Kolovoz 13, 2025, 13:48:04 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pitanje  (Posjeta: 2201 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline skalar

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Pitanje
« u: Siječanj 07, 2008, 17:42:00 poslijepodne »

prije par dana mi se pocela javljat nekakva alga po listovima biljaka. Kako se ovoga rijesit ?

evo slike

Edited by: skalar
Riba Ribi grize rep

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 0 bodova
Pitanje
« Odgovori #1 u: Siječanj 07, 2008, 20:48:00 poslijepodne »
čupaj, grizi, kidaj to van! sve to treba izbaciti van..nije da smeta al ti se zaćas proširi po cijelom akvariju..
Varaždin...

Offline skalar

• Punopravni član
Pitanje
« Odgovori #2 u: Siječanj 07, 2008, 20:50:00 poslijepodne »

zao mi je kidat biljke. ima li kakva tekucina, riba, bilo sta cime se ovo moze rijesit

Edited by: skalar
Riba Ribi grize rep

Offline Mladen

• Punopravni član
  • Dob: 55
Pitanje
« Odgovori #3 u: Siječanj 07, 2008, 21:13:00 poslijepodne »
TuroPolje - nekad More

Offline skalar

• Punopravni član
Pitanje
« Odgovori #4 u: Siječanj 16, 2008, 18:00:00 poslijepodne »
procitao sam ovaj rastamanov clanak o algama i po mom misljenju to je smeđa alga. imam sijamskog algojeda ali od njega nikakve koristi. posjekao sam nekoliko grana i algi ima jos ali u manjim kolicinama.
jel se nekome ovo vec dogodilo i kako je to rijesio.
aq je u funkciji 9 mjeseci i ovo je prvi put da se ovo dogodilo.
svaki komentar ili sugestija je dobro dosla

Riba Ribi grize rep

Offline beba

• Punopravni član
  • **
Pitanje
« Odgovori #5 u: Siječanj 16, 2008, 20:57:00 poslijepodne »
...mislim da su ti to konćaste alge, ćak sam i siguran! Potvrdu toga bi trebao dobiti nakon par dana jer one rastu ko lude, i kad ih primiš stvarno su kao konac. Ja sam je imao u aquariju i osjećaj je očajan, jer izgledaju odvratno. Prvo očisti ta sranja van, zatim promijeni 20-30% vode uključujući usisavanje, ako gnojiš bilje tekućim gnojivom, prestani jer toj vrsti odgovara visoka koncentracija željeza. Moraš vidjeti zašto bilje ne uspijeva preraditi sve nitrate i fosfate. Znaći ili ne mijenjaš vodu redovito, nemaš adekvatnu rasvijetu, ne gnojiš adekvatnim gnojivom ( gnojivo u tabletama koje se stavlja pod korijen).
Ja sam ti imao sve alge ovoga svijeta, i bio sam lud od njih. Svašta sam isprobavao, hodao po stanu kao Baltazar dok nakon poduljeg vremena nisam shvatio da riješenje problema leži u biljkama. Sve sam ja to proćitao, ali mi je trebalo vremena da skužim što to mojim biljkama nedostaje. To ti je dugotrajan proces, jer biljke reagiraju polako, i stalno moraš gledati kako što raste. A najvažnije je da upoznaš bijke pojedinaćno jer svaka traži neku sitnicu drukćije. npr. brzorastuće, spororastuće, apsorbira hranu korijenom ili preko lista, više svijetla, manje svijetla itd. U svakom slućaju zbog takvih stvari i imamo aquarije, da se brinemo, pratimo njegov razvoj!

beba,Zgb.sesvete

Offline skalar

• Punopravni član
Pitanje
« Odgovori #6 u: Siječanj 16, 2008, 21:04:00 poslijepodne »
voda je promijenjena u subotu i ne vjerujem da je zbog neredovite izmjene vode jer o tome brinem.
jedina istina koja moze bit je ta da tekuce gnjojivo koje san stavio pogoduje rastu ovih algi.
promijenit cu sutra opet dio vode pa cu vidjet ima li kakvih rezultata.

Riba Ribi grize rep