Kolovoz 04, 2025, 23:46:12 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Medeni Gurami  (Posjeta: 2021 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Branimir77

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Medeni Gurami
« u: Veljača 11, 2008, 20:59:00 poslijepodne »
DALI MI NETKO MOŽE REĆI NEŠTO O TIM RIBICAMA KOKRETNO ME ZANIMA KOLIKO IH MORA BITI JER PREPOSTAVLJAM DA SU JATAŠICE (ZNAM DA OVISI O VELIČINI AKVARIJA TE DA JE JATO VIŠE OD PET , MISLIM NA TO DA SJAJU SVOM PUNOM SJAJU) I DALI SE SLAŽU SA ŠARKOVIMA?
Križevci

Offline speedcats

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
Medeni Gurami
« Odgovori #1 u: Veljača 11, 2008, 21:28:00 poslijepodne »
Potraži na akvarij.net-u o tim ribicama ili na nekoj tražilici. I ne moraš se derati, dobro čujemo

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
Medeni Gurami
« Odgovori #2 u: Veljača 11, 2008, 21:41:00 poslijepodne »
dobrodošao na forum!

pisanje velikim slovima na forumu, znači vikanje, deranje, i sporije se čita, pa da znaš za ubuduče, da ne pišeš velikim slovima!

što se tiče guramija, koliko znam, njih se treba držat u paru, ili jednog mužjaka sa 2 ženkice. nemora biti jato, iako, skoro svaka riba se bolje osječa u jatu, a samo za neke je jato neophodno(neonke, zebrice, ostale tetre, coridorasi, itd.)

pozdrav!

Offline Branimir77

• Punopravni član
  • **
Medeni Gurami
« Odgovori #3 u: Veljača 12, 2008, 07:38:00 prijepodne »

Inaće pišem štapanim slovima pa tako da o toj soluciji deranja nisam ni razmišljao mada sam za njku čuo nisam mislio da će to dići toliko buke hvala svima i isprikena na deranu.

Pročitao sam o guramijama, na akvarij.net-u s obzirom da se tamo negdje u lipnju spremam na akvarij od 200L pa sam mislio ići na te dvije vrste tj. na guramije i na šarkove sobzirom da imam dva šarka, mislim da će se to dobro slagati?

pozdrav iz KŽ
Križevci

Offline Karasrad

• Punopravni član
  • **
Medeni Gurami
« Odgovori #4 u: Veljača 12, 2008, 07:47:00 prijepodne »
Mogući problemi sa mužjacima,ostalim guramijama i barbusima.

Offline fiuman 1980

• Punopravni član
Medeni Gurami
« Odgovori #5 u: Veljača 13, 2008, 09:56:00 prijepodne »
Ne moraš se brinut se brinut sa mješanjem bala sharkova i medenih guaramija, ako si na te dvije vrste mislio. Nebi trebalo biti nikakvih problema. Što se tiće medenih guaramija, one nisu u pravilu jatašice, nego se drže u paru ili 2 ženke na jednog mužjaka. Iako ako držiš više primjeraka imaju sklonost plivat u jatu, ali rijetko.
Forza Fiume ;)

Offline Branimir77

• Punopravni član
  • **
Medeni Gurami
« Odgovori #6 u: Veljača 13, 2008, 16:16:00 poslijepodne »
Mogu ti reći da sam oduševljen sa guramijama ustvari su crveni baš su zabavne i miroljubive, trenutačno se odlično slažu sa šarkovima, uzeo bi ih još pet ali sada ne mogu jer je mali akvarij daj mi reci ove guramije su cca 3 cm ako tamo negdje u šestom mjesecu uzmem ih još pet dali će se složiti sa ova dva jer smatram da će ovi biti nešo veći?
Križevci

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
Medeni Gurami
« Odgovori #7 u: Veljača 13, 2008, 18:31:00 poslijepodne »
mislim da neče biti problema, samo moraš pazit, ako si stari mužjak zauzme teritorij, da ne bi pridošlice mužjaci dobivali batina! kad ih ubaciš, ugasi svjetlo, i malo dodaj bilja da se imaju di skrivat, ili promjeni setup, da "zbuniš" starosjedioca!

inače, oni ne bi trebali biti agresivni, ali nikad se nezna. bolje spriječiti nego liječiti!

pozdrav!

Offline fiuman 1980

• Punopravni član
Medeni Gurami
« Odgovori #8 u: Veljača 14, 2008, 09:13:00 prijepodne »

Mužjaci su teritorijalni, i to pogotovo u vrijeme mrijesta, stoga daj im dosta prostora i mjesta za skrivanje jer će ti alfa mužjak, nakon što mu dodaš neke manje mužjake ih malo davit. Meni se dogodilo ali bez većih posljedica, a sad se slažu svi skupa (osim u vrijeme mrista).
Forza Fiume ;)

Offline Branimir77

• Punopravni član
  • **
Medeni Gurami
« Odgovori #9 u: Veljača 14, 2008, 10:37:00 prijepodne »

Daj mi reci dali ih imaš u jatu i kako se ponašaju u jatu? Kolika je mogućnost razmnožavanja, nemam poima kako se taj ciklus odvija mislim koliko često? Sada koliko ja kužim imammužjaka i ženku kolika je mogućnos da se razmnožavaju?

Možda su malo glupa pitanja, ali da mi se ne bi dogodilo da krenem sa njih sedam,a završim na ... ili je vrijeme mriještenja kod mužjaka kada "hormoni" polude pa su onda oni teritorijalni a sa svega skupa ne mora biti ništa.(mislim na male ribice)

Križevci

Offline fiuman 1980

• Punopravni član
Medeni Gurami
« Odgovori #10 u: Veljača 15, 2008, 12:19:00 poslijepodne »

Ja ih imam 4. I u pravilu se drže često skupa. Osim kad jedna ženka nabrekne od jajašaca, onda nastanu nemiri. Mužjaci potamne i polude, alfa mužjak ostale konstantno ganja i poćne gradit gnjezdo ali mu ne ide pod rukom jer je prevelika gužva.

Možeš ih mrijestit tako da odvojiš ženku i hraniš je hranom punom proteina, i digneš temp vode na nekih 27-28, pa poslije dodaš mužjaka. Imaš opis mrijesta po cijelom netu, a ako ti treba detaljan opis, nek ti netko tko je podigao mlade pomogne.

Pozdrav
Forza Fiume ;)

Offline Branimir77

• Punopravni član
  • **
Medeni Gurami
« Odgovori #11 u: Veljača 15, 2008, 13:40:00 poslijepodne »

Ja sam jučer kupio još jednu ženku, a naučio sam ihi raspoznavati tako da sada imam dvije ženke i jednog mužjaka i tu neka i ostane, za sada nemam namjere ići na razmnožavanje bitno je da se ne bi izgubila kontrola u mrijestu.

Pozdrav

Križevci

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Medeni Gurami
« Odgovori #12 u: Veljača 15, 2008, 14:54:00 poslijepodne »
Opcenito, na malo mjesta nije preporucljivo drzati vise muzjaka bilo koje vrste dvodihalica. Ako ima vise mjesta moze biti sklada, pa ako se i pocupaju malo povremeno to nemora biti strasno. Mrijest ti se u zajednickom akvariju moze tesko desiti jer su kao i vecina dvodihalica graditelji gnjezda, a to lose uspjeva u zajednickim akvarijima.

Opcenito mrijest dvodihalica nije prelagan pa treba nesto iskustva. Al moze se i jako je zabavno

Ako sam dobro procitala iz postova, te ribe su male (oko 3 cm?) to je poprilicno mlado i jos se svasta da razviti iz njih. Nisam sigurna koliko se spol moze vidjeti na tu velicinu...

"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline Branimir77

• Punopravni član
  • **
Medeni Gurami
« Odgovori #13 u: Veljača 15, 2008, 15:48:00 poslijepodne »

Mrijest me trenutno ne zanima vjerujem da bi moglo biti zanimljivo no smatram da tu treba velikoga iskustva a ja ... U svakom slučaju hvala ti na javljanju, a što se tiće spolovila kako sam ja to sebi protumačio , a pročitao sam na netu u stvari dvije slike su naravno mužjak i ženka i koliko sam ja primjetio da je razlika u leđnim perajama. Ženka ima više zaobljen završetak a mužjak više u špic, ljudi ako se varam recite bi će mi lakše ako sam se ponovo osramotio. ha ha

Pozdrav KŽ

Križevci

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Medeni Gurami
« Odgovori #14 u: Veljača 15, 2008, 17:02:00 poslijepodne »
To je tocno, ali se razlike primjecuju tek nakon sto ribe sazriju, a ako imaju 3-4 cm mislim da jos nisu zrele!

Kako god, u dovoljno velikom akvariju nebi trebalo biti problema..

"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline Branimir77

• Punopravni član
  • **
Medeni Gurami
« Odgovori #15 u: Veljača 15, 2008, 20:45:00 poslijepodne »

Poslat ću ti slike sada imam nekih teh.probleme, ali nadam se da ću i to ubrzo riješiti.Stvarno nemam dugo te ribice ali se je dogodila ljubav na prvi pogled. Ne mogu ja sada ići u veliku polemiku (jer stvarno ih nemam dugo)ali ribice su zakon. Da bi stvar bila bolja moji gurami su ustvari crveni, u knjizi koju ja posjedujem oni ih opisuju kao i vatreni gurami (karakteristike)isto kao i medeni. Ono sa bodljama bašmi je fora, sviđami se kod njih jer nisu ratoborne i neometaju moje šarkove.U akvariju vlada sklad (trenutno), a što se tiće prostora još malo će se strpjeti do velikog akvarija.Kojom brzinom cca rastu šarkovi? Mislim da je 200L za jedno dogledno vrijeme dovoljno za tri guramija i tri šarkića+ čistać i ne znam dali bi trebao još koji algar?

Pozdrav iz KŽ
Križevci