Srpanj 16, 2025, 09:07:20 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: stalna razina no3 i po4  (Posjeta: 1433 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline emilioti

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
stalna razina no3 i po4
« u: Ožujak 07, 2008, 09:58:00 prijepodne »

AQ je 200 l. Rasvjeta je 152W. Dodajem 5 ml easy carbo svaki dan.

E sad, nedjeljom stavljam gnojiva - profito 15 ml, nitrate dignem na 20-25 ppm, a fosfate na 2 ppm. U četvrtak su nitrati u aq 5 ppm, a fosfati 1 ppm. (u petak se pojavljuje zelena tockasta, rogolist izbacuje bijele pupoljke). Dali bi trebao u aq odrzavati stalnu razinu nitrata na 20-25 odnosno fosfata na 2 (vise puta tjedno gnojiti) ili ne?

Offline Maxim

• Počasni član
  • Punopravni član
stalna razina no3 i po4
« Odgovori #1 u: Ožujak 07, 2008, 10:10:00 prijepodne »
Sam si sebi odgovorio Da, količinu gnojiva koje dodaješ na tjednoj bazi rasporedi na dnevne te dodaj kada i EC pa vidi kako će ići.... Odlična je stvar što imaš testere pa znaš na čemu si.

"Ne lupaj po staklu... i ne packaj prstima... Ej! ...aj, molim te, odi tamo gledati televiziju"

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
stalna razina no3 i po4
« Odgovori #2 u: Ožujak 07, 2008, 10:45:00 prijepodne »
Koliko je star akvarij i koliko bilja imas? Zelena tockasta se ne pojasvljuje samo kao deficit fosfata.

Offline emilioti

• Punopravni član
  • **
stalna razina no3 i po4
« Odgovori #3 u: Ožujak 07, 2008, 11:10:00 prijepodne »

Citat: Karlo
Koliko je star akvarij i koliko bilja imas? Zelena tockasta se ne pojasvljuje samo kao deficit fosfata.

vise od godinu od zadnjeg slaganja. ovo za tockastu i fosfate znam. Kad su mi fosfati 0,5 tockasta pici po echinodorusima, a kad ih dignem na 2 onda pice echinodorusi (normalno uz dosta no3).

Nego npr. ako moje bilje trosi 5 ppm nitrata i 0,25 ppm fosfata dnevno (na 100 km) dali vrijednosti no3 i po4 svakodnevno (ilisvaki drugi dan) odrzavati na 20 (no3) odnosno na 2 (po4), znaci ne dozvoliti da te vrijednosti padaju ili "ko baterija kad se potrosi puni"?

Offline Karlo

• Punopravni član
stalna razina no3 i po4
« Odgovori #4 u: Ožujak 07, 2008, 11:13:00 prijepodne »
da ali onda to moras dnevno popratiti i mikroelementima. malo prouci rezime gnojenja npr. EI, a imas i na APC-u neke 2. rezime opisane pa vidi koji ti najvise odgovara

Offline emilioti

• Punopravni član
  • **
stalna razina no3 i po4
« Odgovori #5 u: Ožujak 07, 2008, 11:25:00 prijepodne »
Znaci mikroelemente ne stavljati tjednu dozu nego takodjer dnevno odnosno svaki drugi dan (raspodjela doze) ?

Offline Karlo

• Punopravni član
stalna razina no3 i po4
« Odgovori #6 u: Ožujak 07, 2008, 19:04:00 poslijepodne »
pa mozes i na 2 puta, obicno se ne dodaje isti dan sa fosfatima

Offline emilioti

• Punopravni član
  • **
stalna razina no3 i po4
« Odgovori #7 u: Ožujak 07, 2008, 21:34:00 poslijepodne »
zahvaljujem Karlo, nego nesto sam krivo procitao tvoj post od prije pa da pitam jos nesto o pojavi zelene tockaste.Mislim da sepojavljuje kod: deficita fosfata, prejake rasvjete, pretvrde vode - tocno ili netocno ili jos nesto (to je alga koja mi je zadavala najvise problema). Pojacao sam rasvjetu, digao fosfate, redovno mijenjam vodu, dodajem easy carbo pa je puno bolje ali jos se "malo" pojavljuje.

Offline Karlo

• Punopravni član
stalna razina no3 i po4
« Odgovori #8 u: Ožujak 07, 2008, 23:12:00 poslijepodne »
ma i mene ona jedino muci, imam sad spororastuce bilje i jaku rasvjetu pa trazim neki omjer u kolicini trajanju svjetlosti