Danas sam dobio knjigu,koju sam stvarno iščekivao ko dete igračku.Knjigu sam dobio u roku od 9 dana od dana uplačivanja i to upakovano kako treba i valja.
Šta reči,misli su mi još razturane i prvi mi je dojam....
Pa po pitanju slika,ima nekolicina novih slika,a oslonac ipak se satoji iz slika iz MC3,dakle po tom pitanju...malp razočarenje.
Po pitanju najnovijih imena,da to je ono što se traži,stvarno u knjizi su opisana sva najnoija imena genusa i sve što se od izdanja MC3 do MC4 promenilo i po tom pitanju jeste knjiga No.1.
Šta ima novo,doradjen je oddeljak o taksonomiji ciklida,sasvim je novi oddeljak o dubinskim ciklidima,a ostalo maltene je jednako kao u MC3,mada još nisam to detaljno proučio,ipak na radnom sam mestu ali o tom potom.
Šta još reči,za 70Euri dobijate knjigu,na kvalitetnom papiru sa kvalitetnim fotografijama,kvalitetan tisak,tvrde platnice,mada opet u usporedbi sa MC3 malo više podataka,koje prosečni akvarista nit ne treba.
Možda bih bio kratki rezime sledeči:
- Ko ima MC3 i ta knjiga u potpunosti zadovoljava njegove potrebe MC4 uopšte ne treba
- Ko bih želio se malo detalnije upoznati sa tim ciklidima,a nije mu prioritet zadnja saznanja iz te oblasti,preporučujem mu nabavku MC3 ,jer je sad puno jeftinija
- Kome je ipak stalo,da je u tom momentu sa ihtiologijom na tekučem,a želja mu je i dalje učenje o tim ciklidima,onda je MC4 pravi zbor
- Ko želi imati najnoviju knjigu o Malawi ciklidima,onda je opet MC4 pravi izbor
- I naravno ,ko več ima malawi ciklidni akvarij,pa mu MC3 deluje zastarjelo,onda svakako mora imati MC 4
- i naravno svi zaraženi sa virusom Malawi ciklidistika,obavezno treba imati MC4
[/list]
I ako se mene pita,ja iako imam MC4 nikako ne mislim prodavati Mc3,jer je to neka kontinuoteta u ihtiologiji i ponekad,da bih znao koje se ciklide misli upotrbljvama čak knjigu iz 1990 godina,dakle po tom pitanju treba imati u biblioteki i MC 4 kao i MC3 i još satrije .
Eto ukratko.