Srpanj 25, 2025, 08:22:24 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: filter izbacuje zrak  (Posjeta: 2021 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline skalar

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
filter izbacuje zrak
« u: Siječanj 25, 2008, 22:49:00 poslijepodne »
pozdrav,

iman cayman aq i njegov standardni filter. kao sta naslov teme kaze filter mi uz vodu izbacuje i male cestice zraka. kad ga se proba ugasit onda neko vrime to prestane, te se ponovo pojavi.
uz sve to razina vode u filteru je dosta niska tj. kao da je nema i po nekom mom "sluhu" kao da pumpa nema dovoljno vode za vratit u akvarij pa vraca i dio zraka?

jeli to mozda do nje ili je nesto drugo u pitanju?

jos nesto ulazi vode u filter su cisti. spuzve su ciste (prekjucer ociscene u aq vodi). zabrinjava me ta niska razina vode u njemu samome:

ne znam stvarno sta se dogada ali ako se kome ovo vec dogodilo molim da mi kaze!

Riba Ribi grize rep

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
filter izbacuje zrak
« Odgovori #1 u: Siječanj 25, 2008, 23:50:00 poslijepodne »
Meni se to par puta desilo dok nisam skuzila da se zapravo spuzve i predfilter jako brzo zaprljaju... Imala sam mnogo mahovine i zivahnog plechica koji ju je non-stop cupkao, pa se onda jako brzo stopala predkomora...

Kod tebe je bih rekla ili prljavi mediji (kad si zadnji put provjeravao?) ili da slucajno nisi okrenuo naopako one posebne komore u kojima su mediji smjesteni?

Ako je tako, sasvim sigurno da si zapravo zaustavio cirkulaciju...

Ta pumpa ne smije NIKAKO izbacivati zrak, jer je to onda znak da je zrak dosao do nje... A znamo da je ona na dnu filtera...

Dakle pregledaj kako si slozio kontejnere i prati tok kuda voda prolazi...

Osim toga: jesi li mozda mijenjao, dodavao ili dopunjavao medije?

Tuzlanka u Sarajevu

Offline Domagoj22

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
filter izbacuje zrak
« Odgovori #2 u: Siječanj 26, 2008, 09:15:00 prijepodne »

Ja se slažem sa ovim kaj je napisala Ninina mama jer i ja imam Cayman 110 i isto mi se tako znalo dešavati da pumpa izbacuje mjehuriće zraka,a istotako mislim da je to prvenstveno od zmazanoće,jer se meni to desi kad je filter zmazan i kad su spužve pune smeća!

Pokušaj izvaditi cijeli filter i dobro ga oper i isperi iz nutra i operi medij,pa ako će i onda bacati zrak,onda si pogriješio u slaganju kontejnera ili u redosljedu medija!
Zagreb(Črnomerec)-Zaprešić

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
filter izbacuje zrak
« Odgovori #3 u: Siječanj 26, 2008, 13:23:00 poslijepodne »
Samo ne prati sve medije od jednom i pipovacom...
Tuzlanka u Sarajevu

Offline skalar

• Punopravni član
filter izbacuje zrak
« Odgovori #4 u: Siječanj 26, 2008, 22:22:00 poslijepodne »
oprostite nisam stigao prije odgovorit,
bili ste u pravu, potkrala mi se greska kada sam vracao spuzve nazad u aq.
onu donju plavu spuzvu sam okrenio naopako tj. onaj "prolaz" kroz spuzvu je bio okrenut prema unutra, pa je stoga stjenka spuzve zaklanjala normalan ulazak vode u filter.

hvala domagoj i ninina mama

p.s. naravno da necu prati spuzve u obicnoj vodi

Riba Ribi grize rep

Offline Domagoj22

• Punopravni član
filter izbacuje zrak
« Odgovori #5 u: Siječanj 27, 2008, 00:05:00 prijepodne »
Ok,bitno da smo otkrili koji je problem i da je sada problem riješen,drugi puta obrati malo više pažnje pri slaganju medija nazadu u filter da ti se nebi opet podkrala neka greška kao ova!

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
filter izbacuje zrak
« Odgovori #6 u: Siječanj 27, 2008, 03:54:00 prijepodne »
Tu smo da pomazemo...
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Domagoj22

• Punopravni član
filter izbacuje zrak
« Odgovori #7 u: Siječanj 27, 2008, 08:22:00 prijepodne »

Citat: Ninina mama
Tu smo da pomazemo...

Pa u svakom slučaju trebamo pomagati jedni drugima,a ja gdje god mogu pomoći tu se javim kad nekome nešto zapne...

Offline mikica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
    • BH akvaristika online
filter izbacuje zrak
« Odgovori #8 u: Siječanj 27, 2008, 14:21:00 poslijepodne »
Da li vas filter vraca prljavstinu nakon sto operete spuzve ?Dakle ,izvadite spuzve njih operete i sve to lijepo vratite u komore . U komorama naravno ostane dosta necistoce i sl . Meni se nekad vrati oblak dreka nazad u akvarijum ,pa povremeno pokusam crijevom izvuci ono sto se iscjedi sa spuzvi u komore. Je li do mene ili do filtera?

Offline DANNY

• Punopravni član
filter izbacuje zrak
« Odgovori #9 u: Siječanj 27, 2008, 16:48:00 poslijepodne »
Meni se to desi svaki put kad operem spužve,ali se brzo raščisti.Ali ja mislim da to nije štetno za ribe,samo gnjusno izgleda.
DANNY

Offline Domagoj22

• Punopravni član
filter izbacuje zrak
« Odgovori #10 u: Siječanj 27, 2008, 17:56:00 poslijepodne »
I meni se to dešavalo dok nisam isto tako poćeo sa crijevom vaditi zmazanoću iz komora,a svako treće čišćenje vadim cijeli filter van i perem komore iznutra,ali opet bi naglasio da to nije neki problem,meni kad se to i desi preko noći se razbistri i to je to!

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
filter izbacuje zrak
« Odgovori #11 u: Siječanj 28, 2008, 02:06:00 prijepodne »
I meni se desava. Medjutim skuzila sam u cem je problem. Domagoj22 je u pravu...

Inace perem samo spuzve... Dakle izvadim njih i odnesem na pranje i izvadim pumpu koja zbog kabla ne moze daleko... I crijevom pocinjem usisavanje u komori gdje stoji filter... Onda usisavam komoru gdje stoje spuzve... I tek onda usisavam akvarij...

Spuzve normalno vratim, ali i pregledam pumpu. Ako ima mnogo prljavstine ispod onih resetkica na njoj onda i nju rastavim i operem...

Kompletan filter sam samo jednom skidala i prala (bez potrebe). I evo za ovih 5 mjeseci niti jednom vise...

E, ali ima jos jedna fora... Treba oprati cijev kojom se voda vraca iz filtera u akvarij.

Nemam onu cetkicu na crijevu, pa koristim kuhacu... Savrseno prodje i dobro ocisti... Mislim da je sve nabrojano bitno, ali ovo sa crijevom najbitnije... Kako sam redovito pocela prati bas tu cijev nema vise tog izbacivanja...

Prvi put sam to napravila poslije 3 mjeseca rada akvarija i iznenadila se kad sam vidjela koliko se otvor unutar cijevi suzio...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline Domagoj22

• Punopravni član
filter izbacuje zrak
« Odgovori #12 u: Siječanj 28, 2008, 08:41:00 prijepodne »

Da,pa i ja sam do sada skinuo dva puta cijeli filter,ni ja to ne radim prećesto,ali svaki puta kda ćistim filter obavezno očistim i islaznu cijev koja ide iz pumpe i pumpu jer kao što je Ninina mama navela ona se dosta zamaže iznutra,a pošto imam one četkice za takve stvari stalno čistim tu cijev,a moram priznati da se koji puta zapanjim koliko ima smeća unutra jer četkica zna biti tako zmazana da se ne kuži koje je boje!