Srpanj 27, 2025, 14:00:49 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Test za gh  (Posjeta: 1338 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ribic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Test za gh
« u: Veljača 08, 2008, 11:05:00 prijepodne »
Imam gh test od tetre i u uputama piše se šta koliko napunit i dodavat međutim piše da se boja vode se mijenja od crvene do zelene i kaže koliko kapljica reagensa dok se boja ne promjeni toliko je stupnjeva dh voda tvrda. Medjutim nema nikakve skale boja u prilogu tj. pošto nisam još napunija akvarij iša sam izmjerit informativno koliko je tvrda moja vodovodna voda u kući, i nekon 2-3 kapi reagensa ona postaje vidno crvena šta bi znaćilo prema uputama da je voda tvrda 2-3 stupnja šta mi se cini dosta nelogicno, sad jel treba voda postati zelenija ili šta test ne govori o tome samo kaže da se boja mjenja iz crvene u zelenu a kad je toćna tvrdoća ne kaže dali kad postane crveno il zeleno. Pa ako neko više zna molija bi da pomogne. Hvala

Offline Pole

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Test za gh
« Odgovori #1 u: Veljača 08, 2008, 20:39:00 poslijepodne »
E,ovako. Super si krenuo,samo nastavi dodavat kapljice i poslije svake malo protresi onu epruvetu i kad boja pređe iz crvene u zelenu taj broj kapljica je stupanj gh tvrdoće.Nemam taj od tetre nego neki industrijski ali princip je isti. Možda ti se još netko javi da budeš 100% siguran.
Krastavce treba narezati, te popapriti i dodati octa, pa baciti, jer ne valjaju ništa.

Offline ribic

• Punopravni član
Test za gh
« Odgovori #2 u: Veljača 08, 2008, 21:30:00 poslijepodne »

ma to sam pretpostavlja da je tako samo nigdi ne piše u upustvu da iz crvenog mora prijeći u zeleno nego samo piše dodaji kapiljice dok se boja ne promjeni ne precizira u koju boju tj. da je u crvenu onda bi ka šta sam napisa bilo svega 2-3 stupnja tako da je najvjerovatnije dok dođe u zelenu samo eto želim bit siguran ako je netko već radija s ovim

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Test za gh
« Odgovori #3 u: Veljača 09, 2008, 01:01:00 prijepodne »
Eeee... Upute, upute...

Tako sam ja 6 mjeseci vjerovala da mi je voda 5-6 stupnjeva... A ono 11...
Ti jos imas srece, kod mene je pisalo da treba doci iz zute u purpurno
crvenu... Dok nisam procitala originalni tekst na engleskom... Rekli bi
ljudi tipfeler... A ja bih rekla lijenost i neodgovornost
prevoditelja...

Vidjeces... Prvo se voda kod "neke" kapljice malo zamuti u neku "prljavu" boju, a vec slijedeca kapljica pretvori rastvor u totalno zeleni... Nemres fulat. Jos da su to napisali kako spada...
Tuzlanka u Sarajevu

Offline ribic

• Punopravni član
Test za gh
« Odgovori #4 u: Veljača 09, 2008, 09:54:00 prijepodne »
Na engleskom isto piše provjerija sam, ukapa san bija 3-4 kapi još je bilo crveno danas ću probat opet mislim logika nalaže da se kapa dok ne pozeleni samo šta sam tija bit siguran

Offline Pole

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Test za gh
« Odgovori #5 u: Veljača 09, 2008, 11:36:00 prijepodne »
Sve je super dok nekakva kemija ne ode u akvarij i onda zbog izgubljenih u prijevodu inaš Hirošimu u dnevnom. Nedaj Bože nikom,a najmanje ribicama.
Krastavce treba narezati, te popapriti i dodati octa, pa baciti, jer ne valjaju ništa.

Offline ribic

• Punopravni član
Test za gh
« Odgovori #6 u: Veljača 09, 2008, 17:43:00 poslijepodne »
Po salifertu imam 15 stupnjeva karbonatne tvrdoće a po tetra testu za gh imam 11 stupnjeva sad po meni to nemože bit dobro jer valjda ukupna tvrdoća bi trebala bit veća od karbonatne ili sam ja nešto krivo napravija ili neki test nevalja

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Test za gh
« Odgovori #7 u: Veljača 10, 2008, 00:37:00 prijepodne »
Tim nasim komercijalnim testerima nikad ne mozes skroz vjerovati... Nadji sredinu...
Tuzlanka u Sarajevu

Offline ribic

• Punopravni član
Test za gh
« Odgovori #8 u: Veljača 10, 2008, 14:01:00 poslijepodne »
dobija sam informaciju od akvarista u mojoj blizini da su im rezlatati bili isti u stupanj samo razlike za gh i kh i da može bit kh veći od gh ali smatra sam da gh triba biti veća od kh jer je gh ukupna ali oćito nije tako

Offline postar_000

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
Test za gh
« Odgovori #9 u: Veljača 13, 2008, 23:05:00 poslijepodne »
a jel to treba cim dobije plavu boju recimo?
ili treba bit tamno plava?

Zagreb-Trnje