Srpanj 22, 2025, 18:44:36 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Da li je prejaka rasvjeta u akvariju?  (Posjeta: 1497 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline speedcats

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Da li je prejaka rasvjeta u akvariju?
« u: Siječanj 28, 2008, 20:01:00 poslijepodne »
U rio 180 sam uz dosadašnjih 90W dodao dodatnih 3X20 (60 W).
S obzirom da je to sada 150 W a na 2 originalne svjetiljke stavio sam i originalne reflektore, bojim se da se neće pojaviti alge, pa se pitam nije li to prejaka rasvjeta???
Ima neko iskustva?

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
« Odgovori #1 u: Siječanj 28, 2008, 23:31:00 poslijepodne »
To je čisto lijepa cifra...0,83 W/l...ako su svi ostali parmetri u redu, tj. ako si povećanje svjetla popratio i adekvatnim povećanjem CO2 i mikro/makro gnojiva, nema problema...a budeš vidio već...ako ti se počinju pojavljivati alge korigiraj CO2/gnojivo...i tako dok ne nađeš ravnotežu...
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline speedcats

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 28, 2008, 23:43:00 poslijepodne »
O.k. Hvala. Dodajem co2 te Easy Carbo svakodnevno kao i Easy Ferro. Mislim da ću za početak samo povećati količine istih za 0.5 ml pa ćemo vidjeti dalje

Offline veljo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rab
« Odgovori #3 u: Siječanj 29, 2008, 11:29:00 prijepodne »
Uz tu rasvijetu obavezno moraš dodavati i makro elemente za početak probaj sa "nutrafin npk", ako ti omjeri fosfata i nitrata ne budu odgovarali nakon nekog vremena (testiraj vodu testovima za nitrat i fosfat) možeš probat napravit diy varijantu makro gnojiva(nitrat posebno fosfat posebno ). I mislim da bi ti bilo bolje dodavati "easy-life profito" nego "fero ", jer ako pretjeraš sa ferom možeš dobit zelene končaste alge(one vole željezo):

Offline speedcats

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Siječanj 29, 2008, 11:34:00 prijepodne »

Hvala hvala. Imam doma taj nutrafin npk doma pa ću počet dodavat. kako? Svakodnevno ili jednom tjedno? Više bi mi odgovaralo svakodnevno jer dodajem tako i easy carbo i easy life pro fito.

I sorry ono je bila greška, imam i fero, ali njega rijetko dodajem - inače dodajem easy life pro fito, ali su slična imena pa se ponekad zabunim.

Offline veljo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rab
« Odgovori #5 u: Siječanj 30, 2008, 18:37:00 poslijepodne »
Svaki dan ti je bolje jer je tako stabilniji akvarij, ali bi bilo dobro izmjeriti fosfate i nitrate da nebi bilo "alga bom"

Offline Hrvoje555

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Veljača 03, 2008, 10:40:00 prijepodne »

Citat: veljo
Uz tu rasvijetu obavezno moraš dodavati i makro elemente za poèetak probaj sa "nutrafin npk", ako ti omjeri fosfata i nitrata ne budu odgovarali nakon nekog vremena (testiraj vodu testovima za nitrat i fosfat) možeš probat napravit diy varijantu makro gnojiva(nitrat posebno fosfat posebno ). I mislim da bi ti bilo bolje dodavati "easy-life profito" nego "fero ", jer ako pretjeraš sa ferom možeš dobit zelene konèaste alge(one vole željezo):

I ja kažem
Suae quisquae fortunae faber est...