...mislim da su ti to konćaste alge, ćak sam i siguran! Potvrdu toga bi trebao dobiti nakon par dana jer one rastu ko lude, i kad ih primiš stvarno su kao konac. Ja sam je imao u aquariju i osjećaj je očajan, jer izgledaju odvratno. Prvo očisti ta sranja van, zatim promijeni 20-30% vode uključujući usisavanje, ako gnojiš bilje tekućim gnojivom, prestani jer toj vrsti odgovara visoka koncentracija željeza. Moraš vidjeti zašto bilje ne uspijeva preraditi sve nitrate i fosfate. Znaći ili ne mijenjaš vodu redovito, nemaš adekvatnu rasvijetu, ne gnojiš adekvatnim gnojivom ( gnojivo u tabletama koje se stavlja pod korijen).
Ja sam ti imao sve alge ovoga svijeta, i bio sam lud od njih. Svašta sam isprobavao, hodao po stanu kao Baltazar dok nakon poduljeg vremena nisam shvatio da riješenje problema leži u biljkama. Sve sam ja to proćitao, ali mi je trebalo vremena da skužim što to mojim biljkama nedostaje. To ti je dugotrajan proces, jer biljke reagiraju polako, i stalno moraš gledati kako što raste. A najvažnije je da upoznaš bijke pojedinaćno jer svaka traži neku sitnicu drukćije. npr. brzorastuće, spororastuće, apsorbira hranu korijenom ili preko lista, više svijetla, manje svijetla itd. U svakom slućaju zbog takvih stvari i imamo aquarije, da se brinemo, pratimo njegov razvoj!