Kolovoz 12, 2025, 01:03:53 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Gupići i boja  (Posjeta: 1211 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline DANNY

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Gupići i boja
« u: Siječanj 20, 2008, 21:58:00 poslijepodne »
Gupiči mi imaju mjesec i pol dana,a još su bezbojni,osim što oni največi imaju pola repa crna. Kad će dobiti konačnu boju?
DANNY

Offline goran_2711

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Gupići i boja
« Odgovori #1 u: Siječanj 21, 2008, 12:02:00 poslijepodne »
Ovisi o kvaliteti prehrane, kolićini hrane i uvjetima u aq. Ali ako su već mjesec dana, onda vrlo uskoro.

Offline Lewis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Lewis Design
Gupići i boja
« Odgovori #2 u: Siječanj 25, 2008, 20:48:00 poslijepodne »
Isto tako zavisi koji su narastaj jer ako imas Guppye vec duze u AQ i stalno se "krizaju" isti (ne mijenjas ih i ne donosis nove) dogodi se da nakon par koljena budu bezbojni ili slabo obojani jer su svi rodbina jedni s drugima (ono - svako sa svakim :)). Zato osim ovoga sto goran kaze pazi i na taj dio.
LEWIS
http://www.lewis.tomsoft.hr
Skype - lewis3d , ICQ - 7128177

Offline DANNY

• Punopravni član
Gupići i boja
« Odgovori #3 u: Siječanj 25, 2008, 21:07:00 poslijepodne »
Imam mlade gupije prvi put,a mama i tata nisu u rodu jer su kupljeni u različitim trgovinama.Hranim ih lističima za živorotke Tetra guppy,jel bi trebala još nešto dodavati ishrani?
DANNY

Offline Lewis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Lewis Design
Gupići i boja
« Odgovori #4 u: Siječanj 25, 2008, 21:31:00 poslijepodne »
Pa s obzirom da su sad mjesec i pol mislim da mogu jesti polako svu hranu tako da probas dati raznovrsnu hranui ako nisu u rodu kao sto kazes trebali bi uskoro dobiti boju i raskosnije repove (muski) :) :).
LEWIS
http://www.lewis.tomsoft.hr
Skype - lewis3d , ICQ - 7128177

Offline Black Tiger

• Punopravni član
Gupići i boja
« Odgovori #5 u: Siječanj 25, 2008, 23:44:00 poslijepodne »

Normalna stvar ti je da gupi od mjesec dana nema obojeno tijelo, samo možda rep. Samo strpljivo kad porastu sve će doć na svoje. Ako ti je to prvi put verojatno si euforičan i sretan jer si uspio nešto razmnožit, ali znaj da bi za koji mjesec mogao dobiti novu turu i tako dalje. Tak je meni bilo dok na kraju nisam znao kamo sa 80 gupija, a sve je krenulo od jednog mužjaka i ženke.

Složili se ili ne al ŠTAKORI su to!
Novi Zagreb/Siget
West African Biotope

Offline goran_2711

• Punopravni član
Gupići i boja
« Odgovori #6 u: Siječanj 26, 2008, 11:40:00 prijepodne »
Ja znam svojim malim gupaćima (a i odraslima) davati one tabletice za ribe dna, glavno da su neke biljnog sastava. Dok veliki papaju i mrve tableticu sitni komadići se otkidaju i lebde vodom,pa ih malci onda hvataju.

Offline DANNY

• Punopravni član
Gupići i boja
« Odgovori #7 u: Siječanj 26, 2008, 16:57:00 poslijepodne »
Teško da ću imati još podmlatka u mom "čušpajzu"od akvarija,uz skalara,bete i velike čistače teško da će koji preživjeti,od prva dva okota nije ostao i ni jedan gupić.Sad se bojim pustiti ove malene u zajednički.A što se tiče tablete za ribe dna nema šanse da je se dočepaju gupiji,kad se moji čistači okome na njih,nastaje lom!
DANNY

Offline Black Tiger

• Punopravni član
Gupići i boja
« Odgovori #8 u: Siječanj 26, 2008, 19:27:00 poslijepodne »
A nisam ja znao da imaš skalre i bete. Onda da oni će se pobrinuti za iduće podmlatke. Meni su Congo tetre znale desetkovat i odrasle, pretežito muške(pojedu im repove),a kamo li malđ.
Novi Zagreb/Siget
West African Biotope

Offline goran_2711

• Punopravni član
Gupići i boja
« Odgovori #9 u: Siječanj 26, 2008, 20:00:00 poslijepodne »

Skalari i bete su tiveliki predatori. Osobno sam vidio betu na djelu. Gupići nemaju šanse, štoviše imaš sreće da ti betan nije potamanio muške guppaće, ne zato što je zao, već zato što ih zamijeni za druge mužjake svoje vrste, a onda priroda čini svoje. Kako je gupać u usporedbi s betom kao lane prema jaguaru, jednostavno nema šanse i jako brzo podlježe ozljedama. Činjenica da ih do sad nije potamanio negarantira da neće.

Ako želiš mir i blagostanje u aq sredi si čušpajz i složi jednu kompatibilnu zajednicu. Odlući se za vrstu koja ti je najdraža i onda se informiraj o tome koje su vrste kompatibilne s njom. Naravno, nemoj se o tome informirati u pet shopu, jer njimati može ići sve sa svaćim.

Raspitaj se o voljenoj vrsti kod ljudi koji imaju iskustva s njom, sigurno će se na forumu nać netko tko će ti pomoći.

Ako se nemožeš odlučiti za vrstu, onda nabai aq za svku .

Savijet za ubuduće:Tabletu nemoj bacit u aq da potone, već otkini komadić i smrvi ga u prah, tako će malci doć do papice prije čisaća.

Offline DANNY

• Punopravni član
Gupići i boja
« Odgovori #10 u: Siječanj 27, 2008, 11:02:00 prijepodne »
Ma namjeram se dokopati velikog akvarija od 200l,uskoro,nadam se, pa bi u ovaj od 80l išle živorotke,ali opet mi je betač višak,jer ne ide uz živorotke,a ne znam kako će uz skalare,doduše,ne vidim da se ne slažu za sada,a opet kad mi je betač bio u malome od 12l peraje su mu stalno bile u komi,zato sam ga stavila u veliki i odonda je lijep i raskošan,tako da ne znam...a skalari su mi super,u velikome će baš pasati...ajoooj,najbolje da nabavim još jedan akvač i otvorim pet shop!!!
DANNY