Upravo sam u fazi sređivanja akvarija, pa odlučih napraviti sama pozadinu, poklopac i druge sitnice koje bi mogle zatrebati.
POZADINA
Za sada stiropor, ali gdje ima za kupiti te hidroizolacijske žbuke ili fugamola ili čega već za premaz stijene ( u svim trgovinama građ.materijalom me zbunjeno gledaju, i još komentiraju da treba kupiti ogromnu vreću, a oni uopče nemaju).
Čime se još premazuje, da li je nekoliko premaza navedenim dosta ili treba još nešto kao dodatna zaštita od vode?
Je li kome od vas koji ste sami radili stijenu ostalo nešto te mase za premaz ( povoljno otkupljujem)?
Ako bi radila s pur pjenom, da li bi mogla u pozadinu stavitikomad mramorne ploče pa na to špricati pjenu? Tako bi ipak bilo malo teže pa bi možda bilo manje problema s ljepljenjem za akvarij.
POKLOPAC
Dakle palo mi je na pamet napraviti ga od šperploče ( je kada bi ju bilo moguće nabaviti). Otišla sam u V. Gorici u onu prodavaonicu gdje ispod imena piše " svijet drva" ili tako nešto i oni nemaju ( prvo par zbunjenih pogleda, a što to ova traži, iz kojeg je ona stoljeća). Sada mi je tata predložio da će mi on napraviti od lima, postaviti gore lampe i to je to.
A sada je li dovoljno taj lim samo plastificirati ili treba još nešto i koliko je to dobra opcija za poklopac?
Na cca 70-80 l akvarij koliko treba neonki i koje snage trebaju biti? A koliko na akv od 50 l?
Treba li između vode i lampi biti kakav komad stakla ili ne ( ipak je struja u pitanju, a voda i struja su dobitna kombinacija za savršenu frizuru -nema smajla s kosom u zraku)?
sigurno ću se sjetiti još milion pitanja, ali to ću tijekom rada.