Evo mali update da napravim.
Nazalost dosta ribica koje su na slikama nisu vise medju zivima.

Stanje je i dalje 100l, ph 7,5, gh 10 nitrita gotovo ni nema.
Naime od 6 corya ostala su samo 2 i taj drugi je u losem stanju. Naime jedan je ogroman i stvarno marljivo ruje po dnu dok su svi ostali ne zaostali nego jednostavno nestali, na kraju se 'osuse'. Ovaj mali uglavnom lezi na dnu i nezainteresirano ruje, nevjerujem da ce dugo. Cak sam mislio da netko terorizira coryje te je to razlog njihovog propadanja ali nije bilo teroriste. Ako je uzrok losa voda kako bi onda jedan narastao tako velik dok bi ostali propadali?
Mozda ovaj veliki ispusta hormone kojim ubija vlastitu bracu kako bi imao vise hrane i prostora za sebe?
Doista sam bez ideje.
Ich sam prebolio na pocetku trebalo mi je mjesec dana tretiranja cijelog akvarija tad sam ostao bez malog ancistrusa, a botija strijata je ostala bez repa. Poslje toga se lagano oporavila i u medjuvremenu je nestalo puzica u akvariju. Dok su crne udovice jednostavno rasle.
Imam jednu trudnicu vec je mjesecima okrugla i debela kao bomba ali nikako da se pocne mrijestiti. Bacala je ikru samo tjedan dana nakon ulaska u akvarij i poslje toga nista.
Da li su mi udovice gay?

I skalari rastu ko veliki, jednostavno predivne ribe, nadasve inteligentne, sjecam se dana kad bi bacio jednu tableticu shrimpa i gledao kako je grickaju minutama, sad istu samo proguraju. Cak su i udovice pocele natezati te tablete. Mislim dobijaju redovno hranu uz pomoc hranilice svakih 12h pahuljice i susene licinke komarca.
Crni skalar ima savijenu lednu peraju, nije slomljena vec vise kao onaj kit 'moj prijatelj willy' i svako malo zaradi neki oziljak.
Ancistrus je ljencina, slabo njupa alge, uglavnom se zaljepi na tabletu od skampa, mislim razumijem ga skampi prije algi

zadnji mi je 'otisao' bikolor lijepo je izrastao dobio crnu boju peraja zacrvenila 2 dana se skrivao i samo sam ga nasao sivog kako pluta. jucer sam nabavio aymoniera da ga 'zamjeni'
Imam jos jednog bebaca gupija koji je 2 puta pobjegao iz kotilice i prezivio medju vijecno gladnim predatorima.
Evo grupne slikice a ostale mozete vidjeti klikom na nju.
http://s35.photobucket.com/albums/d196/perodinamit/" target="_blank">

Komentari i prijedlozi vise nego dobrodosli.
Pozdrav!