U tvom slucaju kad je rasvjeta slaba (ispod o.5W/l)...
Eeee emilioti, jesi mi dal posla!

Cijelu subotu sam rastavljal i slagal poklopac!
Znači, ak imam cca 100 l, trebam 50 W svjetla. Imam cijevi od 18 W, pa trebam bar tri, ne? Super, samo ne znam kam da ih stavim:

Umetanje dodatnih cijevi iziskuje micanje originalnih grla, otvaranje zadihtane komore u kojoj je originalni starter i prigušnica, uglavnom, rastepanje cijelog poklopca...

Na kraju živaca, to sad izgleda ovak:

Sad imam 3x18=54 W, to bi moralo biti dosta? Brine me samo kaj su cijevi stisnute na sredinu poklopca, ali drugačije ne ide:

Je li to značajnije utječe na biljke? Vjerojatno bi bilo bolje da su raspoređene ono, jedna naprijed, jedna u sredini i jedna na zadnjoj strani akvarija, ali nemrem si pomoći. Reflektor je ostal isti.
BTW, sijamci su pravi, čupaju algu i mogu reći da sam zadovoljan, čak brste i dlačice duge oko centimetra!

Alga po listovima sad izgleda k'o pankerska frizura, negdje ošišana, negdje ćelava.

Mislim da crna čupava odlazi polako, makar očišćeni listovi anubiasa nisu više onak' zeleni, nek imaju po sebi crne točkice, k'o da su korjeni alge ostali u listu??? Primijetil sam da mi se sad pojavljuju neke zelene točke, možda zelena točkasta alga? Kaj sad s tim???

Kupil sam i ph tester (niš drugo nisu imali), ph mi je 7,00.
Kupil sam i par botia, ali jadnice su tak mršave, i već dva dana se skrivaju i samo leže na boku, već sam mislil da su uginule, mislim da im nema spasa.

Eto, i EC je na putu...