Srpanj 29, 2025, 21:24:19 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: 2.5 l na svaki cm ribe???  (Posjeta: 1367 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Hrvoje555

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
2.5 l na svaki cm ribe???
« u: Siječanj 27, 2008, 09:53:00 prijepodne »
Pročitao sam da treba 2.5l vode na svaki cm ribe :-(((((.... Nije li to ipak premalo ribica za manje akvarije??? Ima li netko iskustva sa više ribica u manjem akvariju, a da je super funkcioniralo kao bio-sustav???? Ako je ova informacija točna onda u 30l može se držati samo 2 molija, primjerice, jer max narastu 7cm????
Suae quisquae fortunae faber est...

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
« Odgovori #1 u: Siječanj 27, 2008, 10:38:00 prijepodne »
Kaj nije 1 l na 1c...anyway, to su gluposti...ako osiguraš dobru filtraciju (biološku prvenstveno) i optimalne parametre vode, ne vidim zašto ne bi imao i duplo više riba od toga...
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
« Odgovori #2 u: Siječanj 27, 2008, 10:44:00 prijepodne »
Sve ovisi i o ribljim vrstama. Generalizacije mogu malo pomoći kao grube procjene, ali nikako se njih nemoj držati kao pijan plota. U 30 litara mogu se držati i 5-6 molija (možda i nešto više), ali tosu ribe koje se množe pa treba planirati i što s podmlatkom u budućnosti.

Offline vincent

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #3 u: Siječanj 27, 2008, 23:14:00 poslijepodne »

da....prije je bilo 1 litra po cm ribe, ja sam se uvijek povodio za time i nemam beda....ali opet ovisi o vrsti...mislim skalara dva u 30 litara...hm....baš i ne....

manji akvarij, manje ribice, osigurati što bolju i jaču filtraciju, paziti na čišćenje i raditi mjerenja parametara redovito i sve bu bilo ok....al kako i E&D vele što sa malcima kad dođu, a vjerojatno budu....

ja imam samo male akvarije, zbog nedostatka prostora, ali i to je svojevrsni izazov....
"Biti lud ima i svojih prednosti, kojih su samo luđaci svjesni."

Offline fiuman 1980

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Veljača 13, 2008, 10:10:00 prijepodne »
Koliko ribica stane u aq ovisi prvenstveno o: masi (na neonke možeš primjenit onu formulu ali za npr. zlatne nemoj nikako); biološkoj filtraciju; kolićini i učestalosti promijene vode; starosti aq (tj. koliko je u pogonu)..... uglavnom, kreni pomalo i stavi onoliko koliko ti se ćini optimalno gledajući parametre vode (amonijak, nitrite i nitrate) i o brzini tih promjena. U pravilu ako su ti nitrati preko 50 u aq imaš previše riba. Niti jedno pravilo nije 100 % sigurno.
Forza Fiume ;)

Offline Branimir77

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Veljača 15, 2008, 16:06:00 poslijepodne »

Ne bih htio soliti pamet Vama iskusnijima. Mislim da ako je previše riba u akvariju, meni osobno gubi sklad i ljepotu njega samoga, ribice nisu zadovoljne (mogućnost većeg oboljenja), a i samom tebi više posla oko čišćenja i samoga uznemiravanja ribica, koliko ja razumijem mislim da im nije drago da se svaki čas čačka po njima. Zato kad dođeš do toga jednostavno nemreš odoljet i ideš na veći akvarij.
Križevci

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #6 u: Veljača 15, 2008, 16:13:00 poslijepodne »
e baš to... shvatio si bit

Offline lula

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Veljača 16, 2008, 07:52:00 prijepodne »
I to da gubi sklad i ljepotu ali i ovisno o ribama koje misliš imati jer su neke teritorijalne i svakako trebau i više prostora.
Varaždin / Hrvatska

Offline geniuspapak

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Veljača 24, 2008, 02:37:00 prijepodne »

Citat: Hrvoje555
Ako je ova informacija točna onda u 30l može se držati samo 2 molija, primjerice, jer max narastu 7cm????

da,da,da gluposti 1=1 omjer majka za sve ribice uz dobro odrzavanje akvarija...ali normalono nemozes u akvarij od 150l staviti 150 odraslih mollya...