljenja počela je normalno polako disati (u onoj škatulji od 4 litre je gotovo gutala vodu, odnosno ubrzano i intenzivno je disala).

Riboobavještajci :ninja::ninja:
FBI - Fish Bureau of Investigation, Odjel za transport i specijalna vozila  :biker:

Offline Timi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #5 u: Ožujak 10, 2008, 21:38:00 poslijepodne »
Evo malo slika. Totalni početnik bez imalo iskustva, sklepano na brzinu u cilju spašavanja ribljeg života. Tako da uređenje estetski i nije neko. Ali ribica je daleko sretnija i to je više no očigledno po njezinu ponašanju, sad u akvariju pliva ko sumanuta, otkine listić s biljke (jadna biljka), pa ga naganja po akvariju i slične ludorije:

http://www.freeimagehosting.net/image.php?5f14b5a427.jpg
http://www.freeimagehosting.net/image.php?482100de7e.jpg
http://www.freeimagehosting.net/image.php?f18864619b.jpg

Uglavnom, osim osim sreće same ribice, nabavkom većeg akvarija i ribica će usrećiti tebe i svakodnevno zabavljati. Ja obožavam gledati njene ludorije, sad kad napokon ima mjesta za to.

A biljke...eh...ako imaš namjeru, svakako nabavi anubiase. I ja ću morati, jer ove jadne nisu biljke, već igračke za ovu moju ludicu. Jednu je već uspjela iščupati iz podloge.

Riboobavještajci :ninja::ninja:
FBI - Fish Bureau of Investigation, Odjel za transport i specijalna vozila  :biker:

Offline F. Chief

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #6 u: Ožujak 17, 2008, 11:29:00 prijepodne »
Timi !
Zabok