Srpanj 27, 2025, 15:42:41 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Savjet: r.o., co2 i vanjski filt.  (Posjeta: 1998 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Gonzales

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Savjet: r.o., co2 i vanjski filt.
« u: Siječanj 20, 2008, 09:09:00 prijepodne »
Pozdrav svima!
Imam akvač 120 l. nekih 3 mj. i naravno bilo ja gro. problema od ugibanja ribica, mutne vode, truljenja bilja.... i zadnje što sam primjetio pojavile se bjele točkice po nekim ribicama pa sam počeo lječit sa Sera Costapurom (makao ugljen).
Imam unutarnji filter Bluwave 05. Planiram nabavku vanjskog (Tetra tec EX 700) pa me zanima dal se i vanjski mora tako često čistiti ( 1x mj. ugljen, pranje spužvi) i šta je bolje imati R.O. ili CO2 da se donekle normalizira voda u aq.
Vodu mjenjam tjedno 20 l. tretiranu sa aqasafe uz dodavanje Waste Control.
Hvala.

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #1 u: Siječanj 20, 2008, 13:07:00 poslijepodne »
vanjski čistiš cijev kad se zaštopa, a njega samog čim rjeđe....dapače, jednom u tri mjeseca ga pregledaj, eventualno izbaci fizičke nečistoče....i vidi treba li baš ispiranje

Offline Lewis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Lewis Design
« Odgovori #2 u: Siječanj 21, 2008, 14:43:00 poslijepodne »
babyboom je u pravu, vanjski filter cistisbas kad moras (smanji se protok) :). isto tako zavisi od kolicine riba. Meni recimo "traje" 2 mjeseca jer imam dosta riba ali ako nemas puno riba neces ga morati cesto cistiti.

BTW kad izvadis BlueWave to ce biti drugi AQ, puno vise mjesta ostane tako da izgleda vece :).
LEWIS
http://www.lewis.tomsoft.hr
Skype - lewis3d , ICQ - 7128177

Offline Gonzales

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Siječanj 21, 2008, 15:12:00 poslijepodne »

Hvala na odgovorima!

To je onda ok. Ionako mi ovaj unutarnji dost ružno izgleda a i zauzima poprilično mjesta, inače ribica imam 29,Barbusi, Neonke, Plati, Ramirezi, Nannacara, Fox, Ancistrus, i ponešto zasađenih biljkica,još mislim nabavit 6 crvenih kozica. Šta mislite o RO uređajudal je isplativa investicija il je bolje nabaviti CO2?

Offline HELENA & MARKO

• Punopravni član
  • Dob: 43 Lokacija: Virovitica
« Odgovori #4 u: Siječanj 21, 2008, 15:18:00 poslijepodne »

Za ove ribe što imaš nema nikakve potrebe kupovati R.O., za te novce koje bi dao za R.O. si zasadi još puno biljaka i nabavi kvalitetniji co2kad si već naumio nešto kupovati i da vidiš biljni akvarij. Još ti ostane love i za koju lampu itd...Edited by: HELENA & MARKO
Virovitica
No Brain, no Pain!!!
Da riba valja za jest i šunke bi plivale!

Offline Gonzales

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Siječanj 21, 2008, 15:57:00 poslijepodne »
Koji Co2 da kupim, ni oni nisu puno jeftiniji od RO, osim kit Co2 Energy Classic dođe 220 k. u pet shopu.

Offline Lewis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Lewis Design
« Odgovori #6 u: Siječanj 21, 2008, 16:06:00 poslijepodne »
Pa za 120l ti je IMHO dovoljan Nutrafinov sistem (ljestve) koji kosta od 170-200 kn zavisno od trgovine. Kasnije mozes smjesu lako praviti rucno i to je to. Ako ti dosadi pravljenje smjese (svakih 5-7 dana)kupis bocu i to je to :D.
LEWIS
http://www.lewis.tomsoft.hr
Skype - lewis3d , ICQ - 7128177

Offline HELENA & MARKO

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Siječanj 21, 2008, 16:17:00 poslijepodne »
Ne znam gdje si gledao R.O. uređaje, ali na ovih 220 kn za CO2 dodaj još nulu pa češ dobiti otprilike njihovu cijenu, sad ima ih za mrvicu manje novaca a ima i za puno više.
Virovitica
No Brain, no Pain!!!

Offline ribic

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #8 u: Siječanj 21, 2008, 20:26:00 poslijepodne »

Citat: HELENA & MARKO
Ne znam gdje si gledao R.O. uređaje, ali na ovih 220 kn za CO2 dodaj još nulu pa èeš dobiti otprilike njihovu cijenu, sad ima ih za mrvicu manje novaca a ima i za puno više.

znaći r.o se po vama može nabavit za 2200 kuna da ako ćemo gledat rowa uređaj koji košta nekih skoro 2000 kn i proizvodi 90 l na dan kako su napisali, ali ja sam nabavija ro koji proizvodi u najboljim uvjetima 350 l i koša 800 kn

Offline Gonzales

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Siječanj 21, 2008, 20:50:00 poslijepodne »
Ribic gdje si nabavila ro za 800 k. i koliko veliki aq. imaš?

Offline HELENA & MARKO

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Siječanj 21, 2008, 23:47:00 poslijepodne »

Citat: ribic
znaći r.o se po vama može nabavit za 2200 kuna da ako ćemo gledat rowa uređaj koji košta nekih skoro 2000 kn i proizvodi 90 l na dan kako su napisali, ali ja sam nabavija ro koji proizvodi u najboljim uvjetima 350 l i koša 800 kn

Dobro, o tome se sad da raspravljati uzduž i poprijeko od kvalitete samog uređaja pa do kvalitete vode koju daje. Uglavnom bio mi je cilj reći kao što sam igore napisao da nema potrebe kupovati R.O. za ribe koje trenutno drži. Ali opet kako hoče
Virovitica
No Brain, no Pain!!!

Offline barbus1

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: kraljevica
« Odgovori #11 u: Siječanj 22, 2008, 09:52:00 prijepodne »
POZDRAV SVIMA,DA SE I JA UKLJUČIM !JA SAM NAPRAVIO SAM REAKTOR I FUNKCIONIRA SUPER A I NAJEFTINIJA VARIJANTA JE...ŠEĆER,KVASAC I VODA !

Offline ribic

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #12 u: Siječanj 22, 2008, 14:10:00 poslijepodne »
Citat: HELENA & MARKO

Citat: ribic
znaæi r.o se po vama može nabavit za 2200 kuna da ako æemo gledat rowa uređaj koji košta nekih skoro 2000 kn i proizvodi 90 l na dan kako su napisali, ali ja sam nabavija ro koji proizvodi u najboljim uvjetima 350 l i koša 800 kn

Dobro, o tome se sad da raspravljati uzduž i poprijeko od kvalitete samog uređaja pa do kvalitete vode koju daje. Uglavnom bio mi je cilj reæi kao što sam igore napisao da nema potrebe kupovati R.O. za ribe koje trenutno drži. Ali opet kako hoèe

svaka čast šta se riba tiće dali treba ili ne treba r.o. a šta se tiće samog uređaja ljudi koji su kupili bili su zadovoljni, a recimo šta se nude po tržištu r.o. uređaji ovih akvarističkih marki ne računajuć rowu itd. to je isti uređaj samo duplo skuplji je na njemu piše neka akvaristička marka još sam davno prićita da koriste osmozske membrane od nekog proizvođača iz amerike a ovaj moj ro ima takvu membranu samo tako da je to sve isto samo šta tamo piše neka renomirana akvaristička marka