Srpanj 31, 2025, 04:33:11 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: koje ribice u akvarij?  (Posjeta: 1643 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline alleszusammen

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
koje ribice u akvarij?
« u: Travanj 18, 2008, 15:26:53 poslijepodne »
imam rio 180 i unutra 2 ancistrusa s malima, gupije s malima, 1 trichogastera, 3 sijamska algojeda, 2 microgeophagus altispinosa i kozice.
mislila sam unutra stavit još i koridorase, kuhliije (recimo po 6 komada),a i jako mi se sviđaju skalari. jel bi to išlo unutra?
imate kakve prijedloge? i ovak je mix unutra, ne bi baš htjela totalni bućkuriš napravit :D
t 25 C, pH 7, GH oko 10, akvarij je star oko 2 mjeseca.

zg centar

Offline HELENA & MARKO

• Punopravni član
  • Dob: 43 Lokacija: Virovitica
Odg: koje ribice u akvarij?
« Odgovori #1 u: Travanj 18, 2008, 15:58:54 poslijepodne »
Možeš to staviti,koridorase i kulije i jedno 5-6 skalara samo ja bi maknuo ovog trichogastera i gupije.
Virovitica
No Brain, no Pain!!!
Da riba valja za jest i šunke bi plivale!

Offline madmax333

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Travanj 18, 2008, 16:14:59 poslijepodne »
misliš da bi gupiji bili živa hrana?? :(
ribar

Offline Boby

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #3 u: Travanj 18, 2008, 16:19:33 poslijepodne »
Koju vrstu Trichogastera imaš??? ako je trichopterus, mogli bi ga živcirati skalari, jer su obje vrste teritorijalne..... a među ostalom guramiji su sami po sebi nekad agresivni i bahati....... i to pogotovo mužjaci koji su sami, odnosno bez ženke......

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #4 u: Travanj 19, 2008, 12:19:32 poslijepodne »
uf,nebi ti išao skalar,nastavi sa trichogaestirima  :up: ....ali pripazi,kojeg imaš???
inače ne stavljaj skalare sa trichogasterom...jer će ti skalari bit  :dead: :down:

N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline madmax333

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Travanj 19, 2008, 12:29:44 poslijepodne »
uf,nebi ti išao skalar,nastavi sa trichogaestirima  :up: ....ali pripazi,kojeg imaš???
inače ne stavljaj skalare sa trichogasterom...jer će ti skalari bit  :dead: :down:

imam ovakvog samo je u karatneskom akvariju još jer je jadan bolestan, ali se oporavlja a velik je nekih 10 cm

ribar

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #6 u: Travanj 19, 2008, 12:37:42 poslijepodne »
trichopterus pa da,prekrasn je!
ma on ti i bude oko 11-12 cm... :klap: mislio sam da se neiznenadiš ali 10cm je već fine heheh
pa nastavi sa trichogasterima.....
Inčae kako Boby reče,teritorijalni su,možda ć ti znat tu i tamo povijat koju ribu,ali skalara bi ti ubio sigurno...kad sam bio mali nisam znao pa sam unutra stavio velikoh skalara....i ..  :dead: :dead:
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline madmax333

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Travanj 19, 2008, 12:41:30 poslijepodne »
trichopterus pa da,prekrasn je!
ma on ti i bude oko 11-12 cm... :klap: mislio sam da se neiznenadiš ali 10cm je već fine heheh
pa nastavi sa trichogasterima.....
Inčae kako Boby reče,teritorijalni su,možda ć ti znat tu i tamo povijat koju ribu,ali skalara bi ti ubio sigurno...kad sam bio mali nisam znao pa sam unutra stavio velikoh skalara....i ..  :dead: :dead:

prekrasan je, nekako moćno izgleda, al nikad nije pokazivao agresivnost prema drugim ribama, kupit ću još 3-4 trichopterusa i mislim da će im biti dosta mjesta:)
ribar

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #8 u: Travanj 19, 2008, 12:56:12 poslijepodne »
jel ovaj mužijak na slici baš tvoj ili si to neku drugu siku stavio??????

ja sam nekoć davno imao ali sad sam odlučio na sitnije i mirnije ribice hehehe...ali vjeruj mi da imam još koji akvarij sa zadovoljstvom bi ih držao...recimo leeri....prekokrasan trichogaster! ali rjetko da ih vidim..(ne mislim samo u DU jer ovdje kod nas je rjetko i corydorasa vidit hahha) :D :D :down:

e nemoj mu sad mužijaka nabavit nije derpe! ne vole se oni baš znaš?  :D :D :D ;D

e jedino nisam probao,kako se podnmose truchogasteri sa manjim guramijima??jel bi to išlo nekako????

hahha! tek sad sam skonto da sam te pobrkao sa autorom ovog topica!! lol nisam ni skužio :D
« Zadnja izmjena: Travanj 19, 2008, 12:57:44 poslijepodne od Faber »
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline madmax333

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Travanj 19, 2008, 13:38:40 poslijepodne »
jel ovaj mužijak na slici baš tvoj ili si to neku drugu siku stavio??????

ja sam nekoć davno imao ali sad sam odlučio na sitnije i mirnije ribice hehehe...ali vjeruj mi da imam još koji akvarij sa zadovoljstvom bi ih držao...recimo leeri....prekokrasan trichogaster! ali rjetko da ih vidim..(ne mislim samo u DU jer ovdje kod nas je rjetko i corydorasa vidit hahha) :D :D :down:

e nemoj mu sad mužijaka nabavit nije derpe! ne vole se oni baš znaš?  :D :D :D ;D

e jedino nisam probao,kako se podnmose truchogasteri sa manjim guramijima??jel bi to išlo nekako????

hahha! tek sad sam skonto da sam te pobrkao sa autorom ovog topica!! lol nisam ni skužio :D

nije moj ovaj na slici, neg sam sličan njemu našao po boji (onak mramorast) jer je moj bolestan a nisam ga zdravog slikao, a autor ovog teksat (alles) je moja družica pa imamo zajedno akvarij. možda malo zbunjuje ljude al tak je to :D :D
ribar

Offline alleszusammen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #10 u: Travanj 19, 2008, 14:04:58 poslijepodne »
a, ne bi micala trichogastera (nadam se da će se izvuć, borimo se već mjesecima protiv hexamite, al jako dobro napreduje i raste ko lud, makar je pun ožiljaka) i gupije, dragi su mi :)
nisam imala pojma da bi trichogaster na skalara išao...
ove druge ribice koje su i sad u akvariju nije nikad napadao, osim jednog manjeg trichogastera koji je uginuo od hexamite :'( tako da ne znam kak bi se s drugim guaramijima podnosio, to pitaj radije nekog ko ima više iskustva neg madmax i ja ;)
zg centar